حاشیههای بازی سپیدرود و سایپا؛
رییس پژوهشگاه رویان: همچنان در پی تکثیر یوزپلنگ ایرانی هستیم
علمی و دانشگاهی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - تهران- ایرنا- رئیس پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی با اشاره به برنامه این مرکز برای تولید جنین شبیه سازی شده یوزپلنگ ایرانی گفت: پس از تولید جنینهای شبیه سازی شده در فضای آزمایشگاه، هنوز به دنبال رحم مناسب برای رشد و تکثیر آنها هستیم.
تبسم مهر - تهران- ایرنا- رئیس پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی با اشاره به برنامه این مرکز برای تولید جنین شبیه سازی شده یوزپلنگ ایرانی گفت: پس از تولید جنینهای شبیه سازی شده در فضای آزمایشگاه، هنوز به دنبال رحم مناسب برای رشد و تکثیر آنها هستیم.
شبیه سازی حیواناتی مانند قوچ قمیشلو، بز "سانن"، گوسالههای "بنیانا" و "تامینا" و بزعالههای های "حنا" و "شنگول و منگول" از دستاوردهای پژوهشگاه رویان در سالهای اخیر بوده و محققان این مجموعه هم اکنون در تلاش برای شبیه سازی یوزپلنگ ایرانی هستند.
عبدالحسین شاهوردی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا درباره روند پیشرفت این پروژه افزود: محققان این مجموعه در این زمینه در حال بررسی روی گربه برای شناخت بیشتر مکانیسم و همچنین امکان انتقال جنینها به آن هستند.
وی با اشاره به این که مطالعات اولیه در این زمینه انجام گرفته است، اظهار امیدواری کرد که هرچه سریعتر شرایط برای انتقال جنین یوزپلنگ ایرانی به رحم مناسب فراهم شود.
شاهوردی از همکاری مناسب سازمان محیط زیست در این خصوص خبر داد و گفت: با محیط زیست تعامل خوبی برای ادامه کار داریم تا شرایط مناسب برای شبیه سازی یوزپلنگ فراهم شود.
شاهوردی ادامه داد: وضعیتی مشابه در سال 1394 برای شبیه سازی قوچ قمیشلو به نام « مارال » بود که ضمن آن، جنین شبیه سازی شده این حیوان به رحم گوسفند منتقل و با این کار توانستیم قوچ قمیشلو را زنده به دنیا آوریم.
رئیس پژوهشگاه رویان ادامه داد: محققان ما چندین بار انتقال جنین شبیه سازی شده قوچ قمیشلو را تکرار کردند و در نهایت محققان پژوهشکده زیست فناوری این پژوهشگاه در اصفهان، توانستند حیوان را زنده به دنیا آورند.
وی درباره راه اندازی دانشکده علوم پایه و فناوریهای نوین به عنوان یکی از دستاوردها گفت: با کمک دانشگاه علم و فرهنگ جهاد دانشگاهی در سال گذشته موفق شدیم موافقت اصولی وزارت بهداشت را برای راه اندازی دانشکده علوم پایه پزشکی و فناوریهای نوین دریافت کنیم.
شاهوردی با بیان این که دانشجویان مقطع دکتری موتور محرک حرکت علمی در کشور هستند، افزود: در رشتههای مهندسی بافت، سلولی کاربردی و بیولوژی تولید مثل، دانشجو در مقطع دکتری پذیرش شده است.
وی بیان داشت: پژوهشگاه رویان پلی بین دانشگاه و جامعه است تا بتواند نیازهای جامعه را شناسایی و به زبان علمی ترجمه و با کمک استادان دانشگاهها به آنها پاسخ منطقی و علمی ارائه دهد.
رئیس پژوهشگاه جهاد دانشگاهی، اعتماد مردم را سرمایه اصلی پژوهشگاه رویان اعلام کرد و گفت: این کار مسئولیت مضاعفی برای همکاران ما در پژوهشگاه رویان ایجاد کرد تا اعتماد مردم را همواره حفظ و همواره تلاش کنند با اقدامات مناسب این اعتماد استمرار پیدا کند.
شاهوردی، پژوهشگاه رویان را پیشرو در ارایه خدمات ناباروری اعلام کرد و گفت: این موضوع علاوه بر توسعه خدمات درمانی، یک سرمایه ملی برای کشور است که در بخش درمانهای تخصصی از آن بهره گرفته میشود.
وی با اشاره به اینکه پژوهشگاه رویان هر سال 400 تا 500 زوج نابارور را میزبانی میکند، اظهار داشت: بعد از 2 دهه تلاش در عرصه علمی موقعیتی ممتاز برای کشور فراهم شده و در عرصه آموزش نیز در این زمینه اتفاقات خوبی رخ داده که شاهد ارائه خدمات تخصصی در این زمینه هستیم.
علمی ** 1201 **2017
انتهای پیام /*