بزرگنمایی:
تبسم مهر - گروهی از محققان هندی در تلاش برای درمان ویروس مرگبار زیکا، موفق به شناسایی یک پروتئین مرگبار شده اند که مقابله با آن از طریق یک داروی ضدمالاریا ممکن است.
تبسم مهر - گروهی از محققان هندی در تلاش برای درمان ویروس مرگبار زیکا، موفق به شناسایی یک پروتئین مرگبار شده اند که مقابله با آن از طریق یک داروی ضدمالاریا ممکن است.
به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از تک اکسپلوریست، گروهی از محققان هندی در تلاش برای درمان ویروس مرگبار زیکا، موفق به شناسایی یک پروتئین مرگبار شده اند که مقابله با آن از طریق یک داروی ضدمالاریا ممکن است. این داروی ضدمالاریا hydroxychloroquine (HCQ) نام دارد و با استفاده از آن نه تنها میتوان مالاریا را درمان کرد، بلکه میتوان مانع انتقال ویروس یادشده از مادر به جنین شد.
البته برای تهیه این دارو هنوز باید فعالیتهای بیشتری انجام شود و آزمایشهای بیشتری نیز برای کسب اطمینان از کارکرد مثبت داروی مذکور لازم است. انتقال ویروس زیکا از طریق گزیده شدن توسط پشه ای به نام آیدس آیگیپتی (حشره مصری) صورت میگیرد و ابتلا به این ویروس بیشتر در نقاطی از آفریقا و آسیای جنوب شرقی دیده شدهاست.
انتشار این ویروس تا پیش از سال 2007 به آفریقا و آسیای جنوب شرقی محدود بود و چندان موردتوجه قرار نمیگرفت. در سال 2007 در میکرونزی از جزایر اقیانوس آرام نیز شیوع پیدا کرد. تا سال 2014 فقط محدود به این مناطق بود ولی در آن سال به جزیره ایستر و شیلی نیز گسترش یافت.
در ماه مه 2015 به برزیل نیز راه یافت. در برزیل در سال 2015 بیش از 84000 مورد ابتلا به این ویروس و در سال 2016 بیش از 2100 مورد میکروسفالی ثبت شد. تاکنون 9 کشور در آمریکای مرکزی و جنوبی موارد ابتلا به این ویروس را گزارش کردهاند. پورتوریکو در 31 دسامبر 2015 گزارش کرد که نخستین مورد ابتلای محلی به این ویروس در این کشور دیده شدهاست. در ژانویه 2016 در ایالت هاوایی آمریکا تولد نوزادی دچار میکروسفالی که از لحاظ ویروس زیکا مثبت بود گزارش شد.
فقط 20 درصد از افراد، علائم آلوده شدن به این ویروس را نشان میدهند. به همین دلیل، بسیاری از موارد ابتلا به این ویروس تشخیص داده نمیشوند و در نتیجه دشوار میشود ابعاد واقعی آلودگی به آن را مشخص کرد. بنا به گزارش «مرکز کنترل و پیشگیری بیماری» در آمریکا، رایجترین علائم ابتلا به این ویروس تب، جوشهای خارشدار، درد مفاصل، و التهاب چشمها است.
انتهای پیام/