آخرین مطالب

درخواست شورای امنیت از طرف‌های درگیر یمن برای خروج فوری از الحدیده بین الملل

درخواست شورای امنیت از طرف‌های درگیر یمن برای خروج فوری از الحدیده

  بزرگنمایی:
تبسم مهر - شورای امنیت سازمان ملل از طرف‌های درگیر در یمن خواست بدون معطلی نیروهایشان را از بندر اصلی الحدیده و دو بندر دیگر آن خارج کنند.

تبسم مهر - به گزارش ایسنا، استفان دوجاریک، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل گفت، در راستای تلاش‌های سازمان ملل برای وادار کردن دو طرف جهت اجرای توافق‌نامه سوئد برای خروج نیروهای مستقر در الحدیده، نمایندگان طرف‌های درگیر یمن برای دومین بار در یک کشتی در دریای سرخ دیدار کردند.
وی تصریح کرد، دو طرف بار دیگر بر پایبندی خود به اجرای توافق‌نامه‌های استکهلم به ویژه بندهای مربوط به الحدیده تاکید کردند.
قرار بود طرف‌های درگیر در جنگ یمن نیروهای خود را تا هفتم ژانویه در چارچوب تلاش‌ها برای اجتناب از حمله به الحدیده از این شهر خارج کنند اما تاکنون طبق اعلام سازمان ملل از انجام آن شانه خالی کرده‌اند. با وجودی که آتش‌بس تا حد زیادی در الحدیده برقرار است اما طی هفته‌های گذشته درگیری‌ها شدت گرفته و اقدامات خشونت‌آمیز در دیگر مناطق یمن که نامشان در توافق‌نامه نیامده است، ادامه دارد.
شورای امنیت اعلام کرد، از طرف‌های درگیر در یمن خواسته فرصت را برای برقراری صلح پایدار از طریق خویشتن‌داری، کاهش تنش، احترام به تعهدات موجود در توافق‌نامه استکهلم و اجرایی کردن آن فرصت را غنیمت شمارند. این شورا همچنین از مارتین گریفیث، نماینده سازمان ملل در یمن خواست، شورای امنیت را در جریان تحولات قرار دهد تا جهت حمایت از حل و فصل سیاسی اقدامات دیگری اتخاذ کند.
این نهاد بین‌المللی همچنین در بیانیه‌ای که با موافقت همه اعضا صادر شد، نسبت به ادامه وضعیت انسانی نابسامان و نقض آتش‌بس در یمن ابراز نگرانی کرده و اقداماتی که توافق نامه استکهلم را در خطر قرار می‌دهد، محکوم کرد.
در ادامه این بیانیه اعضای شورای امنیت ضمن اعلام حمایت از اقدامات و تلاش‌های گریفیث در قبال تشدید اقدامات نظامی و متجاوزانه هشدار دادند که ممکن است اطمینان میان دو طرف و احتمالات برقراری صلح را تضعیف کند.
شورای امنیت بر حمایت از توافق‌نامه‌هایی که دولت مستعفی و انصارالله در ماه دسامبر درباره شهر الحدیده، بنادر سه‌گانه آن یعنی الحدیده، صلیف و راس‌عیسی امضا کردند، مکانیزم اجرایی درباره توافق تبادل زندانیان و بیانیه تفاهم درباره استان تعز تعیین کرد.
براساس بیانیه مذکور، این شورا از طرف‌های ذی‌ربط خواست ضمن همکاری با رئیس کمیته هماهنگی استقرار مجدد نیروها در الحدیده وابسته به سازمان ملل، استقرار مجدد نیروهای متقابل در شهر الحدیده و بنادر آن را براساس تعهداتشان و بدون هیچ‌گونه تاخیری اجرایی کنند. همچنین از طرف‌ها در مناطق تحت کنترل خود به ویژه انصارالله که بر بنادر الحدیده کنترل دارند، خواست، امنیت و سلامت نیروهای هئیت سازمان ملل را تضمین، از عملیات آنها حمایت و نسبت به اجرای توافق‌نامه مبادله اسرا و تشکیل کمیته هماهنگی مشترک در تعز تلاش کنند.
شورای امنیت بر ضرورت پیشرفت در حل و فصل سیاسی جامع درگیری‌های یمن مانند آنچه که در قطعنامه‌ها و بیانیه‌های ذی‌ربط شورای امنیت آمده، براساس طرح شورای همکاری خلیج فارس و نتایج کنفرانس گفت‌وگوی ملی ضمن مشارکت کامل زنان و جوانان در روند سیاسی تاکید کرد.
اعضای این شورا در پایان بیانیه مذکور بر ضرورت اجرای کامل قطعنامه‌های این نهاد و بیانیه‌های آن از جمله قطعنامه 2216، قطعنامه 2451 و قطعنامه 2452 تاکید کردند و بار دیگر اعلام کردند که حسب اقتضا برای حمایت از اجرای همه قطعنامه‌های ذی‌ربط تدابیر بیشتری اتخاذ می‌کنند.
انتهای پیام


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

دوره های پاییزه ی موسسه تبسم مهر

آغاز تولید فیلم کوتاه چوپان با مجری طرحی موسسه فرهنگی هنری تبسم مهرنیکان

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر خطاب به صدابردار سینمای ایران: دست های مهربانت را به گرمی می فشاریم/ تجلیل از یک عمر سخت‌کوشی همسر استاد شاهوردی

ادبیات آذری را جدا از ادبیات فارسی نمی‌دانیم/ حمایت از اصحاب فرهنگ و هنر را وظیفه خود می‌دانیم

مجارستان: ضدحملات اوکراین «حمام خون» به‌راه می‌اندازد

نه بیرانوند از پرسپولیس می‌رود نه بازیکن دیگری/ شرط ماندن یحیی

بدرقه تیم فوتبال نوجوانان با حضور امیر قلعه نویی و عنایتی

اسرائیل با نقص جدی کادر پزشکی و بیمارستانی روبروست

افزایش شمار جان‌باختگان تصادف قطار در هند به 288 نفر

دشمنان تلاش می‌کنند نسل جوان را نسبت به روحانیت بدبین کنند

انتخاب موقت اعضای هیات اجرایی کارگروه هنرمندان انجمن خادمان قرآن

قیمت سکه و طلا 10 خرداد 1402/ ریزش قیمت ادامه دارد

ایران کشوری کاملاً امن و مقصدی مطمئن و جذاب برای گردشگران است

تولید نفت ایران به 2 میلیون و 750 هزار بشکه در روز رسید

ورود منابع، کاهش نرخ ارز را همراه خواهد داشت

سریال ماورایی ده‌نمکی به‌زودی کلید می‌خورد/ در تدارک «رستگاری»

وجود 700 اسیر فلسطینی بیمار در زندان‌های رژیم صهیونیستی

ارائه وام عتبات عالیات به دانشجویان تا سقف 5 میلیون تومان

زلزله 4.8 ریشتری سرخس خراسان رضوی را لرزاند

افزایش رگبار باران در 10 استان کشور

واریز 20 درصد اضافه یارانه کالابرگ سه دهک کم‌درآمد از امروز

ترافیک نیمه‌سنگین در محور چالوس

آماده مقابله با هرگونه تعرض دشمنان به آرمان‌های امام (ره) هستیم

برگزاری دوره های آموزشی بازیگری با حضور استاد ارجمند آقای امید زندگانی

ارتش رژیم صهیونیستی به خودروی زرهی «ایتان »مجهز می‌شود

عالیترین مقام کشور ترکمنستان سه شنبه به تهران می‌آید

مخبر: ایران نگاه ویژه‌ای نسبت به مناسبات خود با عمان دارد

«بازی» ایرانی برگزیده جشنواره ایتالیایی شد

افزایش نرخ تاکسی‌های اینترنتی باید به تصویب شورای شهر برسد

دستگیری ماموران قلابی در تهران

برنامه‌ریزی دستگاه‌ها برای اوقات‌ فراغت جوانان

شناسایی 82 بیمار جدید کرونایی در کشور/ 2 نفر فوت شدند

قیمت سکه و طلا 7 خرداد 1402/سکه به 30میلیون و 600 هزار تومان رسید

تذکر فرمانده نیروی زمینی ارتش به همسایگان شرقی

کوروش زارعی در تدارک یک نمایش میدانی بزرگ/ اجرا در حوزه دفاع مقدس

شرط «یک سال رهن بودن سند خودرو» حذف شد

بانک‌ها اشتیاق به مال‌سازی دارند نه اعطای وام مسکن

سازمان لیگ: سهمیه تماشاگران استقلال و پرسپولیس برابر است

استقلال دست‌بردار داوری نیست/کنایه به پرسپولیس و فشار به فدراسیون

هادی ساعی برترین تکواندوکار المپیک 2008 پکن شد

مهاجم 16 ساله پورتو: الگوی من مهدی طارمی است

هوای تهران آلوده شد/ افزایش شاخص ذرات معلق

درخواست حجت الاسلام قرائتی از رییس جمهور

مهلت ثبت‌نام هنرمندان در سامانه نهضت ملی مسکن تمدید شد

توصیه‌های وزارت حج و عمره عربستان خطاب به میهمانان خانه خدا

انهدام ده‌ها مخفیگاه داعش در 3 استان عراق

یک مرزبان ایرانی در درگیری امروز با طالبان به شهادت رسید

کشف 250 هزار دلار غیرقانونی از یک شرکت خصوصی در سعادت آباد

با دستیاری به نام تاکو؛ تیک تاک با هوش مصنوعی پاسخ جستجوی کاربران را می دهد

رئیسی در دیدار دبیرکل اوپک: اعضای اوپک با تقویت انسجام مانع اختلاف‌اندازی غربی‌ها شوند