طیبی در بازدید از غرفه جهاد دانشگاهی در نمایشگاه دستاوردهای 40 ساله انقلاب تاکید کرد
باید از فرصت تحریم برای رفع نیازمندیها استفاده کنیم
علمی و دانشگاهی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - رییس جهاد دانشگاهی با بیان اینکه نمایشگاه دستاوردهای چهل ساله انقلاب اسلامی نشان میدهد که کارهای بسیار بزرگی در حوزه سازندگی کشور انجام شده است، گفت: باید از فرصت تحریم برای رفع نیازمندیها استفاده کنیم، البته من به شخصه خیلی موافق تحریم نیستم، ولی این را اعتقاد دارم که در شرایط غیرتحریمی باید برنامهریزیهایی داشته باشیم که کشورمان در مسیر رشد و توسعه پیدا کند و ایننمایشگاه نشان داد که چقدر کارهای شدنی و خوبی داشتیم.
تبسم مهر - به گزارش ایسنا ، دکتر طیبی در بازدید از غرفه جهاد دانشگاهی در نمایشگاه دستاوردهای چهل ساله جمهوری اسلامی و موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: برگزاری این نمایشگاه در کنار باغ موزه دفاع مقدس و چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب انتخاب خوبی بود. باغ موزه دفاع مقدس تصویر بسیار خوبی از دوران جنگ ما ارائه داده، چه به لحاظ مصیبتهایی که مردم ما ناروا در این جنگ دیدند و سختیهایی که تحمل کردند و چه رشادتهایی که در کشور انجام شد تا جنگ تحمیلی به بهترین نحو به پایان برسد و ما ذرهای از خاک کشور را به دشمن ندهیم و به دنیا اثبات کنیم که ما توان مقابله در برابر تحریمهای آنان را داریم.
وی افزود: خود نمایشگاه هم این را نشان میدهد که کارهای بسیار بزرگی در حوزه سازندگی کشور انجام شده و ما استعداد انجام کارهای بسیار بزرگ را داریم. پیشرفتهترین فناوریها در کشور قابل تولید است و خود ما هم در جهاد دانشگاهی در این جهت نقش خوبی را چه در حوزه پزشکی، مهندسی و کشاورزی داشتیم و توان کارهای بسیار بزرگتر هم داریم؛ یعنی اگر اراده و شرایط برای انجام کارهای بزرگ باشد ما مشکلی در زمینه توسعه علم و فناوری و تحقق اقتصاد دانشبنیان در کشور نداریم؛ منتهی باید همت کنیم که از دستاوردهایمان استفاده کنیم و این را به سایر زمینههایی که ما دچار وابستگی هستیم هم تعمیم دهیم.
طیبی با اشاره به تحریمهای دشمنان علیه کشورمان، گفت: اصلاً دشمن چرا به خود اجازه میدهد که تحریم کند؟ این یعنی اینکه ما در حوزههایی وابستگی داریم و این وابستگی هم کاملاً قابل رفع است؛ این را به ضرس قاطع و بر اساس کاری که ما خودمان در جهاد دانشگاهی انجام دادیم و آنچه را که دیگران انجام دادند، میگویم. شناسایی تمام حوزههایی که در آنها وابستگی داریم و تصمیم برای فعالیت در آنها شدنی است و باید این اتفاق بیفتد. خدای ناکرده اینگونه نباشد که همیشه دنبال این باشیم که حتی اگر تحریمها هم رفع شود، ما دوباره بازار کشور را به روی خارجیها باز کنیم و آنها بیایند و دوباره همان سیکل گذشته تکرار شود. باید از فرصت تحریم برای رفع نیازمندیها استفاده کنیم، البته من به شخصه خیلی موافق تحریم نیستم، ولی این اعتقاد را دارم که در شرایط غیرتحریمی باید برنامهریزیهایی داشته باشیم که کشورمان رشد و توسعه پیدا کند و این نمایشگاه نشان داد که چقدر کارهای شدنی و خوب داشتیم.
رئیس جهاد دانشگاهی ادامه داد: هدف از ایجاد جهاد دانشگاهی اثبات این بوده که ما در جمهوری اسلامی توان انجام بزرگترین کارهای علمی و فناورانه را داریم و میتوانیم آنها را کاربردی کنیم و در اختیار رشد و توسعه کشور قرار دهیم. در حوزه پزشکی ما فعالیتمان را در کار در زمینه سلولهای بنیادی شروع کردیم. در دنیا سلولدرمانی در حال جایگزین دارودرمانیشدن است و ما در این زمینه کارهای خوبی کردیم و توانستیم در مرز فناوری و علم حرکت کنیم. ما توانستیم یافتههای علمی خود را به فناوری تبدیل کنیم و امروز دارای توان سلول درمانی هستیم. کارخانهای را در زمینه تولید سلولهای بنیادی ایجاد کردیم و میتوانیم با پیشرفتهترین استانداردها سلولهای بنیادی را تولید کنیم. همچنین در حوزه فنی مهندسی هم کارهای بسیار بزرگی کردیم؛ مثلاً برای اولین بار در جمهوری اسلامی فرستندههای رادیویی، موج متوسط، fm و فرستندههای تلویزیونی روستایی را ساختیم. در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی طراحی و ساخت دکلهای حفاری، متههای حفاری و مواد شیمیایی را انجام دادیم. در حوزه کشاورزی بیشتر توجه ما بر اصلاح نژاد است؛ چون کشور ما با کمبود آب و به طور طبیعی با کمبود علوفه مواجه است و ما باید نژاد بومی را اصلاح کنیم و بهترین نژادها را استفاده کنیم که دارای بهرهوری بالا است. در کل این را اثبات کردیم که ما توان تولید علم را داریم و علم خود را توانستیم به فناوری تبدیل کنیم و فناوری را در خدمت جامعه و در خدمت توسعه صنعت به کار بردیم، منتهی این کار باید به همه زمینهها تعمیم یابد.
وی ادامه داد: در خارج از مجموعه ما هم کارهای بسیار بزرگی در سایر حوزهها انجام شده که نشان میدهد کشور ما توان بسیار بالایی در توسعه علم و فناوری دارد.
طیبی خاطرنشان کرد: ما هماکنون در حوزه پزشکی و در بحث سلولهای بنیادی جزو کشورهای اول دنیا هستیم در یک مقطعی جزو 6 کشور اول و مقطعی دیگر 10 کشور اول هستیم و دانشمندانی که از اینجا بازدید میکنند، خیلی استقبال میکنند و تعجب هم میکنند. من فکر میکنم این فرهنگ خودباوریای که در کشور ما وجود دارد، میتواند نمونه خوبی برای الگوپذیری باشد. من فکر میکنم همین که یک کشوری توانسته در مدت کوتاهی به این دستاوردها برسد، میتواند الگوی خوبی باشد.
انتهای پیام