آخرین مطالب

مکان نگهداری لوح یادمان دانشگاه تهران را تخریب کردند! فرهنگی و هنری

مکان نگهداری لوح یادمان دانشگاه تهران را تخریب کردند!

  بزرگنمایی:
تبسم مهر - «همزمان با افتتاح دانشگاه تهران و قرار دادن لوح بنای آن، در زیر پلکان جنوبی دانشگاه تهران، این پلکان به نام مرمت، در حال گودبرداری است!»

تبسم مهر - به گزارش ایسنا، شهرام شهریار - فعال میراث فرهنگی - در مطلبی با عنوان «پلکان جنوبی دانشکده پزشکی و لوح یادمان دانشگاه» در سایتِ سفرنویس، از گودبرداری یکی از نخستین مکان‌های ساخته شده در دانشگاه تهران خبر داده است.
در این گزارش آمده است؛ «دانشگاه تهران در 15 بهمن سال 1313 افتتاح و لوح بنای آن در زیر پلکان جنوبی دانشکده پزشکی قرار داده شد، حالا در همان روز این پلکان به اسم مرمت در حال گودبرداری است، تاکنون نظری درباره اخذ مجوز دانشگاه برای این برداشت کف از سازمان میراث منتشر نشده است.
در سال گذشته و دقیقاً در همین ایام، طرح مرمتی بخش جنوبی دانشکده پزشکی آغاز شده بود که میراث اعلام کرد؛ پیمانکار بدون اخذ مجوز از میراث استان تهران در حال مرمت غیرقانونی است.
دانشکده پزشکی به مساحت 28958 متر مربع در ضلع شمالی دانشگاه تهران واقع شده و کل ابنیه و مجموعه دانشگاه تهران در 18 آذر 1378 به شماره 2445 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
دانشکده پزشکی در امتداد شرقی – غربی بنا شده، برخی بر این باور هستند که طرح دانشکده پزشکی توسط ماکسیم سیرو تهیه شده اما در کتاب آندره گدار مؤسسه دوران تحول، تاکید شده است که این بنا توسط وی بنا شده است.
عملیات ساختمانی دانشکده طب در پنجم تیر ماه 1313 توسط «آندره گدار» فرانسوی آغاز و اولین قسمت آن تحت عنوان دستگاه ابن‌سینا در 15 بهمن 1313 افتتاح شد که می‌توان گفت اولین دانشکده در کشور است و لوح بنای دانشگاه تهران در زیر پلکان بخش جنوبی قرار داده شده است که در آن از تاریخ و بانی تأسیس دانشگاه تهران نام برده شده است.»

این صحبت‌ها در حالی مطرح می‌شوند که نوروز سال 1395 و با آغاز تعطیلات نوروزی و حتی قبل از تحویل سال 95، دانشکده پزشکی دانشگاه تهران در اقدامی متفاوت، یک طبقه اضافه‌تر روی ساختمان‌ِ تاریخی دانشکده داروسازی ایجاد کرد. 28 اسفندماه با بستن خیابان 16 آذر در تقاطع نصرت، جرثقیل‌های غول‌پیکر برای اضافه کردن یک طبقه روی ساختمان دانشکده داروسازی دانشگاه تهران، تیرآهن‌های آبی‌رنگ را روی سقف طبقه چهارم این دانشکده گذاشته بودند.
در همان زمان؛ ناصر پازوکی - باستان‌شناس و مدیر سابق اداره میراث فرهنگی استان تهران - که 28 اسفند این اتفاق را دید، به خبرنگار ایسنا گفته بود: «چند سال قبل در دوره‌ی یکی از مدیران پیشین دانشگاه تهران، زمانی که در بخشی از فضای داخلی دانشگاه و پشت مسجد را گودبرداری کردند، سازمان میراث فرهنگی از مسئولان دانشگاه شکایت کرد و آن‌ها تعهد دادند که دیگر هیچ ساخت‌وسازی در محدوده این بنای تاریخی با ارزش انجام نشود و تا امروز نیز هیچ کار دیگری انجام نداده بودند؛ اما متأسفانه به نظر می‌رسد بار دیگر این اتفاق در حال رخ دادن است.» تا بالاخره تکمیل آن سازه متوقف شد.
دانشکده حقوق و علوم سیاسی در زمان مرمت
از سوی دیگر دو سال قبل نیز دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران به عنوان یکی از قدیمی‌ترین مراکز آموزش عالی در ایران با کلنگ کارگران چهره‌ی متفاوتی به خود گرفت و تغییرات زیادی را در طول این مدت احساس کرد، در همان زمان نیز اعلام شد برای انجام این اقدامات در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران هیچ مجوزی از میراث فرهنگی گرفته نشده است.
هر چند اگر پیشینه‌ی مدرسه علوم سیاسی را برای دانشکده حقوق و علوم سیاسی در نظر بگیریم، می‌توان گفت که این دانشکده 35 سال بیش از خود دانشگاه تهران قدمت دارد. چون دانشگاه تهران بزرگ‌ترین مرکز آموزش عالی در ایران در سال 1313 خورشیدی به دستور رضا پهلوی تأسیس شد.



انتهای پیام


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

دوره های پاییزه ی موسسه تبسم مهر

آغاز تولید فیلم کوتاه چوپان با مجری طرحی موسسه فرهنگی هنری تبسم مهرنیکان

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر خطاب به صدابردار سینمای ایران: دست های مهربانت را به گرمی می فشاریم/ تجلیل از یک عمر سخت‌کوشی همسر استاد شاهوردی

ادبیات آذری را جدا از ادبیات فارسی نمی‌دانیم/ حمایت از اصحاب فرهنگ و هنر را وظیفه خود می‌دانیم

مجارستان: ضدحملات اوکراین «حمام خون» به‌راه می‌اندازد

نه بیرانوند از پرسپولیس می‌رود نه بازیکن دیگری/ شرط ماندن یحیی

بدرقه تیم فوتبال نوجوانان با حضور امیر قلعه نویی و عنایتی

اسرائیل با نقص جدی کادر پزشکی و بیمارستانی روبروست

افزایش شمار جان‌باختگان تصادف قطار در هند به 288 نفر

دشمنان تلاش می‌کنند نسل جوان را نسبت به روحانیت بدبین کنند

انتخاب موقت اعضای هیات اجرایی کارگروه هنرمندان انجمن خادمان قرآن

قیمت سکه و طلا 10 خرداد 1402/ ریزش قیمت ادامه دارد

ایران کشوری کاملاً امن و مقصدی مطمئن و جذاب برای گردشگران است

تولید نفت ایران به 2 میلیون و 750 هزار بشکه در روز رسید

ورود منابع، کاهش نرخ ارز را همراه خواهد داشت

سریال ماورایی ده‌نمکی به‌زودی کلید می‌خورد/ در تدارک «رستگاری»

وجود 700 اسیر فلسطینی بیمار در زندان‌های رژیم صهیونیستی

ارائه وام عتبات عالیات به دانشجویان تا سقف 5 میلیون تومان

زلزله 4.8 ریشتری سرخس خراسان رضوی را لرزاند

افزایش رگبار باران در 10 استان کشور

واریز 20 درصد اضافه یارانه کالابرگ سه دهک کم‌درآمد از امروز

ترافیک نیمه‌سنگین در محور چالوس

آماده مقابله با هرگونه تعرض دشمنان به آرمان‌های امام (ره) هستیم

برگزاری دوره های آموزشی بازیگری با حضور استاد ارجمند آقای امید زندگانی

ارتش رژیم صهیونیستی به خودروی زرهی «ایتان »مجهز می‌شود

عالیترین مقام کشور ترکمنستان سه شنبه به تهران می‌آید

مخبر: ایران نگاه ویژه‌ای نسبت به مناسبات خود با عمان دارد

«بازی» ایرانی برگزیده جشنواره ایتالیایی شد

افزایش نرخ تاکسی‌های اینترنتی باید به تصویب شورای شهر برسد

دستگیری ماموران قلابی در تهران

برنامه‌ریزی دستگاه‌ها برای اوقات‌ فراغت جوانان

شناسایی 82 بیمار جدید کرونایی در کشور/ 2 نفر فوت شدند

قیمت سکه و طلا 7 خرداد 1402/سکه به 30میلیون و 600 هزار تومان رسید

تذکر فرمانده نیروی زمینی ارتش به همسایگان شرقی

کوروش زارعی در تدارک یک نمایش میدانی بزرگ/ اجرا در حوزه دفاع مقدس

شرط «یک سال رهن بودن سند خودرو» حذف شد

بانک‌ها اشتیاق به مال‌سازی دارند نه اعطای وام مسکن

سازمان لیگ: سهمیه تماشاگران استقلال و پرسپولیس برابر است

استقلال دست‌بردار داوری نیست/کنایه به پرسپولیس و فشار به فدراسیون

هادی ساعی برترین تکواندوکار المپیک 2008 پکن شد

مهاجم 16 ساله پورتو: الگوی من مهدی طارمی است

هوای تهران آلوده شد/ افزایش شاخص ذرات معلق

درخواست حجت الاسلام قرائتی از رییس جمهور

مهلت ثبت‌نام هنرمندان در سامانه نهضت ملی مسکن تمدید شد

توصیه‌های وزارت حج و عمره عربستان خطاب به میهمانان خانه خدا

انهدام ده‌ها مخفیگاه داعش در 3 استان عراق

یک مرزبان ایرانی در درگیری امروز با طالبان به شهادت رسید

کشف 250 هزار دلار غیرقانونی از یک شرکت خصوصی در سعادت آباد

با دستیاری به نام تاکو؛ تیک تاک با هوش مصنوعی پاسخ جستجوی کاربران را می دهد

رئیسی در دیدار دبیرکل اوپک: اعضای اوپک با تقویت انسجام مانع اختلاف‌اندازی غربی‌ها شوند