آخرین مطالب

35 سال پیش برای اولین و آخرین بار

زنی که جایزه «بهترین هنرپیشه مرد» اسکار را دریافت کرد! فرهنگی و هنری

زنی که جایزه «بهترین هنرپیشه مرد» اسکار را دریافت کرد!

  بزرگنمایی:
تبسم مهر - ۳۵ سال پیش «پیتر وِیر» در فیلم «سال زندگی خطرناک» یک زن را برای ایفای نقش مردی چینی ـ استرالیایی در آن درام سیاسی به کار گرفت، ریسکی بسیار بزرگ که به نحو احسن جواب داد.

تبسم مهر - 35 سال پیش «پیتر وِیر» در فیلم «سال زندگی خطرناک» یک زن را برای ایفای نقش مردی چینی ـ استرالیایی در آن درام سیاسی به کار گرفت، ریسکی بسیار بزرگ که به نحو احسن جواب داد.

خبرگزاری فارس ـ گروه سینما ـ علیرضا سپهوند: 35 سال پیش «پیتر وِیر» در فیلم «سال زندگی خطرناک» یک زن را برای ایفای نقش مردی چینی استرالیایی در آن درام سیاسی به کار گرفت؛ ریسکی بسیار بزرگ که به نحو احسن جواب داد.

«لیندا هانت» تنها هنرپیشه‌ای در تاریخ شد که جایزه آکادمی اسکار را برای ایفای نقشی به اصطلاح «همسوجنسی» شخصیتی در جنسیت مخالفش به‌دست آورد.

تصمیم آسانی نبود. فیلم‌ساز از «دیوید اَتکینز» استرالیایی درخواست کرده بود تا نقش «بیلی کوان» کوتوله را در درامی در مورد تبعیدی‌های کودتای نافرجام اندونزی در سال 1965 ایفا کند. لیکن اَتکینز نتوانست در ضمن تمرینات با «مل گیبسون» هنرپیشه ستاره فیلم تعامل کند. صحنه فیلم در مانیل پایتخت فیلیپین برقرار شده بود و زمان داشت می‌گذشت. کارگردان ایمیلی دریافت کرد که متصدی امور هنرپیشگان شخصی به نام «ال هانت» را برای ایفای نقش «بیلی کوان» معرفی کرده بود. کارگردان بعدا فهمید که این آقایی که قرار است نقش یک مرد را بازی کند یک خانم است. زمانی بود که همه عوامل فیلم مستاصل شده بودند و به ناچار به این خانم فرصتی داده شد تا برای این نقش تست دهد. او تست داد و علی‌رغم انتظار همگان، برای این نقش عالی بود!

اما هانت، هنرپیشه صحنه بود و سابقه سینمایی بسیار اندکی داشت و مهم‌ترین اثری که کار کرده بود فیلم «پاپ‌آی» اثر «رابرت آلتمن» بود و مطمئن نبود بتواند نقش مردی عکاس که به ایجاد رابطه عاشقانه بین یک روزنامه‌نگار استرالیایی(گیبسون) و یک دیپلمات بریتانیایی(سیگورنی ویوِر) کمک می‌کند را پیش ببرد.

آقای وِیر کارگردان بخاطر می‌آورد: «او پرسید که آیا امکان دارد که آن را مجددا برای نقش یک زن بازنویسی کنید؟ و من گفتم اگر این کار را بکنم تمام داستان عوض می‌شود و به هم می‌خورد. بعد سکوت کرد و پرسیدم می‌توانی نقش یک مرد را ایفا کنی؟ حالا سکوتی طولانی‌تر کرد و بالاخره پاسخ داد: تنها مگر اینکه شما به بازی من ایمان داشته باشید. و اینچنین بود که به درون گود رفتیم...

در طی مراحل اولیه تولید، هانت هنوز به خودش شک داشت: «با خودم فکر کردم اوه خدای من، من وقتی این فیلم اکران شود تا آنجا که می‌توانم باید پا به فرار بگذارم و دور شوم. هانت می‌گفت که بازی‌اش خیلی بد است ولی ما ادامه دادیم و ادامه دادیم تا همه چیز بهتر و بهتر شد.»

در ژانویه سال 1983 که فیلم «سال زندگی خطرناک» برای اولین بار اکران شد منتقدان از آن استقبال کردند. «راجر اِبِرت در شیکاگو سان‌تایمز نوشت: «این یک بازی بسیار قدرتمندانه است. تغییر شکلی جادویی از شخصی به شخص دیگر.» «وینسنت کَنبی» در نیویورک تایمز هم نوشت: «بازی دگرجنسیتی مزیّت این فیلم است. این سرنوشت شخصیت بیلی است که باید نقش اله‌ها را ایفا کند و اگر دوجنسه نیست پس نباید لزوما هویّت تک‌جنسیتی او را محکوم کرد.»

یک سال بعد، هانت جایزه «بهترین هنرپیشه نقش مکمل» را از «انجمن منتقدین» نیویورک و لس‌انجلس دریافت کرد. پله بعدی برای او نامزدی اسکار بود که او را در رقابت با «شِر» هنرپیشه فیلم «سیلک‌وود»، «اِمی ایروینگ» با فیلم «ینتل»، «آلفر وودارد» با فیلم «کراس کریک» و «گلن کلوز» برای بازی در فیلم «اندوه شدید» قرار می‌داد. «گلن کلوز» در آن زمان برای دومین بار نامزد اسکار می‌شد. او تا امسال شش نامزدی کسب کرده بود و هفتمین نامزدی اسکار خود را ماه گذشته برای بازی در فیلم «همسر» کسب کرد. 

پس از اعلام نام «هانت» به عنوان برنده اسکار، او به اعضای آکادمی گفت: «یک عبارت اندونزیایی در فیلم هست که ترجمه انگلیسی آن به «water from the moon»(آب از ماه) برگردان می‌شود و به معنای «غیرقابل دسترس» «غیرممکن» و چیزی که کسی هرگز نمی‌تواند آن را داشته باشد یا بداند. و اینکه من برای بازی در فیلم «یک سال زندگی خطرناک» همچون «آب از ماه» بود.» 

در آن مراسم هانت از خانواده‌اش که در میان حضار بودند تشکر کرد. پدر او که مدیر یک شرکت نفتی و مادرش معلم پیانو بود از مشوق‌های اصلی و همیشگی او بودند.
هانت پس از آن در فیلم‌هایی همچون «سیلورادو» «غریبه‌تر از داستان» و «ان‌سی‌آی‌اس: لس‌آنجلس» بازی کرد.

طی سال‌های بعد از این بازی استثنایی، برخی دیگر از هنرپیشه‌ها بخاطر نقش‌هایی کم و بیش شبیه به این، توانستند نظر داوران و رای‌دهندگان اسکار را جلب کنند که از آن میان می‌توان به «جک لِمون» اشاره کرد که نامزد اسکار «بهترین هنرپیشه نقش اصلی مرد» برای بازی در فیلم «بعضی‌ها داغشو دوست دارن» و «ویلیام هارت» که جایزه اسکار را برای بازی در نقش یک همجنس‌باز زندانی که نقش کسی را که هویت زنانه داشت در فیلم «بوسه زن عنکبوتی» ایفا می‌کرد.
از جدیدترین بازی‌ها از این نوع می‌توان از «هیلاری سوانک» برای بازی در فیلم «پسرها گریه نمی‌کنند» و «جِرد لِتو» برای بازی در فیلم «باشگاه خریداران دالاس» نام برد.
«کِیت بلانشت» نیز برای بازی در نقش «باب دیلِن» ستاره مرد دنیای موسیقی در فیلم «من آنجا نیستم» نامزد اسکار شد لیکن برنده شدن خانم هانت به عنوان تنها باری که آکادمی اسکار از یک زن برای ایفای نقش یک مرد به اصطلاح «همسوجنسی» تقدیر کرد برای همیشه در تاریخ می‌ماند و با گذشت بیش از سه دهه کار هانت همنچنان متهورانه باقی خواهد ماند.
انتهای پیام/


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

دوره های پاییزه ی موسسه تبسم مهر

آغاز تولید فیلم کوتاه چوپان با مجری طرحی موسسه فرهنگی هنری تبسم مهرنیکان

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر خطاب به صدابردار سینمای ایران: دست های مهربانت را به گرمی می فشاریم/ تجلیل از یک عمر سخت‌کوشی همسر استاد شاهوردی

ادبیات آذری را جدا از ادبیات فارسی نمی‌دانیم/ حمایت از اصحاب فرهنگ و هنر را وظیفه خود می‌دانیم

مجارستان: ضدحملات اوکراین «حمام خون» به‌راه می‌اندازد

نه بیرانوند از پرسپولیس می‌رود نه بازیکن دیگری/ شرط ماندن یحیی

بدرقه تیم فوتبال نوجوانان با حضور امیر قلعه نویی و عنایتی

اسرائیل با نقص جدی کادر پزشکی و بیمارستانی روبروست

افزایش شمار جان‌باختگان تصادف قطار در هند به 288 نفر

دشمنان تلاش می‌کنند نسل جوان را نسبت به روحانیت بدبین کنند

انتخاب موقت اعضای هیات اجرایی کارگروه هنرمندان انجمن خادمان قرآن

قیمت سکه و طلا 10 خرداد 1402/ ریزش قیمت ادامه دارد

ایران کشوری کاملاً امن و مقصدی مطمئن و جذاب برای گردشگران است

تولید نفت ایران به 2 میلیون و 750 هزار بشکه در روز رسید

ورود منابع، کاهش نرخ ارز را همراه خواهد داشت

سریال ماورایی ده‌نمکی به‌زودی کلید می‌خورد/ در تدارک «رستگاری»

وجود 700 اسیر فلسطینی بیمار در زندان‌های رژیم صهیونیستی

ارائه وام عتبات عالیات به دانشجویان تا سقف 5 میلیون تومان

زلزله 4.8 ریشتری سرخس خراسان رضوی را لرزاند

افزایش رگبار باران در 10 استان کشور

واریز 20 درصد اضافه یارانه کالابرگ سه دهک کم‌درآمد از امروز

ترافیک نیمه‌سنگین در محور چالوس

آماده مقابله با هرگونه تعرض دشمنان به آرمان‌های امام (ره) هستیم

برگزاری دوره های آموزشی بازیگری با حضور استاد ارجمند آقای امید زندگانی

ارتش رژیم صهیونیستی به خودروی زرهی «ایتان »مجهز می‌شود

عالیترین مقام کشور ترکمنستان سه شنبه به تهران می‌آید

مخبر: ایران نگاه ویژه‌ای نسبت به مناسبات خود با عمان دارد

«بازی» ایرانی برگزیده جشنواره ایتالیایی شد

افزایش نرخ تاکسی‌های اینترنتی باید به تصویب شورای شهر برسد

دستگیری ماموران قلابی در تهران

برنامه‌ریزی دستگاه‌ها برای اوقات‌ فراغت جوانان

شناسایی 82 بیمار جدید کرونایی در کشور/ 2 نفر فوت شدند

قیمت سکه و طلا 7 خرداد 1402/سکه به 30میلیون و 600 هزار تومان رسید

تذکر فرمانده نیروی زمینی ارتش به همسایگان شرقی

کوروش زارعی در تدارک یک نمایش میدانی بزرگ/ اجرا در حوزه دفاع مقدس

شرط «یک سال رهن بودن سند خودرو» حذف شد

بانک‌ها اشتیاق به مال‌سازی دارند نه اعطای وام مسکن

سازمان لیگ: سهمیه تماشاگران استقلال و پرسپولیس برابر است

استقلال دست‌بردار داوری نیست/کنایه به پرسپولیس و فشار به فدراسیون

هادی ساعی برترین تکواندوکار المپیک 2008 پکن شد

مهاجم 16 ساله پورتو: الگوی من مهدی طارمی است

هوای تهران آلوده شد/ افزایش شاخص ذرات معلق

درخواست حجت الاسلام قرائتی از رییس جمهور

مهلت ثبت‌نام هنرمندان در سامانه نهضت ملی مسکن تمدید شد

توصیه‌های وزارت حج و عمره عربستان خطاب به میهمانان خانه خدا

انهدام ده‌ها مخفیگاه داعش در 3 استان عراق

یک مرزبان ایرانی در درگیری امروز با طالبان به شهادت رسید

کشف 250 هزار دلار غیرقانونی از یک شرکت خصوصی در سعادت آباد

با دستیاری به نام تاکو؛ تیک تاک با هوش مصنوعی پاسخ جستجوی کاربران را می دهد

رئیسی در دیدار دبیرکل اوپک: اعضای اوپک با تقویت انسجام مانع اختلاف‌اندازی غربی‌ها شوند