رئیس مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان:
یک سوم مدارس استعدادهای درخشان در مناطق محروم هستند
علمی و دانشگاهی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - تهران-ایرنا-رئیس مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و باشگاه دانش پژوهان جوان با بیان اینکه ۱۲۰ هزار دانش آموز در ۶۷۰ مدرسه استعدادهای درخشان تحصیل میکنند، گفت : یک سوم این مدارس در مناطق محروم هستند.
تبسم مهر - تهران-ایرنا-رئیس مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و باشگاه دانش پژوهان جوان با بیان اینکه 120 هزار دانش آموز در 670 مدرسه استعدادهای درخشان تحصیل میکنند، گفت : یک سوم این مدارس در مناطق محروم هستند.
به گزارش خبرنگار حوزه آموزش ایرنا، فاطمه مهاجرانی روز چهارشنبه در ادامه برگزاری سلسله نشستهای تشریح دستاورد چهل ساله وزارت آموزش و پرورش در باغ موزه دفاع مقدس اظهار داشت:اکنون به دنبال ایجاد کلاس و راهبرد فرد تیزهوش در مناطق محروم هستیم، مساله ای که تاکنون به اندازه کافی به آن توجه نشده است.
وی با اشاره به اینکه استانهای سیستان و بلوچستان و کرمان استعدادهای ویژه دارند که شناسایی استعدادهای برتر دانش آموزان این مناطق در دستور کار ما قرار دارد، بیان داشت : مدارس استعدادهای درخشان تنها 2 تا 3 درصد دانش آموزان با استعداد را تحت پوشش دارد اما در قالب طرح شهاب داریم هر فرد را مورد ارزیابی قرار دهیم و هرکس با خودش سنجیده شود و افراد را به سمت رشتههای مورد علاقه آنها هدایت کنیم.
وی اضافه کرد : از سال 97 طرح شهاب به مدارس وارد شد و در 596 منطقه آموزشی موفق به شناسایی و 3 میلیون دانش آموز با استعداد شدیم.
رئیس مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و باشگاه دانشپژوهان جوان عنوان کرد : این دانش آموزان در پایههای 4، 5 و 6 ابتدایی و هفتم شناسایی و شده اند و در نظر داریم امسال دانش آموزان با استعداد پایه هشتم را نیز استخراج کنیم.
وی با بیان اینکه شورای راهبردی طرح شهاب در قالب کمیته علمی تشکیل شده تا استعدادهای برتر شناسایی شوند، اظهار داشت : باید توجه داشت که شهاب یک طرح بلند مدت است ودر 2 تا 5 سال جواب نمیداد بلکه با اجرای کامل آن در پایان متوسطه میتوان نتیجه گیری را اعلام کرد.
رئیس مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان ادامه داد: از سال 1950 میلادی که اولین المپیاد شکل گرفت تا سال 57 ایران تیم یا فردی را به المپیادها اعزام نکرد و از آن زمان تا پایان سال 97 شاهد کسب 712 مدال جهانی بوده ایم و در مجموع 6 هزار مدال آور داریم که برخی از این افراد با عنوان پژوهشگر مشغول فعالیت هستند.
مهاجرانی با بیان اینکه در قالب برگزاری جشنواره خوارزمی بیش از 730 هزار طرح در کشور جمع آوری شده است، گفت:تلاش داریم روی نظام نوآوری مدارس کار کنیم البته هر ایده دانش آموزان قابل ثبت نیست به همین دلیل درصددیم برخی طرحهای خلاقانه دانش آموزان را تجاری سازی کنیم.
*المپیادها باید متولی علمی داشته باشد
رئیس مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان با تاکید بر اینکه المپیادها باید متولی علمی پیدا کند، گفت:سیاست ما بر این است که بین استعدادهای برتر و نظام شغلی کشور ارتباط ایجاد کنیم که برای این کار نیازمند متولی خاص برای هر المپیاد هستیم.
مهاجرانی با اشاره به اینکه سال آینده اولین المپیاد مجازی با عنوان المپیاد پروژه ای برگزار میشود، اضافه کرد:مرحله اول المپیاد جغرافیا بهمن امسال همزمان با دیگر المپیادها و با شرکت 5 هزار و 400 نفر برگزار شد که نشان میدهد در رشتههای علوم انسانی باید اقدام به برگزاری المپیادهای متنوع کنیم.
وی ادامه داد: همچنین به دنبال منطقه ای کردن المپیاد ادبی در سال 2019 میلادی هستیم تا بتوانیم میزبان کشورهای فارسی زبان منطقه در تابستان سال 98 باشیم.
رئیس مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان تصریح کرد: علاوه بر این برگزاری المپیاد علوم قرآنی و معارف اسلامی نیز در دستور کار قرار دارد اما از آنجا که موضوعات علمی در این زمینه کاری سنگین است برگزاری این رویداد به سال 98 موکول شده است.
به گفته مهاجرانی المپیاد علوم زمین نیز پس از رایزنی و فراهم کردن تهمیدات لازم با سازمان زمین شناسی و نقشه برداری سال آینده برگزار خواهد شد.
وی با بیان اینکه به دنبال جهانی کردن المپیادهای سلولهای بنیادی هستیم، تصریح کرد: امید است بتوانیم در سال 2019 حتی با حضور چند کشور اندک هم شده برای اولین بار مرحله جهانی آن را برگزار کنیم.
مهاجرانی درباره نحوه آزمون ورودی پایه هفتم مدارس استعدادهای درخشان نیز گفت : سنجش هوش و استعداد دانش آموزان در تیرماه سال 98 برگزار میشود و خانوادهها باید توجه داشته باشند که آمادگی فرزندشان در این سنجش نیاز به کلاس ویژه و تقویتی ندارد زیرا هوش قابل ارتقا نیست.
وی تصریح کرد : آزمون سال گذشته ورودی پایه هفتم مسائلی ایجاد کرد و مدافعان و مخالفان نظراتی داشتند اما از آنجا که هر سه پایه تحصیلی برای ما مهم بود و نمیخواستیم مدارس استعدادهای درخشان صرفا با دو پایه هشتم و نهم اداره شود به همین خاطر آزمون سنجش هوش برگزار کردیم.
رئیس مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان یادآور شد:البته خانوادهها توجه داشته باشند که صرف ورود دانش آموزان به این مدارس کافی نیست بلکه در طول سال تحصیلی اگر فرد شرایط ماندگاری( معدل مورد نظر ) را کسب نکند از مدارس سمپاد خارج میشود.
وی آزمون ورودی مدارس استعدادهای درخشان در پایه دهم را از جنس پیشرفت تحصیلی عنوان کرد و گفت:این آزمون اردیبهشت ماه سال آینده برگزار خواهد شد و لایههای عمقیتری از تفکر دانش آموزان همچون درک و استنتاج را هدف پذیرش قرار داده است.
مهاجرانی با اشاره به اینکه در خصوص جذب دانش آموزان میان پایه برای پایه هشتم مدارس استعدادهای درخشان نیازمند کسب مجوز از مراجع قانونی هستیم، افزود : در این رابطه مکاتباتی با شورای عالی آموزش و پرورش انجام شده که امید است به نتیجه برسد.
وی شهریه مدارس استعدادهای درخشان را نصف شهریه مصوبه مدارس غیر دولتی بنا بر شرایط و مقتضیات هر منطقه اعلام کرد و افزود : به هیچ وجه دانش آموزی نداریم که به دلیل مشکل مالی و پرداخت نکردن شهریه از ورود به مدارس سمپاد بازمانده باشد.
رئیس مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان در خصوص بودجه سال آینده این مرکز هم توضیح داد : تا زمانی که اساس نامه مرکز مبنی بر تبدیل شدن به سازمان ابلاغ نشود ما ردیف بودجه مستقل نداریم اما بودجه پیشنهادی برای سال 98 قانع کننده است.
مهاجرانی مجتمع شدن مدارس استعدادهای درخشان را الگوی مورد علاقه و ایدهآل مدیریت این مرکز برشمرد و تصریح کرد: از استانها خواسته شده تا برنامههای خود را برای 5 سال آینده ارائه دهند تا متناسب با نظر و نیاز هر استان، مجتمعهای مدارس سمپاد راه اندازی شود.
وی درباره این مطلب که رقابتی بودن المپیادها خللی در عدالت آموزشی ایجاد میکند یا خیر نیز پاسخ داد : وقتی ما چراغی را به عنوان المپیاد شروع میکنیم اینکه عده ای برای نام آور شدن گرد آن جمع شوند طبیعی است اما باید آموزشهای لازم ارائه شود تا افراد برتر و مدال آور عامل متفاوت بودن را برای خود قائل نشوند.
مهاجرانی افزود:از آنجا که به ازای 20 هزار دانش آموز یک نفر در المپیادها به مرحله پایانی راه مییابند احساس غرور داشتن امری طبیعی است اما باید آموزش دهیم صرفا آنها استعدادهای برتر نیستند بلکه افراد دیگری هم هستند اما فرصت حضور نداشته اند.
علمی **1883 *1440
انتهای پیام /*