مدیرکل فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه:
مدیریت 13 هزار موقوفه در کشور غیرمتصرفی است
فرهنگی و هنری
بزرگنمایی:
تبسم مهر - بجنورد - ایرنا - مدیرکل فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: مدیریت ۱۳ هزار موقوفه در کشور غیرمتصرفی است که اقوام و نزدیکان واقف، تولی گری این موقوفات را برعهده دارند.
تبسم مهر - بجنورد - ایرنا - مدیرکل فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: مدیریت 13 هزار موقوفه در کشور غیرمتصرفی است که اقوام و نزدیکان واقف، تولی گری این موقوفات را برعهده دارند.
به گزارش ایرنا؛ حجت الاسلام سیدمحمدکاظم موسوی متقی روز چهارشنبه در همایش نکوداشت «سیدمحمدجعفر نظام الشریعه» واقف خیراندیش بجنوردی افزود: اصولا اوقاف، هیچ اصرار و تبلیغی برای عهده دار شدن مدیریت موقوفات ندارد.
وی با بی اساس خواندن برخی تبلیغات سوء مبنی بر اینکه اوقاف قصد تصرف اموال موقوفات را دارد، اظهار داشت: هر واقفی میتواند خود و یا اقوام و نزدیکان خود را امین و متولی وقف تعیین کرده و از این طریق بر آن نظارت کند.
حجت الاسلام موسوی متقی با تاکید بر لزوم فرهنگ سازی وقف مشارکتی، گفت: اگر افرادی نیت وقف دارند اما توانایی لازم را به لحاظ مالی ندارند میتوانند به صورت مشارکتی اقدام کنند.
وی از وقف مشارکتی به عنوان راهکاری برای تسهیل مساله وقف یاد کرد و افزود: افراد میتوانند در کنار هم انجمن یاوران وقف را شکل داده و با مبالغ اندک و بر اساس نیازهای روز جامعه، وقف داشته باشند.
** رشد وقف پس از انقلاب چندین برابر شد
مدیرکل فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به ثبت سالانه حدود 60 وقف در کشور پیش از انقلاب، اظهار داشت: بعد از انقلاب تنها تا سال 88 سالانه 200 مورد وقف داشته ایم.
حجت الاسلام موسوی متقی گفت: این در حالی است که بعد از این سال شمار وقفیات رشد خوبی داشت به طوری که در سال 93 حدود 2 هزار و 200 وقف با انواع و نیات مختلف در کشور ثبت شد.
وی افزود: هم اینک حدود نیمی از موقوفات کشور به صورت زمین برای مسجد و حسینیه و دارالقرآن است.
حجت الاسلام موسوی متقی ، وقف کردن را نشانه زنده بودن جامعه و مردم ما دانست و اظهار داشت: بعد از انقلاب فرهنگ وقف در جامعه گسترش زیادی داشته و وقفهای بسیاری به نیات مختلف صورت میگیرد.
مدیرکل فرهنگی اوقاف و امور خیریه خراسان شمالی نیز گفت: در سالهای اخیر موسسات موازی بسیاری در راستای انجام امور خیریه شکل گرفت به طوری که هم اینک 150 هزار موسسه خیریه در کشور داریم که باعث شدند منابع مالی مردم به سمت امور خیر سوق داده شود.
حجت الاسلام عظیم آسوده یدکی افزود: با این وجود باز هم مساله وقف در کشور گسترش خوبی داشته و توجه خوبی از ناحیه مردم به مساله وقف صورت گرفته است.
وی از جاودانگی و نوعدوستی به عنوان 2 پایه اصلی وقف یاد و بیان کرد: وقف امری ماندگار است که واقف را تا آخرت جاودانه میکند و افراد بسیاری از عواید آن استفاده میکنند.
وی از سیدمحمدجعفر نظام الشریعه، واقف خیراندیش بجنوردی به عنوان فردی بسیار هوشمند یاد کرد که مال دنیوی خود را تبدیل به ثروتی اخروی کرد تا بتواند در آخرت از آن بهره مند شود.
موقوفات حاج سیدمحمدجعفر نظام الشریعه در زمره بزرگترین موقوفات بجنورد است که 202 موقوفه را در حوزههای مختلف شامل میشود.
این وقفیات 114 سال قبل صورت گرفته که به برکت انقلاب اسلامی اکنون با درآمد حاصل از آن خدمات بسیاری به جامعه انجام می شود.
حاج سیدمحمدجعفر، فرزند سیدحسین بجنوردی معروف به نظام الشریعه و موسس مدرسه علمیه امام خمینی (ره) بجنورد است.
در پایان این مراسم از خانواده و بازماندگان این واقف خیراندیش تجلیل شد.
ط/5132
انتهای پیام /*