انتخابی سرنوشت ساز، ضرورت مشاوره پیش از ازدواج
علمی و دانشگاهی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: بهتر است افراد پیش از تصمیم به ازدواج با انجام مشاورههای لازم، شرایطی مناسب برای آینده خود بسازند.
تبسم مهر - عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: بهتر است افراد پیش از تصمیم به ازدواج با انجام مشاورههای لازم، شرایطی مناسب برای آینده خود بسازند.
مجتبی حبیبی عسگرآبادی عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان ، اظهار کرد: ازدواج مسالهای بسیار مهم است که بسیاری از جنبههای مختلف زندگی فردی و اجتماعی انسان را تحت تاثیر قرار میدهد، امروزه شمار روز افزون موارد طلاق موجب شده است تا صاحب نظران به فکر پیدا کردن راه حلهایی باشند که یک ازدواج موفق و سالم را فراهم ساخته است و مانع از شیوع و افزایش آمار طلاق که عواقب بعدی آن بسیار دشوارتر و سختتر شود، باشند.
وی افزود: انسانها حتما اشتباه میکنند، اما یکی از مهمترین ویژگیهای افراد موفق و خوشبخت این است که تلاش میکنند، براساس عقل و منطق احتمال اشتباهشان را در موارد مهم زندگی به حداقل ممکن برسانند زیرا در این موارد جبران اشتباه بسیار سخت و گاهی غیرممکن خواهد بود که اهمیت انتخاب همسر جزو این موارد مهم به شمار میرود.
بیشتر بخوانید: با مشاوره قبل از ازدواج روابطتان را محکم کنید
آمار طلاق به حدی نگران کننده بالاست وی با اشاره به اینکه آمار طلاق به حدی نگران کننده بالاست، گفت: یکی از مهمترین علت طلاق اشکال در گزینش همسر آینده است؛ بهعبارت دیگر اکثر افراد با اندکی مطالعه و آگاهی، توانایی و شرایط تشکیل یک زندگی خوب و سعادتمند زناشویی را دارند، اما اشکال در این است که جفت و همراه مناسب خود را به درستی انتخاب نکرده اند.
حبیبی بیان کرد: بهتر است افراد قبل از تصمیم به ازدواج از مشاوره قبل از ازدواج بهرهمند شوند تا امکان اشتباه خود را به حداقل برسانند؛ مشاوره قبل ازدواج در الویت اول به روشن ساختن ملاکهایی میپردازد که برای داشتن یک انتخاب مناسب در ازدواج ضروری هستند، این مشاورهها ابتدا در زمینه مسائل پزشکی، مساله گروههای فوتی و ژنتیکی آغاز شده است و امروزه کم کم در زمینه مسائل شخصیتی و روانی و روابط نیز در حال شکل گیری و کاربرد است.
مشاوره پیش از ازدواج ضروری است وی گفت: بسیاری از روابط به این دلیل شکست میخورند که یکی از طرفین یا هر دو نمیدانستهاند علائم هشدار دهنده را چطور بخوانند و چطور به این علائم دقت کنند؛ عدهای ممکن است علائم هشدار را نادیده بگیرند، آنها امیدوارند مشکلاتی را که پیش میآیند، حل کنند، به این زوجها توصیه میکنم این جمله را ورد زبان خود کنند " نه من خیاطم و نه تو لباس".
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ادامه داد: اغلب مراجعان به یادگیری مهارتهای زندگی نیازمند هستند؛ این مهارتها را میتوان به صورت انفرادی یا گروهی ارائه کرد، عمدهترین مهارتها برای کسانی که داوطلب مشاوره پیش از ازدواج هستند شامل تصمیم گیری، مذاکره و گفتگو، حل اختلاف، سوال کردن، بیان احساسات و هیجانات، گوش دادن، نه گفتن، انتقاد کردن، پذیرش انتقاد سازنده، مقابله با انتقاد مخرب، مقابله با پرخاشگری و مقابله با خشم است.
ندانسته و ناخواسته؛ انتخابی که زندگیتان را میسازد وی افزود: "آن زمان که با تو هستم، احساس میکنم که یک پارچه و کاملم" خیلی از ما این جمله را از طرف مقابلمان شنیدهایم و یا خودمان این احساس را به کسی داشتهایم، ولی سوال اینجاست که این حس چقدر درست و پایدار است؟، این جمله بر این حقیقت صحه میگذارد که ندانسته و ناخواسته کسی را برگزیدهاید که از قضا همان بخشهایی از وجودشان را بروز میدهد که در کودکی از دست داده اید، بدین معنی که خویشتن گمشدهی خود را باز یافته اید.
بیشتر بخوانید: آیا مشاوره قبل از ازدواج ضروری است؟
حبیبی تشریح کرد: کسی که در کودکی احساسات خود را سرکوب کرده است و به سمت کسی جذب میشود که به طرز غیر معمول "بیانگر" است به عنوان مثال، مرد یا زنی که به او این اجازه داده نشده بود که با بدن و تمایلات جنسی خود راحت باشد، کسی را انتخاب میکند که آزاد و شهوانی است، هنگامی که کسانی با این خصوصیات و ویژگیها متمم و مکمل، عاشق یکدیگر میشوند احساس میکنند که گویی به یکباره از اسارت آزاد شده اند.
انتهای پیام/