اختصاصی /
تولید اکسیژن 18 در سایت خنداب نتیجه عزم و اراده ملی است
سیاسی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - اراک - ایرنا - معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان انرژی اتمی کشور گفت: تولید اکسیژن ۱۸ در سایت هسته ای خنداب نتیجه عزم و اراده ملی و اعتماد به جوانان کشور است.
تبسم مهر - اراک - ایرنا - معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان انرژی اتمی کشور گفت: تولید اکسیژن 18 در سایت هسته ای خنداب نتیجه عزم و اراده ملی و اعتماد به جوانان کشور است.
به گزارش ایرنا، « علی اکبر صالحی» عصر دوشنبه در آیین بهره برداری از اکسیژن 18 از جمله تولیدات سایت هسته ای خنداب، افزود: طراحیهای این محصول از سال 1393 از سوی متخصصان این مجموعه کلید خورد و اکنون بعد از چهار سال تلاشهای شبانه روزی، اکسیژن 18 تا خلوص 97 درصد تولید شد.
رئیس سازمان انرژی اتمی کشور بیان کرد: تاکنون اکسیژن 18 مورد نیاز کشور از خارج وارد میشد که برای هر کیلوگرم حدود 30 هزار دلار ارز از کشور خارج میشد.
صالحی ادامه داد: فناوری تولید اکسیژن 18 تنها در اختیار پنج کشور بود و اکنون ایران اسلامی نیز با افتخار در زمره تولیدکنندگان این محصول قرار گرفت.
وی اظهار داشت: 2 کشور از پنج کشور تولیدکننده اکسیژن 18 با ظرفیت محدود این محصول را تولید میکنند اما در سایت خنداب سالانه بیش از 60 کیلوگرم از این محصول تولید میشود و در شرایط مطلوب امکان تولید سالانه 100 کیلوگرم هم وجود دارد.
رئیس سازمان انرژی اتمی کشور بیان کرد: فیلترهای پکینگ تولید اکسیژن 18 از سوی جوانان شایسته مجموعه هسته ای خنداب تولید شده و هشت برج 30 متری نیز به همین منظور طراحی و ساخته شده است.
صالحی افزود: در مجموع 12 برج در واحد تقطیر مرکز هسته ای خنداب فعالیت میکنند که از این تعداد هشت برج اکسیژن 18 و مابقی نیز آب سنگین تولید میکنند.
وی ادامه داد: سازمان انرژی هسته ای کشور مدتها به دنبال دست یابی به فناوری اکسیژن 18 بود که اکنون با عنایات الهی و تلاش شبانه روزی جوانان غیور و نیروهای کاردان مرکز هسته ای خنداب، ایران اسلامی در این بخش به خودکفایی رسید.
معاون رئیس جمهوری افزود: اکنون راهبرد «ما میتوانیم» در مرکز هسته ای خنداب محقق شده و به شرط اراده، همت و میدان دادن به جوانان میتوانیم هر چیزی را که نیاز داشته باشیم، تولید کنیم.
صالحی اضافه کرد: به فرموده مقام معظم رهبری هیچ جبهه علمی نیست که ملت ایران نتواند از آن عبور کند و این پیام معظم له اکنون در تمام بخشهای جامعه ایران اسلامی محقق شده است.
وی تاکید کرد: جوانان تحصیل کرده و با اراده ایران اسلامی در مسائل علمی محیرالعقول هستند و اگر فرصت کار و فعالیت به آنها داده شود میتوانند همانطور که غنی سازی 20 درصد را در مدت 2 سال انجام دادند و جهانیان را به حیرت فرو برند، در تمام مسائل علمی و فناوری موفق باشند.
رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: آژانس بین المللی انرژی اتمی، راکتور تحقیقاتی استان مرکزی را به عنوان خنداب میشناسد و با توجه به اینکه این مجموعه در منطقه خنداب ساخته شد، نام آن نیز باید خنداب باشد.
صالحی گفت: راکتور تحقیقاتی خنداب در گذشته ساخته شده بود اما نواقص و کمبودهای بسیاری داشت و در این شرایط جمهوری اسلامی ایران وارد مذاکرات برجام شد و گروه موسوم به 1+ 5 اعلام کردند که باید هشت کیلو پولوتونیوم ایران به یک کیلو کاهش یابد.
وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران این خواسته طرفین برجام را به شرط به روز رسانی و تجهیز راکتور تحقیقاتی خنداب پذیرفت و طراحی این مجموعه به روزرسانی و بهسازی شد.
رئیس سازمان انرژی اتمی کشور گفت: اگر هشت کیلو پولوتونیوم فرآوری هم میشد برای تولید سلاح هسته ای کارآمد نبود چرا که این پولوتونیوم دارای همزاد بود و پولوتونیومی برای سلاح هسته ای کارآمد است که مدت زمان زیادی را در راکتور نگذرانده باشد و این پولوتوتیوم بیش از یک سال را در راکتور گذرانده بود.
صالحی بیان کرد: در این فرآیند همه طراحیهای گذشته راکتور تحقیقاتی خنداب به روزرسانی شد و طراحیهای تفصیلی انجام و تمامی کابلها و سیمهای فرسوده این مجموعه تعویض و نوسازی شد.
وی افزود: هنگامی که یک راکتور تحقیقاتی وارد مرحله آزمایشگاهی میشود در واقع دوران تست را سپری میکند و بعد از آن بهره برداری کامل انجام میشود و امیدواریم که بتوانیم در زمان مقرر که به مردم وعده داده شده این عملیات در راکتور تحقیقاتی خنداب محقق شود.
رئیس سازمان انرژی اتمی کشور افزود: جمهوری اسلامی ایران تاکنون با کارگروه اراک متشکل از چین و انگلستان به وعدههای خود عمل کرده و کارگروه نیز همکاری خوبی با ما داشته است.
صالحی بیان کرد: همکاریهای کارگروه مدتی است که با ایران کند شده که انتظار میرود در آینده ای نزدیک این مهم اصلاح شود.
وی بیان کرد: جمهوری اسلامی ایران هر مسیری را که در بخش انرژی هسته ای پیش میگیرد یک راه موازی نیز در نظر میگیرد تا اگر روزی مسیر اصلی با مانع مواجه شد کشور در تنگنا قرار نگیرد و امروز در راکتور خنداب با هیچ مانعی روبرو نیستیم.
استاندار مرکزی نیز گفت: وجود مرکز هسته ای خنداب یک فرصت علمی و اجتماعی برای استان مرکزی است و باید از این فرصت استفاده کرد.
سید علی آقازاده بیان کرد: مدیریت استان مرکزی با تمام توان پشتیبان مجموعه هسته ای خنداب است و مذاکراتی نیز با سازمان انرژی هسته ای در خصوص پشتیبانیهای این مجموعه انجام شده است.
معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان انرژی اتمی در جریان سفر خود به استان مرکزی ضمن شرکت در آیین بهره برداری از بیمارستان مهر خنداب، از سایت هسته ای این منطقه نیز بازدید کرد.
3017/3075
انتهای پیام /*