خاکی صدیق:
نیازمند روشهای نو در آموزش مهندسی هستیم/ مذاکره برای تجمیع دانشگاه خواجه نصیر با وزارت دفاع
علمی و دانشگاهی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - رئیس دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی گفت: ما از قالب سنتی در آموزش فاصله گرفتهایم و البته نیازمند روشهای نو در آموزش مهندسی هستیم.
تبسم مهر - رئیس دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی گفت: ما از قالب سنتی در آموزش فاصله گرفتهایم و البته نیازمند روشهای نو در آموزش مهندسی هستیم.
به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس؛ خاکی صدیق رئیس دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی در نشستی خبری به مناسبت نوزدهمین سال تاسیس این دانشگاه گفت: دغدغه اصلی ما برای سالهای آینده کیفیت انتشارات براساس شاخصهای معتبر علم سنجی است به طوری که مهمترین دستاورد ما تالیفات دانشگاهی به زبان فارسی است از طرفی باید بگویم در دهه 60تعدادکتابهای ما بسیار کم بود در حد 3کتاب وجود داشت .
وی افزود: از سالهای 92و93تا کنون 9طرح پژوهشی شناسنامه دار و تعریف شده مشترک با مشارکت بین المللی داریم که تمام طرحها در حوزه فنی و مهندسی است، البته در دیگر زمینهها نیز مانند نقشه برداری؛ مهندسی پزشکی؛مخابرات؛ شیمی و نیروگاه با مشارکت و طرف بین الملل در حال فعالیت هستیم.
رئیس دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی ادامه داد: مجموع مبلغ طرحهای جاری ما با صنعت در حدود 54میلیارد تومان است از طرف دیگر اکنون در حوزه فناوری در سه محور با11 شرکت دانش بنیان و 20هسته فناوری دانشجویی و همچنین 33مرکز رشد در سال جاری فعال هستیم.
وی اضافه کرد: طرحی با عنوان مدرسه کسب و کار و کارآفرینی داریم که در قالب آموزش آزاد در حال فعالیت است در مقابل نیز طرحهای ارتباط با صنعت که برای حل یک مسله صنفی است اکنون به 312طرح افزایش یافته که این تعداد در سال 1392نزدیک به 116طرح بودکه البته هرسال رشد کرد.
خاکی صدیق ادامه داد: تعداد کتابهای منتشر شده تا سال 1362 فقط 2عدد بود که این تعداد تا پایان همین دهه به 28عنوان کتاب رسید اما اکنون در چند سال اخیر آمار انتشار کتاب ما به 350عدد افزایش یافته است که نشان از رشد در این حوزه است البته باید اشاره کنم که این آمار مربوط به صفر تا صد انتشار کتاب توسط اساتید ما است.
وی تصریح کرد: در حوزه پژوهش و فناوری ما در قالب مفهوم فناوری و کار آفرینی طی 2دهه گذشته در سه محور فعالیت متمرکزی داریم که ارتقاء کمی و کیفی انتشارات پژوهشی؛پروژه پژوهشی با محوریت حل مسایل صنعتی کشور و فناورانه و کارآفرینی است که این موضوعات در مقایسه با بعد از پیروزی انقلاب تعداد قراردادها و پروژههای صنعتی 10عدد بوده که امروز رشد یافته است.
رئیس دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی با اشاره به اهمیت نوآوری در آموزش افزود: ما از قالب سنتی در آموزش فاصله گرفتیم و البته نیازمند روشهای نو در آموزش مهندسی هستیم از طرفی در آموزش مهارت افزایی و توان اشتغال افزایی دانش آموختگان و دانشجویان را به سمت صنعت دنبال میکنیم که در این رابطه دفتر آموزش مهندسی را راه اندازی کردیم، به طور کلی اکنون ما با شرکتهای مپنا و سازمان بنادر جمهوری اسلامی همکاری داریم این کار میتواند یک الگو برای دانشگاههای صنعتی مهندسی برای افزایش مهارت افزایی دانشجویان باشد.
وی خاطرنشان کرد: برخی از دستاوردها و فعالیتهای ما همچون عرصه فضاهای دیجیتالی، کارآفرینی و فناوری مختص به چند دهه اخیر است.
وی ادامه داد: اگر قبل از انقلاب در حوزههای فناوری و پژوهشی فعالیتی صورت نمیگرفت به خاطر آن بود که فرصتی برای این کارها وجود نداشت اما بعد از انقلاب با خارج شدن خارجیها خودباوری بین دانشجویان زیاد شده و اکنون شاهد شکوفا شدن آنها هستیم.
رئیس دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی تصریح کرد: در 4 دهه گذشته توجه به دانشگاهها و اعتماد به آنها موجب شکوفاتر شدن، شده است. در واقع توانمندیهایی که استادان، پژوهشگران و دانشجویان برای خدمت به مردم دارند را باید مورد تأمل قرار دهیم. امروز در کشور شاهدیم که شرکتهای چند ملیتی در اداره آموزش ما نقشی ندارند که نتیجه فعالیت چند دهه بعد از انقلاب همین است. ما دانشگاهیان صنعت ایران را به دست مشاوران ایرانی به گردش درآوردهایم. شاید در جاهایی قدرتمند یا ضعیف عمل کنیم اما مهم این است که به دست مشاوران و کارشناسان خودمان انجام میدهیم.
خاکیصدیق اضافه کرد: ما در کشور و در دانشگاهها با کاستیها و آسیبهایی مواجه هستیم که اکنون در حال دست و پنجه نرم کردن با آنها هستیم. دستاوردهای بیان شده در رسانهها و تبلیغات شهری مربوط به نتیجه کار آموزش عالی است که به طور مستقیم و غیرمستقیم به دانشگاهیان مربوط است. اکنون ما در حوزههای هوافضا، مخابرات، سلامت و درمان و نیرو فعالیت بسیار چشمگیری داریم که دانشآموختگان ما در آن نقش بسیار مؤثری دارند.
رئیس دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی ادامه داد: این دانشگاه حدود 7 هزار و 300 دانشجو دارد که 3 هزار و 180 نفر آنها در مقطع کارشناسی و 3 هزار و 400 نفر دیگر در مقطع ارشد و همچنین 720 نفر دانشجو در مقطع دکترا تحصیل میکنند. این در حالی است که دانشجویان الکترونیکی ما 347 نفر هستند و 75 دانشجوی خارجی از کشورهای مختلف دنیا در دانشگاه ما تحصیل میکنند که در تقسیمبندی دانشجویان خارجی باید بگویم 34 دانشجوی کارشناسی، 22 دانشجوی ارشد و 19 دانشجوی دکترا در حال تحصیل هستند. این در حالی است که ما در دانشگاه خواجه نصیر 316 نفر عضو هیأت علمی داریم، 69 نفر از آنها رتبه استاد تمامی دارند و 97 دانشیار و 40 استادیار و در نهایت 10 مربی مشغول به کار هستند. در حال حاضر با 17 استاد بینالمللی همکاری داریم.
خاکی صدیق در پایان گفت: برای تجمیع دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی با وزارت دفاع مذاکره کردیم این در حالی است که برای این کار نیازمند 800میلیارد تومان بودجه هستیم.
انتهای پیام/