سلیمانی در گفتوگو با فارس:
«INSTEX» تله اروپاییهاست/ مبادا صنعت غذا و دارو «زمینگیر» شوند
سیاسی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - وزیر اسبق ارتباطات گفت: در میان این همه صنعتی که زمینگیر شدهاند، ۲ صنعت دارویی و غذایی مثل خورشید میدرخشند؛ نکند INSTEX توطئهای است تا این ۲ صنعت را هم زمین بزنند؛ این جای تأمل دارد و وزارت خارجه باید این را شفاف توضیح دهد که ما مگر چقدر در سال نیاز داریم دارو به کشور وارد کنیم.
تبسم مهر - وزیر اسبق ارتباطات گفت: در میان این همه صنعتی که زمینگیر شدهاند، 2 صنعت دارویی و غذایی مثل خورشید میدرخشند؛ نکند INSTEX توطئهای است تا این 2 صنعت را هم زمین بزنند؛ این جای تأمل دارد و وزارت خارجه باید این را شفاف توضیح دهد که ما مگر چقدر در سال نیاز داریم دارو به کشور وارد کنیم.
محمّد سلیمانی، عضو شورای مرکزی جبهه پایداری انقلاب اسلامی و نماینده سابق تهران با اشاره به راهاندازی کانال مالی اروپاییها در ارتباط با ایران موسوم به INSTEX گفت: اولین گام این است که وزارت خارجه متن انگلیسی و ترجمه آنچه اروپاییها تدارک دیدهاند یا توافق شده است را در اختیار عموم مردم قرار دهند تا همه متوجه بشوند که محتوای INSTEX چیست و اینطور نباشد که بر اساس گفتهها و شنیدهها قضاوت شود و داستان برجام تکرار نشود. خارجیها که دارد؛ ایرانیها هم داشته باشند.
وی، سخنان ظریف مبنی بر عدم اعتماد به آمریکا و اروپا را یادآور شد و گفت: بر اساس سخن خود آقای ظریف، نباید باز اساس را بر اعتماد با این کشورها قرار دهیم و بگوییم امضای کری تضمین است.
نماینده سابق مجلس با بیان اینکه به نظر میرسد INSTEX یک تله است، اظهار داشت: اروپاییها میخواهند پول ایران به اروپا برود و در اختیار یک شرکت خاص قرار گیرد. خب این نفع زیادی برای اروپاییها دارد؛ چرا که منابع پولی و مالی ایران در اختیار آنها قرار میگیرد و آنها حتی اگر یک روز با تأخیر آن را در قالب غذا و دارو پرداخت کنند، سود فراوانی عایدشان میشود.
سلیمانی ادامه داد: سؤالی که جواب داده نشده و آقای ظریف دارد از کنار آن عبور میکند و باید خیلی صریح به آن جواب بدهد این است که آیا قرار است بر اساس INSTEX با مجوز اروپاییها خرید کنیم یا نه. اگر قرار است با مجوز اروپاییها خرید کنیم، چه خریدهایی میتوانیم بکنیم؟
وی با بیان اینکه که گفته شده فقط خرید دارویی و غذایی میتوانیم داشته باشیم، تصریح کرد: این یک فاجعه است؛ چرا ما باید نیازهای غذاییمان را از اروپا بخریم؟ اروپا که خودش از کشورهای دیگر خرید میکند. چرا ما باید نیازهای خود را حداقل سه چهار برابر گرانتر بخریم؛ آنهم کالاهای بنجل.
وزیر اسبق ارتباطات، پیشرفتهای چشمگیر کشور در دو صنعت داروسازی و غذایی را مورد اشاره قرار داد و گفت: اگر نگاه کنید، میبینید که داروهای ساخت ایران با قیمت بسیار ارزان در اختیار مردم قرار میگیرد و داروهای مشابه خارجی آنها گاها بیست برابر گرانتر است؛ از یک قرص ساده فشار خون گرفته تا یک پماد سوختگی. صنعت غذایی ایران هم جزء افتخارات انقلاب و نظام است که هم از نظر بستهبندی و کیفیت و هم تنوع، در منطقه بینظیر است.
سلیمانی افزود: در میان این همه صنعتی که زمینگیر شدهاند، دو صنعت دارویی و غذایی مثل خورشید میدرخشند و کارشان را جلو میبرند. نکند INSTEX توطئهای است تا این دو صنعت را هم زمین بزنند؛ این جای تأمل دارد و وزارت خارجه باید این را شفاف توضیح دهد که ما مگر چقدر در سال نیاز داریم دارو به کشور وارد کنیم و تمام پول نفت را صرف دارو و غذا بکنیم؛ این با عقل جور در نمیآید و با نیاز ما نیز همخوانی ندارد.
کنترل سازوکار موسوم به INSTEX، نکته دیگری است که مورد توجه عضو شورای مرکزی جبهه پایداری قرار گرفته است. به اعتقاد سلیمانی، اگر قرار است INSTEX مثل شیر آب در دست اروپاییها باشد تا هر وقت خواستند آن را ببندند و چکهچکه آب را در اختیار ما قرار بدهند، این از تحریم هم بدتر است؛ چرا که هم تحقیر است و هم تحریم و ذلّت.
نماینده سابق تهران با بیان اینکه ابهام در INSTEX بسیار زیاد است و تبعات فراوانی برای ایران دارد، گفت: پیشنهاد ما این است که وزارت خارجه عجله نکند و متن را بگیرد و در اختیار مردم و مجلس و مجمع تشخیص مصلحت نظام و نخبگان کشور قرار دهد تا همه بفهمیم که قرار است در چه جریانی قدم بگذاریم؛ آیا قرار است وارد جریانی بشویم که انتهای آن بنبست است و راه بازگشت هم نخواهیم داشت؟ چون خودمان آن را پذیرفتهایم و امضا کردهایم.
سلیمانی ادامه داد: خواهش ما این است که آقایان دوباره نگویند امضای کری تضمین است و همان مصیبتی که با آن گستردگی در برجام صورت گرفت و اقتصاد ما را زمینگیر کرد، تکرار شود.
وی با بیان اینکه درباره شرط و شروط INSTEX هم حرفهای ضد و نقیضی گفته میشود، اظهار داشت: باید شفاف گفته شود که این شرطها چیست؛ شرطهای سنگینی که هر کدام از آنها میتواند اقتصاد کشور را از هم بپاشد. خب این شرطها را به مردم بگویید تا مردم بدانند وضعیت چیست؛ مخفیانه نروند چیزی را امضاء کنند و روی دست کشور بگذارند.
انتهای پیام/