حاشیههای بازی سپیدرود و سایپا؛
«حقوقبشر در جمهوری اسلامی ایران و مواضع غرب» منتشر شد
فرهنگی و هنری
بزرگنمایی:
تبسم مهر - تهران- ایرنا- کتاب «حقوقبشر در جمهوری اسلامی ایران و مواضع غرب» از سوی موسسه فرهنگی هنری مرکز اسناد انقلاب اسلامی روانه بازار نشر شد.
تبسم مهر - تهران- ایرنا- کتاب «حقوقبشر در جمهوری اسلامی ایران و مواضع غرب» از سوی موسسه فرهنگی هنری مرکز اسناد انقلاب اسلامی روانه بازار نشر شد.
به گزارش روز سه شنبه گروه فرهنگی ایرنا کتاب «حقوقبشر در جمهوری اسلامی ایران و مواضع غرب» به بررسی مساله حقوقبشر در جمهوری اسلامی ایران، رویکرد غرب به حقوقبشر و بررسی مواضع کشورهای غربی علیه ایران در این زمینه پرداخته است.
این کتاب در هفت فصل سازماندهی شده است که فصل اول به واکاوی تاریخچه حقوق بشر میپردازد. تعریف حقوق بشر و تاریخچه آن در غرب و دنیای اسلامی و مقایسه نظام حقوق بشر اسلامی و غربی بخشی از سرفصلهای اولین فصل کتاب است.
فصل دوم به بررسی اختلافِ مبانی و مفاهیم در نظام حقوقبشر اسلامی و غربی اختصاص دارد و فصل سوم به بررسی حقوقبشر در متن مسائل سیاسی جمهوری اسلامی ایران میپردازد. در این فصل رویکرد کشورهای غربی علیه حقوق بشر در ایران مورد بررسی قرار میگیرد.
در فصل چهارم ساختار نهادی و حقوقی جمهوری اسلامی ایران در حمایت از حقوق بشر بررسی شده و در فصول پنجم تا هفتم حقوق زنان، اقلیتها و کودکان در دنیای غرب و جهان اسلام واکاوی شده است.
در مقدمه این کتاب آمده است: «برای فهم بهتر مفهوم حقوق و کارکردهای آن لازم است که در ریشه آن یعنی مفهوم حق دقت بیشتری داشت با این حال مفهوم حق یکی از مفاهیمی است که هنوز اندیشمندان حقوقی و سیاسی برای آن تعریف دقیقی ارائه نکردهاند، تبارشناسی این مفهوم در سیر تاریخ مسائل و نکات مهمی را آشکار میسازد، در اندیشه متفکران کلاسیک غرب همچون ارسطو و افلاطون این مفهوم جایگاه چندانی نداشته است.
بدین معنا که در اندیشه مبتکران این دوره زندگی در دولت شهر و رعایت قوانین اجتماعی خود به خود حقوق و تکالیف افراد را مشخص و معحقق میساخت اما در ادامه با برجسته شدن اندیشههای مدرن از سوی فیلسوفانی همچون هابز و جان لاک حق طبیعی انسان برجسته شد با این حال هنوز هم این ابهام مفهومی حفظ شده بود.
این قضیه از آنجایی مبهم مینمود که مفهوم مقابل آن یعنی تکلیف به خوبی توضیح داده نشده بود در مقابل و در اندیشههای شرقی و خصوصا اسلامی نیز این ابهام مفهومی محسوس بود به این معنا که اندیشمندان اسلامی در تعریف «حق» گاهی آن را به معنای صحیح بودن، گاهی به معنای بر حق بودن یک حکم و گاهی نیز در مقابل تکلیف در اندیشههای معاصر اسلامی به کار میبردند».
همچنین در بخشی از این کتاب آمده است: «در بررسی تاریخچه حقوق بشر در غرب این نتیجه حاصل میشود که مهمترین علت عقیم ماندن آمال حقوق بشر غربی نابرابری شعار و عملکرد سیاست خارجی قدرتهای بزرگ در حوزه حقوق بشر است.
دولتهای غربی نه تنها از اجرای اصول اسناد تصویب شده غافل بودند بلکه با عملکرد گزینشی خود سبب فاصله گرفتن حقوق بشر از اهداف عالیه خود شدند این کشورها در اجرای اصول سیاست خارجی قدرت و منافع خود را بر حقوق بشر ترجیح داده و این مساله سبب برخورد دوگانه غرب با سایر کشورها در حوزه حقوق بشر شده است.
از سویی نقض حقوق بشر در برخی از کشورها به دلیل تامین منافع قدرتهای بزرگ نادیده گرفته میشود و از سوی دیگر برخی از کشورها به دلیل مقابله با منافع و اصول کشورهای غربی متهم به نقض حقوق بشر میشوند.
جمهوری اسلامی ایران از جمله کشورهایی است که علیرغم توجه به مساله حقوق بشر از سوی کشورهای غربی به نقض حقوق بشر متهم شده است».
کتاب «حقوقبشر در جمهوری اسلامی ایران و مواضع غرب» به تالیف مهناز صابردوست در 421 صفحه با شمارگان یکهزار نسخه به قیمت 36 هزار تومان توسط موسسه فرهنگی هنری مرکز اسناد انقلاب اسلامی چاپ و روانه بازار نشر شد.
فراهنک**3009** 9053
انتهای پیام /*