از سوی پژوهشگاه ابن سینا دنبال میشود
واردات سه نژاد برتر گاو گوشتی برای تولید خارج رحمی جنین/ تولید سالانه 50 تا 60 جنین از هر گاو
علمی و دانشگاهی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - پژوهشگاه ابن سینا به تازگی اقدام به واردات ۵۰ رأس گاو از سه نژاد برتر گوشتی (شاروله، لیموزین و اکتین) کرده است. این سه نژاد تاکنون در کشور وجود نداشته و قرار است با استفاده از فناوری «تولید خارج رحمی جنین»، گوسالههای گوشتی ممتاز تهیه و بخشی از نیاز گوشت کشور را تأمین کند.
تبسم مهر - به گزارش ایسنا، دکتر محمدمهدی نادری، عضو گروه جنینشناسی و آندرولوژی پژوهشگاه ابنسینا، در حاشیه بازدید رئیس جهاد دانشگاهی از این پژوهشگاه که امروز (چهارشنبه 17 بهمن) با همراهی معاون امور تولیدات دامی وزیر جهاد کشاورزی صورت گرفت، گفت: پژوهشگاه ابن سینا از سال 77 تأسیس شد و اکنون با سه پژوهشکده در تولید مثل و سرطان و یک مرکز رشد و دو مرکز خدمات (یک مرکز درمان انسانی و یک مرکز بایو فارم در تولید مثل دام) مشغول فعالیت است.
نادری در ادامه به پروژه «تولید خارج رحمی جنین» اشاره کرد و افزود: با توجه به وضعیت علوفه، مراتع و آب و هوای کشور، افزایش تعداد دام در ایران مقرون به صرفه نیست اما از طرف دیگر با عنایت به افزایش نیاز به محصولات لبنی و گوشتی بنابراین لازم است با استفاده از فناوری، بازده تولید در یک دامداری را افزایش داد.
وی از واردات 50 رأس گاو نژاد برتر برای تولید خارج رحمی جنین اشاره و اعلام کرد: در این روش از هر گاو میتوان 50 تا 60 جنین در سال تولید کرد و برای بهبود صفات، تولید هدفمند گوساله (نر یا ماده) و … استفاده کرد.
نادری با اشاره به فعالیت گسترده برخی شرکتهای بینالمللی در این حوزه خاطرنشان کرد: در دنیا برخی شرکتها با این روش در ماه 60 هزار جنین تولید میکنند، ما فعلاً با 50 گاو وارداتی در ماه میتوانیم 300 جنین تولید کنیم.
وی افزود: در حال حاضر در فاز پایلوت در شش دامداری این کار انجام شده و نتایج خوبی به دنبال داشته است.
ابوالفضل شیرازی دیگر عضو گروه جنینشناسی و آندرولوژی پژوهشگاه ابنسینا هم با توضیح کوتاهی در خصوص این پروژه گفت: این کار از 18 سال پیش در دانشگاه شهرکرد پایهریزی شد و اولین بره در این دانشگاه به دنیا آمد و سپس به این نوع خاص از فعالیت رسید.
شیرازی افزود: ما سعی کردیم حداکثر دقت در مورد واردات این نژادها انجام شود تا بهترین نتایج را کسب کنیم، همفکریها و مساعدت جهاد دانشگاهی در این مدت دست به دست هم داده تا امروز این کار انجام شود.
انتهای پیام