مبارز دوران انقلاب:
شکوهی : اگر روحانیت به صحنه نمیآمد انقلاب پیروز نمیشد
سیاسی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - تهران- ایرنا- یک مبارزه دوران انقلاب اسلامی میگوید: هیچ گروهی توان بسیج مردم را نداشت و تنها روحانیت بود که میتوانست بدنه مردم را با انقلاب همراه کند. بنابراین اگر روحانیت در انقلاب حضور پیدا نمیکرد انقلاب پیروز نمیشد
تبسم مهر - تهران- ایرنا- یک مبارزه دوران انقلاب اسلامی میگوید: هیچ گروهی توان بسیج مردم را نداشت و تنها روحانیت بود که میتوانست بدنه مردم را با انقلاب همراه کند. بنابراین اگر روحانیت در انقلاب حضور پیدا نمیکرد انقلاب پیروز نمیشد
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایرنا، علی شکوهی عصر روز دوشنبه در برنامه ناگفتههای انقلاب گفت: سوالی که در مورد انقلاب اسلامی در کنار دیگر سوالات باید به آن پرداخت این است که چرا رهبری انقلاب اسلامی را روحانیت برعهده گرفت و گروههای دیگر این نقش را بر عهده نگرفتند؟
وی ادامه داد: عنصر تاثیر گذار در فرایند پیروزی انقلابها توان بسیج توده مردم و کشاندن آنها در خیابان برای اعتراض به نظام مستقر است. در دهه چهل و پنجاه ، تنها گروهی که در ایران توان بسیج مردم شهری و روستایی را داشت ، روحانیت بود و گروههای دیگر با همه مردم نمیتوانستند ارتباط برقرار کند.
شکوهی با طرح این پرسش که چرا انقلاب کردیم؟ اظهار کرد: بعد ازگذشت چهل سال از پیروزی انقلاب اسلامی و مشاهده عملکرد جمهوری اسلامی در میان نسل جوان و حتی فرزندان انقلابیها این سوال مطرح میشود که چرا انقلاب کردید و خود انقلاب را زیر سوال میبرند و بخاطر شرایط فعلی ما را مقصر میدانند. حتی برخی سیاسیون هم به این مسئله رسیده اند که اگر انقلاب نمیکردند بهتر بود.
عضو هیات مدیره انجمن قلم و اندیشه افزود: من این اعتقاد را ندارم که اگر انقلاب نمیکردیم بهتر بود. انقلاب یک پروژه نیست که کسانی آن را طراحی و اجرا کنند، انقلاب بیشتر محصول مطالبات تلنبار شده یک ملت است که در مقاطع مختلف جواب داده نشده است. بنابراین وقتی موج انقلاب میآید رهبران هم نمیتوانند مانع آن شوند.
شکوهی با بیان اینکه زمانی در حیات رژیم شاه مردم احساس کردند راهی برای تحقق آرمانهای خود ، جز با تغییر رژیم پهلوی ندارند ، تصریح کرد: از این رو انقلاب جریانی است که میآید و نمیتوان از وقوع آن جلوگیری کرد در واقع انقلابها ساخته نمیشوند که بخواهیم از کسانی که آن را نسازند
سوال دیگری که در این برنامه شکوری به آن پرداخت ماهیت اسلامی انقلاب 1357 بود. وی با طرح این سوال که چرا انقلاب 1357 ماهیت اسلامی داشت؟ گفت: چرا انقلاب 1357 مارکسیستی نشد یا چرا رنگ و بوی لیبرالی به خود نگرفت؟ مگر فقط در دوران انقلاب مذهبیها حضور داشتند چه دلیلی باعث شد انقلاب اسلامی ماهیت اسلامی به خود بگیرد؟
وی افزود: در هر مقاطعی گفتمان مشخصی بر جریانهای سیاسی ایران غالب شده که خواست مردم را نمایندگی کرده است. از 1320 تا 1332 گفتمان سوسیالیزم عدالت خواهانه در جامعه ایران حاکم بود بنابراین جریانهای مذهبی هم که میخواستند مبارزه کنند ذیل سوسیالیزم مبارزه میکردند.
شکوهی ادامه داد: در سال 1332 گفتمان ملی غالب شد و در سال 42 گفتمان جریان مذهبی در جامعه ایران غالب شد و بقیه جریانها ذیل این گفتمان قرار گرفتند. به عنوان مثال نهضت آزادی به مفهوم امروزی کلمه انقلابی نبود و حتی اعتقاد به جابجایی شاه هم نداشت و به مبارزه پارلمانی داخل ساختار رژیم معتقد بود اما درنهایت وادار به تبعیت از گفتمان مذهبی شد. چرا که گفتمان مذهبی بر گفتمانهای دیگر غلبه پیدا کرده بود. بنابراین به دلیل این غلبه انقلاب ایران رنگ اسلامی به خود گرفت.
شکوهی که در دوران نقلاب دانش آموز دبیرستانی بود در پایان این برنامه به بیان خاطراتی از مبارزات خود و دستگیری توسط عوامل رژیم شاه پرداخت و گفت: شهر محل زندگی من؛ بهشهر به دلیل وضعیت کارگری که داشت از بستر مبارزاتی و انقلابی فعالی برخوردار بود و گروههای چپ و گرایشات مارکسیستی در آن فعال بودند. این وضعیت حاکم بر شهر باعث شد نسل ما و از جمله من هم به سمت مبارزه کشیده شوم. درواقع این علائق مبارزاتی با تحولی که دکتر علی شریعتی در نسل ما ایجاد کرد باعث شد نسل ما تبدیل به کانونهای بزرگ مبارزه علیه رژیم شاه شود.
این مبارز دوران انقلاب ادامه داد: پس از حضور در مبارزات انقلابی در سال 1354 وقتی در کلاس اول دبیرستان مشغول به تحصیل بودم به دلیل پخش اعلامیه بازداشت شدم. دستگیری دوم من هم اواخر سال 56 و اوایل سال57 بود و در هشت آبان 1357 هم از زندان آزاد شدم. به دلیل همان بستر مبارزاتی که اشاره کردم اکثریت زندان گرگان دست بچههای مارکسیست بود و این باعث شد من از نزدیک با ایدئولوژهای اینها آشنا و نسبت به مارکسیستها موضع داشته باشم.
**9487**1601**
انتهای پیام /*