نایب رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز:
شهرداریها هوا را به اسم تراکم میفروشند
اجتماعی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - تهران- ایرنا- نایب رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز با بیان اینکه شهرداریها هوا را به اسم تراکم میفروشند، گفت: دادستانیها در این موارد میتوانند ورود کنند تا برای جلوگیری از آلودگی محیط زیست اجازه فروش تراکم به شهرداری را ندهند.
تبسم مهر - تهران- ایرنا- نایب رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز با بیان اینکه شهرداریها هوا را به اسم تراکم میفروشند، گفت: دادستانیها در این موارد میتوانند ورود کنند تا برای جلوگیری از آلودگی محیط زیست اجازه فروش تراکم به شهرداری را ندهند.
به گزارش خبرنگار قضایی ایرنا، جعفر کوشا روز سه شنبه درهمایش علمی تبیین دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه حقوق عامه و شهروندی که درخانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد، اظهار داشت: چرا شورای استانها برای تامین منابع مالی پایدار به تعیین عوارض برای مطب پزشکان و دفاتر وکلا متوسل میشود و چرا هر خواننده یا ورزشکاری به عضویت شورای شهر درمی آید.
وی اضافه کرد: وضعیت شهر تهران از نظر جمعیت، اختلاف طبقاتی، آلودگی محیط زیست و بسیاری دیگر از مشکلات باعث تعارض فرهنگی و به دنبال آن جرم و خیانت میشود.
کوشا با برشمردن مصادیقی از حقوق عامه گفت: چالش اصلی ما پس از انقلاب این است که آیا امنیت بر آزادی ترجیح دارد یا آزادی بر امنیت و اشکال کار این است که نگاه ما در این زمینه به غرب است.
* قوه قضاییه گزارشی از احیای حقوق عامه ارائه کند
عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی با تبیین اهمیت حقوق عامه خواستار ارائه گزارش قوه قضاییه در این زمینه شد.
وی با بیان اینکه همه مردم باید به عنوان شهروند با حقوق عامه آشنا شوند و بدانند که چگونه میتوانند آن را مطالبه کنند، افزود: اصول 19 تا 42 در قانون اساسی به حقوق ملت اختصاص دارد، اما آنچه اهمیت دارد این است که خروجی اجرای این حقوق در جامعه چگونه است.
نایب رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز افزود: اگرچه اصول 19 تا 42 از مترقیترین اصول قانون اساسی است، ولی اگر بتوانیم تبعیضی در تقسیم حقوق عامه قائل نشویم آنگاه میتوان به عدالت اسلامی نزدیک شد.
کوشا از تعطیل شدن مدارس و دانشگاهها به بهانههای مختلف، رشد بی رویه مدارس و دانشگاههای غیر انتفاعی، وضعیت بانکها و دیگر آسیبهای فرهنگی و اجتماعی به عنوان معضلاتی یاد کرد که در صورت نظارت دستگاههای مسئول و آموزش عمومی میتوان در رفع این آسیبها کوشید.
* جلوه هایی از دادرسی عادلانه
رضا فرج اللهی قاضی دیوان عالی کشور نیز به موضوع جلوههای دادرسی عادلانه به عنوان یکی از دستاوردهای انقلاب یاد کرد و گفت: مستند و مستدل بودن آرای دادگاهها از شاخصههای دادرسی عادلانه است.
وی با استناد به اصل 168 درباره حضور هیات منصفه در جرائم سیاسی و مطبوعاتی، اصل 172 درباره دادرسی نظامی، اصل 173 برای تاسیس دیوان عدالت اداری به عنوان مرجعی برای شکایت از دستگاهها و اصل 165 با موضوع علنی بودن دادرسی گفت: ثمره قانونگذاریهای ما در سال 92 با تصویب قانون آیین دادرسی کیفری جلوه کرد.
این قاضی دیوان عالی کشور با برشمردن شاخصههای قانون آیین دادرسی کیفری از مسائلی همچون حق انتخاب وکیل، تاکید بر جبران ضرر و زیان مادی، حذف جهات اجباری صدور قرار بازداشت موقت و الزام دادسراها به تمدید قرارها یاد کرد.
تبیین دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه حقوق زنان و کودکان عنوان سومین بخش از این همایش علمی بود و علیرضا شمشیری استاد دانشگاه و مدیر حقوقی دانشگاه آزاد اسلامی به تحولات قانونی و حقوقی پس از انقلاب در زمینه حقوق کودکان و زنان پرداخت.
این همایش به همت سازمان بسیج حقوقدانان استان تهران به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی با حضور وکلا، پژوهشگران و دانشجویان حقوق برگزار شد.
اجتمام*1003*1095*1193
انتهای پیام /*