مصاحبه| روزنامهنگار آمریکایی: واشنگتن سابقهای شناختهشده در حمایت از گروههای تروریستی دارد
بین الملل
بزرگنمایی:
تبسم مهر - روزنامهنگار مستقل آمریکایی میگوید که عملکرد و سیاست واشنگتن در کمک و کنترل گروههایی مانند داعش امری شناخته شده است.
تبسم مهر - روزنامهنگار مستقل آمریکایی میگوید که عملکرد و سیاست واشنگتن در کمک و کنترل گروههایی مانند داعش امری شناخته شده است.
- اخبار بین الملل -
جنیس کورتکامپ ، روزنامهنگار مستقل آمریکایی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم میگوید عملکرد و سیاست واشنگتن در کمک و کنترل گروههایی مانند داعش امری شناخته شده است. به گفته این روزنامهنگار آمریکایی، ایالات متحده به گروههای تروریستی کمک میکند و با آنها مشارکت دارد. آمریکا این گروهها را در عراق پرورش داد. آمریکا به القاعده و دیگر گروههای تروریستی در سوریه نیز کمک کرد. آمریکا در استفاده از گروهی تروریستی تجربه و مهارت خوبی دارد، همانگونه که جنگهای پیشین در افغانستان نشان داد.
کورتکامپ میگوید که هدف آمریکا در تقویت و کمک به گروههای تروریستی، مشکلآفرینی است. وی با اشاره به مواضع وزیر خارجه آمریکا و مشاور امنیت ملی رئیس جمهوری ایالات متحده همچنین گزارشهای منتشر شده در خصوص کمک آمریکا برای فرار زندانیان داعش میگوید: احتمال دارد برخی طرحهای کلانی در پشت پرده ماجرا وجود داشته باشد که برای مردم افغانستان خوب نیستند، طرحهایی که احتمالا برای ایران نیز خوب نیستند. شاید قرار است با استفاده از داعش حملهای از مرزهای افغانستان به ایران صورت بگیرد. آنهم در شرایطی که آمریکا ادعا کند ما نیروهایمان را بیرون کشیدیم و دیگر در افغانستان حضوری نداریم. من فکر میکنم که این مسئله خیلی خطرناک است و تنها گذر زمان نشان خواهد که واقعیت چه خواهد بود.
این روزنامهنگار مستقل آمریکایی در ادامه میگوید که نگرانی و حساسیت ایران نسبت به حضور و فعالیت داعش به خاطر واقعی بودن خطر داعش است. وی در ادامه گفت: پامپئو - وزیر خارجه آمریکا - و بولتون - مشاور امنیت ملی ترامپ - که تمام وجودشان در خدمت دفاع و حمایت از اسرائیل و دستیابی تلآویو به تمام خواستههایش خلاصه شده است، در افغانستان راهبرد متفاوتی را در پیش گرفتهاند که این مسئله مشکوک به نظر میرسد. اگر داعش در افغانستان بتواند حضور بیش از پیشی داشته باشد، این مسئله میتواند یک مشکل عمده برای ایران باشد.
کورتکامپ در بخش دیگری از سخنانش گفت: مردم افغانستان طی دهههای گذشته شاهد تجربه جنگ در کشورشان بودهاند. اقتصاد در افغانستان در وضعیت وحشتناکی است و بسیاری از افراد در معرض وسوسه ناشی از پول هستند و گمان میکنم که آمریکاییها و سعودیها به داعش کمک میکنند، و در نتیجه این کمکها، پول قابل توجهی برای کسانی که به داعش میپیوندند وجود داشت، آنهم در شرایطی که مردم گرفتار در فقر و محنت به راحتی در معرض وسوسه پول قرار میگیرند. از سوی دیگر دولت افغانستان ناکارآمد و افسارگسیخته است. هنوز هم تفکر جنگسالارانه در بسیاری از نقاط این کشور حاکم است و مردم ممکن است تمایل داشته باشند همراه یک فرد قوی باشند که احساس کنند میتواند از آنها محافظت کند، یا اینکه از شدت ترسشان حاضر باشند از یک فرد قوی پیروی کنند. اینها مسائلی بسیار پیچیده در افغانستان هستند، خصوصا که این کشور گورستان امپراطوریها بوده و هیچکسی نمیتواند حقیقتا پیشبینی کند که چه رُخ خواهد داد.
انتهای پیام/