رشد تقاضای جهانی نفت تا 2030 متوقف میشود
اقتصادی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - بانک آمریکایی مریل لینچ پیش بینی کرد افزایش سالانه در مصرف جهانی نفت در سالهای آینده بسیار کند خواهد بود و تا ۲۰۲۴ رشد تقاضا نصف و تا ۲۰۳۰ صفر میشود.
تبسم مهر - بانک آمریکایی مریل لینچ پیش بینی کرد افزایش سالانه در مصرف جهانی نفت در سالهای آینده بسیار کند خواهد بود و تا 2024 رشد تقاضا نصف و تا 2030 صفر میشود.
- اخبار اقتصادی -
به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از اویل پرایس، تا سال 2030 تقاضای نفت به اوج خود میرسد و بعد از آن کاهش مییابد .
طی دهه آینده یا پس از آن تقاضای نفت باید هر چند با سرعتی آهسته رشد کند. طبق اطلاعات بانک آمریکایی مریل لینچ، افزایش سالانه در مصرف جهانی نفت در سالهای آینده بسیار کند خواهد بود. تا 2024 رشد تقاضا نصف میشود و به فقط 0.6 میلیون بشکه در روز میرسد یعنی پایینتر از 1.2 میلیون بشکه در روز سال جاری . ولی تا 2030 رشد تقاضا صفر میشود چون مصرف به اوج میرسد و پس از آن سقوطی نسبتا سریع خواهد داشت .
اصلیترین دلیل کاهش تقاضا ازدیاد خودروهای الکتریکی است .
بانک آمریکایی مریل لینچ هشدارهایی داده است. رشد خودروهای الکتریکی بستگی به چند فلز اصلی دارد. مثلا لیتیوم که در چند کشور آمریکای لاتین استخراج و تولید میشود .
ولی فلز کبالت برای برخی خودروسازان باعث نگرانی است. تقریباً 62 درصد کبالت جهان در جمهوری دموکراتیک کنگو یافت میشود. یک مقام اجرایی خودروسازی فورد گفت ممکن است خودروسازان مجبور شوند به خاطر ترس از عرضه کافی کبالت، خودشان مستقیماً در تولید این فلز سرمایهگذاری کنند .
تد میلر، رئیس تحقیقات و استراتژی ذخیره انرژی در خودروسازی فورد گفت:« من پیشبینی میکنم به خاطر تولید کبالت تحت فشار زیادی قرار بگیریم ».
جمهوری کنگو یک انتخابات جدایی طلبانه برگزار کرده ولی با این که انتقال قدرت صلح طلبانه است، این کشور سالهاست از بیثباتی رنج میبرد. بانک آمریکایی مریل لینچ اعلام کرد: « هرگونه اختلالی در تولید کبالت، تولید خودروهای الکتریکی را در اوایل دهه 20 20 کاهش میدهد و در عوض از قیمت نفت خام حمایت میکند» .
بازار خودروهای الکتریکی شک و تردیدهای هم دارد. فروش خودروهای الکتریکی به سرعت در حال افزایش است و تعداد خودروهای داخل خیابانها افزایش مییابد. خودروسازان در حال ساخت مدلهای جدید هستند که انتخاب و آگاهی را گسترش میدهد و قیمت، نوع و عملکرد آنها را بهبود میبخشد .
به نظر بانک آمریکایی مریل لینچ، این خودروها تأثیری منفی بر تقاضای نفت از 2021 به بعد دارند .
خودروهای الکتریکی تقاضای بنزین را کاهش میدهند و تقاضا برای مواد پتروشیمی بیشتر متوجه بشکههای سبک نفتی مثل گاز طبیعی مایع خواهد بود. ما در ابتدای دوره ای جدید از بیثباتی برای تولیدکنندگان نفت، پالایشگاهها و معدن کاران هستیم .
تقاضای نفت در دنیای توسعه یافته شاهد رونقی موقتی طی چهار سال گذشته به خاطر کاهش قیمت نفت بوده است.تقاضا در بازارهای نوظهور باید افزایش یابد چون افراد بیشتری در حال خرید اتومبیل هستند. چین تولید خودروهای الکتریکی را افزایش داده ، بنابراین روند کاهش تقاضای نفت در این کشور آغاز شده است .
محرک اصلی تغییرات ساختاری در تقاضای نفت در پنج سال آینده و پس از آن خودروهای الکتریکی هستند که 5 درصد فروش خودروهای جهان را تشکیل میدهند. این مقدار تا 2030 به 40 درصد افزایش مییابد و در 2050 به 95 درصد میرسد .
تمام اینها نشان دهنده یک اوج تقاضای نفت در 2030 است. بانک آمریکایی مریل لینچ عقیده دارد ما در میانه بزرگترین تغییر ساختاری در رشد تقاضا از زمان آغاز ازدیاد اتومبیل در اوایل دهه 1900 هستیم .
4 عامل تاثیرگذار بر قیمت نفت در سال 2019
انتهای پیام/9