یک مقام مسئول به مهر خبر داد:
واکنش وزارت جهاد به گرانفروشی نهاده ها/سامانه توزیع راه اندازی شد
اقتصادی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - مدیرکل دفتر برنامه ریزی تامین، توزیع، تنظیم بازار و ذخایر راهبردی از راه اندازی سامانه توزیع نهادههای دامی در کشور خبر داد و گفت:انحصار در واردات نهادهها وجود ندارد.
تبسم مهر - مدیرکل دفتر برنامه ریزی تامین، توزیع، تنظیم بازار و ذخایر راهبردی از راه اندازی سامانه توزیع نهادههای دامی در کشور خبر داد و گفت:انحصار در واردات نهادهها وجود ندارد.
مسعود بصیری در گفتگو با خبرنگار مهر در واکنش به عرضه نهادههای دامی وارداتی که با ارز ٤٢٠٠ تومانی وارد شده اند اما بسیار گرانتر از نرخ مصوب به دست تولیدکننده میرسند؟، گفت:نمی خواهم کتمان کنم بهرحال ممکن است در برخی مواقع تخلفاتی رخ دهد. اما با این شدت و شیوه نیز چنین اتفاقی رخ نمیدهد.
وی اضافه کرد: در حال حاضر برای توزیع نهادههای دامی سامانه ای طراحی شده و در استان گلستان به عنوان پایلوت، طرح استارت خورده است.
بصیری با بیان اینکه این سامانه با کمک بانک کشاورزی راه اندازی شده است، افزود: هفته گذشته کارهای عملیاتی این طرح انجام شد و از روز شنبه گذشته کار آغاز شده است.
وی توضیح داد: سامانه مذکور برای توزیع نهادههای دامی است و در زمینه توزیع ذرت، جو و کنجاله عمل میکند. ضمن اینکه تمام کارهای واردات، توزیع و عرضه در این سامانه کاملا شفاف خواهد شد، واردکننده و جامعه هدف که تولیدکنندگان گوشت اعم از مرغداران و دامداران هستند، در آنجا کاملا تعریف شده اند.
این مقام مسئول گفت: زمانی که این سامانه به کل کشور تسری یابد جلوی نشتی هایی که وجود دارد نیز گرفته خواهد شد.
بصیری درباره اینکه آیا این اقدام در جهت مقابله با ورود دلالان به بازار نهادههای دامی انجام میشود؟،ادامه داد:وقتی که ما نهادهها را با ارز رسمی که وارد میکنیم وارد این سامانه میکنیم که مدیریت شده باشد.
وی درباره اینکه بنابراین احساس کردید که نشتی زیاد بوده و باید جلوی آن گرفته شود پس راهکاری برایش درنظر گرفتید؟،افزود: احساس نشتی زیاد نبود احساس بر این بود که باید تمام کارها شفاف باشد. امسال وارد فضایی شدیم که برای موضوع هایی که با آنها برخورد میکنیم تدبیری میاندیشیم.
بصیری توضیح داد:سامانه ما به صورت سیستمی است، یعنی به این صورت نیست که کسی تنها اطلاعات وارد کند بلکه کالا که وارد میشود در سیستم ثبت میشود، کالا که خارج میشود سیستم نشان میدهد. با کدهای دسترسی که در اختیار افراد قرار میگیرد آنها قادر خواهند بود این اطلاعات را رصد کنند.
چون ما باید مراقبتهای خاص را داشته باشیم که مشکلی ایجاد نشود و بتوانیم پاسخگوی جامعه باشیم.
این مقام مسئول درباره اینکه چقدر طول میکشد تمام کشور به این سامانهها مجهز شوند؟ گفت: همه تلاش مان را میکنیم تا پایان سال این اتفاق بیفتد.
بصیری ادامه داد:ما کسانی را که در شبکه توزیع میتوانند موثر باشند مورد توجه قرار دادیم، کسانی که میتوانند در انتقال کالا با قیمتی که کارگروه تنظیم بازار مصوب کرده از مبدا به دست مصرف کننده نهایی موثر باشند. همچنین با کمک بانک کشاورزی قرار است تسهیلاتی را نیز در نظر بگیریم تا مصرف کننده نهایی با استفاده از این تهسیلات بتواند خریدهای خود را انجام دهد.
وی تاکید کرد: اگر کسی بخواهد خارج از نرخهای مصوب نهادهها را عرضه کند دستگاههای نظارتی با وی برخورد میکنند.
بصیری درباره اینکه گفته میشود این افراد فاکتور را به نرخ مصوب صادر میکنند و مابه التفاوت را نقدی دریافت میکنند تا ردی از خود بر جای نگذارند،افزود: من نمیتوانم این مسائل را تایید کنم. ممکن است در یک سیستم چند نفر آدم سودجو باشد نمیشود آن را به کل سیستم تعمیم داد.
بصیری همچنین درباره مباحث مطرح شده مبنی بر وجود انحصار در واردات نهادههای دامی،ادامه داد: انحصاری صورت نمیگیرد، انحصار یعنی ما بخواهیم به کسی یک فرصت و امتیازی بدهیم که به دیگران ندهیم این فضا برای همه باز است، هر وارد کننده ای که شرایط او نه فقط در نهاده بلکه در همه کالاهایی که وزارت جهاد مکلف است ارز دولتی به واردات آنها اختصاص دهد، با شرایطی که برای ما وضع کردند مطابق باشد، ، ما استقبال میکنیم. محال است در زمینه یک قلم یا یک کالا ما انحصاری عمل کرده باشیم.
شدیدا این مساله را تکذیب میکنیم نه تنها نهادهها همینطور گوشت و برنج، هیچ کالایی را انحصار ایجاد نکردیم فقط باید پرونده آن شخص با مقرراتی که وضع شده همخوانی داشته یاشد.
بصیری درباره مشکلات کشتیهای حامل نهادههای روی آب نیز افزود: بخشی از مشکل کشتی هایی که روی آب مانده بود، حل شده و بانک مرکزی تلاش میکند که مشکل بخش دیگر آن نیز حل شود ولی جای نگرانی در این زمینه نیست بانک مرکزی به شدت ورود کرده و در حال رفع و رجوع این مسائل است.