در نشست ناگفتههای انقلاب:
لطف الله میثمی: وحدت در رهبری عامل پیروزی انقلاب بود
سیاسی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - تهران-ایرنا- مبارز دوران انقلاب اسلامی معتقد است: وحدت در رهبری انقلاب که با از خود گذشتگی کسانی چون آیت الله طالقانی شکل گرفت ، عامل پیروزی انقلاب بود
تبسم مهر - تهران-ایرنا- مبارز دوران انقلاب اسلامی معتقد است: وحدت در رهبری انقلاب که با از خود گذشتگی کسانی چون آیت الله طالقانی شکل گرفت ، عامل پیروزی انقلاب بود
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایرنا، لطف الله میثمی عصر دوشنبه در برنامه ناگفتههای انقلاب گفت: آیت الله طالقانی نگران بود که اختلافات مسیر انقلاب را دچار مشکل کند و همیشه مواظب بودد که در رهبری انقلاب اختلاف دیده نشود.
این مبارزه دوران انقلاب ادامه داد: 8 آبان سال 1357 از زندان آزاد شدم. در همان روز آیت الله منتظری و آیت الله طالقانی از زندان آزاد شده بودند بنابراین به دیدار آیت الله طالقانی رفتم.
وی که در خانه اندیشمندان علوم انسانی سخن میگفت، افزود: آیت الله طالقانی از تضادهایی که در زندان شکل گرفته بود ناراحت بود و به من توصیه کردد که اختلافات داخل زندان را وارد بدنه مردم انقلابی نکنید
من توصیه آیت الله را به دوستان انتقال دادم اما دوستان توجهی نکردند و اختلافات را به بیرون از زندان کشاندند و در نتیجه آن اختلافات، درگیریهای شدید بعد از انقلاب اتفاق افتاد
میثمی اظهار کرد: اختلافات همیشه جامعه ایران را فلج میکند؛ هم بعد از انقلاب مشروطه و هم بعد از انقلاب اسلامی اختلافات جریان انقلاب را فلج کرد چرا که در واقع گروهها سعی کردند یارگیری و شعارهای خود را برجسته کنند.
وی افزود: به عنوان مثال در 19بهمن سال1357ک ه مردم مشغول مبارزه بودند گروهها به دنبال طرح شعارهای خودشان بودند؛ برخی انحلال ارتش را مطرح میکردند، برخی هم تلاش میکردند بین مردم ناهماهنگی ایجاد کنند. مرحوم طالقانی از این اختلافات ناراحت بود.
میثمی با بیان اینکه عده ای تلاش میکردند در رهبری واحد انقلاب اختلاف ایجاد کنند گفت: وقتی آیت الله طالقانی در بیمارستان بود، مطرح میکردند که چرا ساواک ما را آزاد کرده است آیا ما سازش کرده ایم؟ آیا میخواهند رهبری جدیدی مقابل امام درست کنند ؟
وی افزود: در حالی آیت الله طالقانی این نگرانی و تواضع را داشتند که خودشان مبارز با سابقه و از نظر علمی هم برجسته بودند و احتمال داشت این وسوسه برای رهبری در ایشان ایجاد شود اما هیچ گاه به این سمت نرفت و همیشه لزوم تبعیت از رهبری واحد را مطرح میکردند
وی ادامه داد: در واقع اگر این از خود گذشتگی و فداکاریها نبود انقلاب به پیروزی نمیرسید و نقشه رژیم شاه برای اختلاف انداختن در رهبری انقلاب باعث انشقاق نیروها میشد.
وی با اشاره به اهمیت عاشورای 57 در پیروزی انقلاب اسلامی گفت: در شب اول محرم مردم تظاهرات کردند و رژیم در سرچشمه تهران جمعیت را به رگبار بست و بسیاری از مردم شهید شدند. بعد از این اتفاق بیانیه ای به امضای آیت الله طالقانی منتشر شد که از مردم خواسته بود اعتراضات را ادامه دهند. برخی دوستان تردید داشتتد که مردم در صورت ادامه اعتراضات سرکوب میشوند اما ما مطرح میکردیم که وقتی شخصیتی مثل آیت الله طالقانی فراخوان داده است اعتراضات تاثیر گذار خواهد بود.
وی ادامه داد: در روز تاسوعا سال 1357 شعارهای تندی داده نشد و از شاه صحبتی نبود بنابراین برنامه ریزی شد روز عاشورا شعارها تندتر بشود. از این رو تظاهرات از میدان انقلاب شروع شد و در چهار راه نواب شهید بهشتی بیانیه خواند و شعار مرگ بر شاه سرداده شد و این شعار نقطه عطفی بود و طرفداران شاه هم فهمیدند کار شاه تمام شده است. بعد این اتفاق امام از پاریس بیانیه دادند و گفتند تظاهرات عاشورا رفراندوم بود و مردم شاه را نمیخواهند.
وی با بیان اینکه بعد از تظاهرات روز عاشورا، اربابان قدرت در اروپا و آمریکا به این نتیجه رسیدند که کار شاه تمام است ، گفت: در کنفرانس گوادلوپ کشورهای اروپایی و آمریکا تصمیم گرفتند با مخالفان شاه وارد مذاکره بشوند و دکترابراهیم یزدی از طرف امام مذاکره با آمریکاییها را شروع کرد.
کنفرانس گوادلوپ ، یا نشست گوادلوپ جلسهای بود که از 4 تا 7 ژانویه 1979/ 14 تا 17 دی 1357، میان رؤسای دولت 4 قدرت اصلی آمریکا، انگلستان، فرانسه و آلمان غربی در جزیره گوادلوپ برگزار شد و یکی از موضوعات اصلی آن بررسی وضعیت بحرانی ایران در آن دوران -آخرین روزهای پیش از انقلاب 1357بود.
میثمی در مورد عوامل پیروزی انقلاب هم عنوان کرد: وحدت در رهبری، حضور میلیونی مردم و خودگذشتگیها عامل پیروزی انقلاب بود. انقلاب ایران در حالی پیروز شد که بخاطر مسئله نفت، مسائل خاورمیانه و ارتش، ایران برای آمریکا اهمیت زیادی داشت.
**9487**1601**
انتهای پیام /*