ولایتی در همایش تبیین دستاوردهای انقلاب اسلامی :
ایران بعد از چند قرن متحدین واقعی منطقه ای پیدا کرده است
علمی و دانشگاهی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - مشاور رهبری در امور بین الملل با اشاره به شکل گیری بیداری اسلامی متأثر از انقلاب اسلامی در منطقه گفت: اکنون برای اولین بار است که ایران متحدین واقعی منطقه ای پیدا کرده است و بعد از یک دوره طولانی چند قرن کشورهای منطقه از جمله سوریه، عراق، لبنان، تا حدودی افغانستان و اخیراً یمن حول مقاومت اسلامی ایستاده اند.
تبسم مهر - مشاور رهبری در امور بین الملل با اشاره به شکل گیری بیداری اسلامی متأثر از انقلاب اسلامی در منطقه گفت: اکنون برای اولین بار است که ایران متحدین واقعی منطقه ای پیدا کرده است و بعد از یک دوره طولانی چند قرن کشورهای منطقه از جمله سوریه، عراق، لبنان، تا حدودی افغانستان و اخیراً یمن حول مقاومت اسلامی ایستاده اند.
به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، علی اکبر ولایتی رئیس هیأت مؤسس و امنای دانشگاه آزاد اسلامی در همایش «تبیین دستاوردهای انقلاب اسلامی و تشریح نقش جامعه دانشگاهی در تحقق اهداف و آرمان ها» که صبح امروز به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در تالار شهید مطهری سازمان مرکزی برگزار شد، با تسلیت ایام فاطمیه و گرامیداشت دهه فجر گفت: از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی دشمنان انقلاب میگفتند که این انقلاب 6 ماه بیشتر دوام نخواهد آورد، اما انقلاب اسلامی اکنون وارد چهل سالگی خود شد، برای آنکه این انقلاب یک ریشه 1400 ساله اسلامی و تمدن چند هزار ساله دارد که بر پایه مکتب انبیاء شکل گرفته است و پایه آن در قلوب مردم قرار دارد.
وی با اشاره به شکل گیری وضعیت بین المللی از قرن نوزدهم میلادی اظهار داشت: انقلاب 1789فرانسه، انقلاب اکتبر 1917 روسیه و انقلاب اسلامی ایران، سه انقلاب در تاریخ معاصر است که سایر تحولات تقلید از لیبرالیسم یا کمونیسم بوده و اصالت نداشتند. اما در بین همه این انقلابها، انقلاب اسلامی ایران دارای اصالت است که این اصالت علت ماندگاری آن است.
ولایتی با اشاره به دوره صلح مسلح و آغاز جنگهای جهانی یادآور شد: دوره صلح مسلح منجر به جنگ جهانی اول شد که پس از آن جامعه ملل شکل گرفت، با توجه به نواقص منفی آن جنگ جهانی دوم به وقوع پیوست و پس از این جنگ جهانی سازمان ملل متحد بر پایه منافع قدرتهای بزرگ جهانی تأسیس شد که اکنون شورای امنیت سازمان ملل براساس منافع قدرتها تصمیم گیری میکند و هر جا که قدرتهای بزرگ نتوانستند کارشان را پیش ببرند، مجموعه ای با جنبه بین المللی ایجاد کردند.
رئیس هیأت مؤسس و امنای دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: در مقابل دو قطبی بودن جهان و جنگ سرد و کنفرانس یالتا به دلیل آن که آرمانی پشت آن نبود، منتج به نتیجه نشد و در دوره ای که عدم تعهد شکل گرفت، نفوذ شرق و غرب موجب شد که این مجموعه نتواند آن چنان که شایسته است به اهداف و آرمانهای خود دست یابد.
مشاور مقام معظم رهبری در امور بین الملل با اشاره به شکل گیری بیداری اسلامی متأثر از انقلاب اسلامی ایران در منطقه گفت: اکنون برای اولین بار است که ایران متحدین واقعی منطقه ای پیدا کرده است و بعد از یک دوره طولانی چند قرن کشورهای منطقه از جمله سوریه، عراق، لبنان، تا حدودی افغانستان و اخیراً یمن حول مقاومت اسلامی ایستاده اند و در چنین شرایطی چه آمریکا بخواهد یا نخواهد، باید از سوریه و افغانستان خارج شود.
وی با تأکید بر اینکه ایران دارای ظرفیت و ویژگیهای خاص منطقه ای است، به مقاله حسنین هیکل سردبیر روزنامه الاهرام مصر اشاره کرد و افزود: هیکل در مقاله ای عنوان کرده بود که از قدیم الایام ایرانیها میخواستند حضور و همکاری شان را با کشورهای منطقه تا دریای مدیترانه گسترش دهند که امروز این موضوع محقق شده است.
ولایتی با اشاره به ریزشها و رویشهای انقلاب اسلامی خاطر نشان کرد: انقلاب اگر ریزش داشت، رویش هایی هم دارد که نمونه آن جوانان مدافع حرم و امثال شهید حججی و هزاران جوانی است که آماده اند از آرمانها و ارزشهای انقلاب اسلامی دفاع کنند و در مقابل آنها دشمن خشت بر آب میزند.
رئیس هیأت مؤسس و امنای دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: مشاور امنیتی رئیس جمهور آمریکا گفته بود که امسال کریسمس را با شکست جمهوری اسلامی ایران جشن میگیرد، اما سرافکنده شد و به ترکیه رفت تا در پله اول بتواند با کشورهای منطقه علیه ایران هماهنگی ایجاد کند که رئیس جمهور ترکیه حتی وقت ملاقات هم نداد و در همان مرحله نخست شکست خوردند و بالاخره پیروزی از آن ملت ایران است.
وی تأکید کرد: انقلاب اسلامی ایران پایدار است، چرا که مردمان آن پای انقلاب ایستاده اند و پایههای انقلاب بر قلوب مردم و پایههای اعتقادی آنها استوار شده است و فرق این انقلاب در مقایسه با انقلاب کمونیستی و لیبرالیستی این است که بر اعتقادات دیرینه مردم مسلمان تکیه دارد.
ولایتی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به تحولات و برنامههای دانشگاه آزاد اسلامی اظهار داشت: با تحولات ایجاد شده و با وجود افراد ارزشمند و کارآمدی که در مدیریت دانشگاه هستند و این دانشگاه را هدایت میکنند، بسیار امید داریم که دانشگاه آزاد اسلامی برای کشور و منطقه نمونه و الگو بشود. در هفته جاری وزیر علوم عراق به دانشگاه آزاد اسلامی آمده بود و خواستار اجرای الگوی این دانشگاه در عراق شد.
رئیس هیأت مؤسس و امنای دانشگاه آزاد اسلامی تأکید کرد: نام دانشگاه آزاد اسلامی باید با مسما باشد، بنابراین برای اولین بار در تاریخ آموزش عالی معاونت علوم انسانی با حضور شخصیت برجسته ای همچون خسروپناه که از شخصیتهای حوزوی و دانشگاهی هستند، در دانشگاه آزاد اسلامی تشکیل شد.
وی با تأکید بر تحقق وحدت حوزه و دانشگاه، گفت: علوم انسانی مورد نظر اسلام و ایران جز با هماهنگی تنگاتنگ و وحدت حوزه و دانشگاه محقق نخواهد شد.
ولایتی ادامه داد: ما در علوم انسانی حرفهای زیادی داریم و خوشبختانه حوزههای علمیه ما از ویژگیهای بالایی برخوردار است که میتواند در حوزه علوم اسلامی انسانی به ما کمک کند و ما امید داریم که با وجود معاونت علوم انسانی بتوانیم در این حوزه تحول ایجاد کنیم.
رئیس هیأت مؤسس و امنای دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به سند تحول آموزش و پرورش که به تأیید شورای عالی انقلاب فرهنگی رسیده است، گفت: این سند مورد تأیید مقام معظم رهبری است و ما در حوزه مدارس دانشگاه آزاد اسلامی تلاش داریم تا آن را پیاده سازی کنیم تا دانشگاه آزاد اسلامی بتواند تمدن ساز باشد و با تلاش افراد کاردان و زحمت کش مانند طهرانچی و مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی در واحدها کاری کنیم که این دانشگاه مورد نظر مقام معظم رهبری و دانشگاهی انسان ساز و تحول ساز باشد.
انتهای پیام/