دستاوردهای ورزشی ارتش در چهل سالگی انقلاب
ورزشی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - ارتش جمهوری اسلامی ایران همپای دستاوردهای نظامی و افزایش اقتدار در منطقه و سطح بین المللی، توانسته در بخش ورزش و تربیت بدنی به دستاوردهای بزرگی در عرصه همگانی و قهرمانی برسد و زمینهساز افزایش آمادگی جسمانی اقشار مختلف ارتش شود.
تبسم مهر - به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی ارتش، ورزش به عنوان یکی از فراگیرترین پدیدههای اجتماعی، نسبت مشخصی با شرایط اجتماعی، جغرافیایی، زیستی، اقتصادی و سیاسی جوامع مختلف دارد. به همین دلیل پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی در سال 57، ورزش در ایران اسلامی هم وارد عصر جدیدی شد که نگاه آماری به عملکرد نظام در حوزه ورزش به خصوص در نیروهای مسلح، میتواند تصویر روشنی از تلاشهایی را به ما نشان دهد که به عنوان یکی از دستاوردهای مهم این حوزه محسوب میشود.
نیروهای مسلح حافظ امنیت و استقلال هر کشوری میباشد و به دلیل داشتن این نقش حساس برنامه ریزی و مدیریت در نظام و سازمانهای آن باید همه جانبه، جامع، علمی و تخصصی باشد. تربیت بدنی و ورزش در ارتش نیز به عنوان بخشی از برنامهها و نظام نیروهای مسلح نقش مهمی در رسیدن به اهداف تعیین شده دارد چرا که یکی از رسالتهای این سازمان رساندن تمام کارکنان به کمال جسم و روح انسانی در جهان بینی اسلامی برای مبارزه با نفس خود و دشمن دین و میهن اسلامی است.
علیرغم تلاشهای همه جانبه استکبار جهانی در جهت تضعیف انقلاب اسلامی و جلوگیری از پیشرفتهای همه جانبه آن، خوشبختانه شاهد تغییرات بنیادین در حوزه ورزش بالاخص در نیروهای مسلح و ارتش بودهایم که روند رو به رشدی را در طول این سالها طی نموده است.
شروع تحریمهای همه جانبه و همچنین جنگ تحمیلی و شرایط بغرنج آن سالها، گر چه ورزش نیروهای مسلح را وادار به فراز و فرودهایی کرد ولی هیچوقت نتوانست مسئولان دلسوز و انقلابی را در این حوزه از تلاش و کوشش مأیوس نماید.
بعد از انقلاب اسلامی، ارتش جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از سازمانهایی بود که در در نوک پیکان تحریمها قرار گرفت و به تبع سایر قسمتهای زیر مجموعه ارتش از جمله تربیت بدنی نیز از این قاعده مستثنی نبود. بنابراین انتظار میرفت ورزش در ارتش رو به افول برود لیکن هیچوقت چنین اتفاقی رخ نداد.
گواه ما آمار و ارقامی هستند که نشان میدهد که از بابت کمی و کیفی در بعد از انقلاب اسلامی، ارتش به شکل فزایندهای در همه ابعاد که شامل تنوع در رشتههای ورزشی مختلف و گسترش آن حتی در بین خانوادهها و ساکنین در منازل سازمانی میباشد . رشد داشته است.
1 - ساخت ابنیه و تاسیسات ورزشی
در بخش اماکن، رشد ساخت و ساز ابنیه و اماکن و تاسیسات ورزشی غیر قابل مقایسه بوده، بطوریکه هم اکنون فقط در سطح تهران پادگانها و منازل مسکونی ارتش دارای 25 استخر (سرپوشیده و روباز)، 17 گود زورخانه و 30 سالن سرپوشیده چند منظوره است که روزانه میزبان هزاران نفر از ورزشکاران و خانوادههای کارکنان ارتش میباشند.
2 - توسعه ورزش قهرمانی
در حال حاضر تعداد 67 تیم ورزشی ارتش بصورت حرفهای در حال فعالیت بوده و در لیگهای مختلف کشوری حضور بسیار پر رنگی دارند. در برخی از این رشتههای ورزشی مانند تیر اندازی (آقایان و بانوان)، چوگان ،کبدی، پاورلیفتینگ و قایقرانی در راس جدول مسابقات لیگ کشوری قرار دارند و در رشتههای ورزشی دیگری همچون نجات غریق، دفاع شخصی، سه گانه، دوچرخه سواری، تنیس روی میز، وزنه برداری، جودو، هند بال، اسکواش، کشتی، تنیس ارضی، دراگون بوت، کشتی، کاراته، باستانی، دومیدانی، پرورش اندام و تکواندو در ردههای بسیار بالای جدول و روی سکو قرار دارند.
3 - اعزام تیمهای ورزشی و ورزشکاران به مسابقات بین المللی و کسب افتخار
اعزام صدها ورزشکار پایور و وظیفه در قالب تیمهای نظامی یا ملی به مسابقات المپیک جهانی، سیزم، آسیایی و کسب صدها عنوان قهرمانی توسط این ورزشکاران، پهلوانان ارتش و خانواده کارکنان ارتش از دیگر افتخارات این سازمان بعد از پیروزی انقلاب اسلامی است.
افتخارات حاصله و مدالهای کسب شده توسط تیمهای ورزشی و ورزشکاران آجا در رقابتهای بین المللی از اول انقلاب تا کنون بسیار زیاد بوده و عدد آن بیش از 200 مورد میباشد. که در زیر به 10 مورد از آنها که طی چند سال اخیر حاصل گردیده اشاره میشود:
الف - کسب مقام قهرمانی تیم دوچرخه سواری در مسابقات جهانی سیزم ( هلند 2018)
ب - کسب مقام قهرمانی تیم تیر و کمان در مسابقات جهانی سیزم (تهران -2018)
پ -کسب مقام نائب قهرمانی تیم کشتی در مسابقات جهانی سیزم (روسیه -2018)
ت - کسب مقام قهرمانی جهان در رشته بدنسازی توسط استوار محسن صمدی در مسابقات جهانی( اسپانیا -2017 ) در دسته +100 کیلوگرم
ث - کسب سه مدال طلای کشتی سیزم و یک مدال نقره المپیک سیزم توسط کارمند جعفر دلیر (طی سالهای 2007 تا 2010)
ج - کسب 3 مدال جهانی تیر اندازی و 5 مدال آسیایی توسط ستوان باقری (طی سالهای 2014 الی 2018)
چ - کسب اولین مدال مسابقات جهانی در تاریخ ایران در رشته تپانچه بادی توسط ستوان گلخندان (هندوستان 2017)
ح -کسب مدال طلای مسابقات آسیا و مدال برتر مسابقات سیزم در رشته جودو توسط ستوان آهن فروش (2007 و 2009)
خ - کسب 3 مدال طلای جهان ، یک نقره و یک برنز جهان در رشته تیر اندازی توسط سرکار خانم الهه احمدی فرزند سروان بازنشسته مصطفی احمدی، مربی تیم ملی تیراندازی کشور(طی سالهای 2014 الی 2018)
د -کسب مدال طلای رشته کاراته در مسابقات سیزم توسط سرگرد حسن پور (عمان-2018)
ذ - در بین تمام این قهرمانیها و افتخارات حاصله نمیتوان از کنار اقدام پهلوان گونه سرباز علیرضا کریمی در طی مسابقات کشتی امیدهای جهان در کشور لهستان به سادگی کذشت. جایی که با آمادگی جسمانی خوب خود، کسب مدال طلای کشتی جهان برای وی مسجل بود لیکن از رویارویی با ورزشکار رژیم اشغالگر قدس امتناع ورزیده و به همین علت از دور مسابقات حذف گردید. مقام معظم رهبری (مدظله العالی) این اقدام شجاعانه این سرباز اسلام را اقدامی پهلوانانه و از جنس پوریای ولی نامید و ضمن قدردانی از این سرباز، انگشتر خود را نیز به وی اهدا نمود.
4 – اشتغال مربیان ارتش در باشگاههای و تیمهای خارج از این سازمان
از دیگر اقدامات مهم سازمان تربیت بدنی آجا پس از انقلاب اسلامی توسعه و آموزش مربیان و داوران کارآزموده در سطح کل ارتش میباشد، بطوریکه سالیانه با برگزاری دهها و شاید صدها کلاس آموزشی در رشتههای مختلف ورزشی زمینه ارتقاء سطح علمی و دانش مربیان ارتش فراهم و همین امر ضمن بالا بردن توان علمی و آموزشی کارکنان پایور ارتش، زمینه مساعدی برای فعالیت آنها در خارج از ارتش را هم فراهم نموده بطوریکه هزاران نفر از مربیان ارتش در باشگاههای سراسر کشور مشغول فعالیتهای مربیگری ، نجات غریق ، داوری و ... بوده که میتوان اذعان نمود در بخش کارآفرینی نیز تربیت بدنی آجا گامهای موثر و مهمی را در سطح کل کشور برداشته است.
5 -توسعه ورزش در بین بانوان و خانوادههای کارکنان
ایجاد هیئت ورزشی بانوان در ساختار تربیت بدنی آجا یکی دیگر از اقدامات مهم بعد از انقلاب میباشد چرا که با بوجود آمادن این هیئت در سطح آجا و نیروهای تابعه، انقلابی در سطح خانوادهها و بانوان بوجود آمد و فعالیتهای ورزشی خانوادهها و بانوان بسیار گسترده و پویا گردید. در طول سال برگزاری مسابقات مختلف در بین بانوان شاغل و خانوادههای کارکنان ، دانشجویان دختر دانشکده پرستاری ارتش ، برگزاری کلاسهای متنوع و مختلف ویژه بانوان علی الخصوص ورزش هایی که میتوان در منزل و در محیط کار انجام داد، برنامههای کوهپیمایی، گل گشت، پیاده روی خانوادگی در منازل سازمانی و دهها مورد دیگر از جمله فعالیتهای این هیئت میباشد. همچنین برنامه المپیاد خانوادهها که همه ساله به میزبانی یکی از مناطق 11 گانه ارتش برگزار میگردد که با حضور برترینهای ورزشی بانوان آجا مورد استقبال خوب آنها قرار میگیرد.
6 - ارتباطات برون سازمانی تربیت بدنی آجا
سازمان تربیت بدنی ارتش با تمامی فدراسیونهای ورزشی، وزارت ورزش و جوانان، کمیته ملی المپیک، آکادمی ملی المپیک، ادارات تربیت بدنی استانها و .... ارتباط مستقیم داردو با اکثر فدراسیونها تفاهم نامه دوجانبه امضا شده که طرفین از امکانات متقابل یکدیگر استفاده مینمایند.
ایجاد شرایط آرمانی برای قهرمانان ورزش کشور در محیط ارتش که توسط نهادهای فوق میسر میگردد و همچنین شناخت و معرفی استعدادهای بالقوه موجود در ارتش اعم از کارکنان پایور و وظیفه از جمله اقدامات مهم تربیت بدنی آجا در رشد و توسعه ورزش قهرمانی و حرفه ای در کل کشور میباشد.
7- ورزش جانبازان
پس از پیروزس انقلاب اسلامی و شروع جنگ تحمیلی که به مدت 8 سال به طول انجامید، شمار بسیار زیادی از کارکنان ارتش به درجه جانبازی نائل آمدند که توجه به این عزیزان در اولویت کار تربیت بدنی ارتش قرار گرفت. برنامه ریزی جهت پر کردن اوغات فراغت این عزیزان با برگزاری مسابقات مختلف ورزشی زیر نظر هیئت جانبازان ارتش در دستور کار قرار گرفت و سالیانه در چند نوبت برای جانبازان عزیز ارتش مسابقات ورزشی پیش بینی و اجرا میگردد.
8 - ورزش بازنشستگان و پیشکسوتان
یکی دیگر از اقدامات مهم پس از انقلاب میتوان به تاسیس هیئت بازنشستگان و پیشکسوتان آجا اشاره کرد که این هیئت با انتخاب 32 انجمن ورزشی در رشتههای مختلف ورزشی از جمله شنا ، تیر اندازی ، کوهنوردی و غیره فعالیتهای بسیار خوبی برای این قسمت از جامعه بزرگ ارتش برنامه ریزی و اجرا مینماید.
9 - اشائه فرهنگ ورزش صبحگاهی و همگانی در کشور
علاوه بر بعد قهرمانی و حرفه ای ورزش، موضوع بسیار حیاتی و مهم ورزش همگانی نیز د دستور کار قرار گرفته و با صدور دستورالعمل ورزش صبحگاهی و همگانی با امضاء فرماندهی محترم کل آجا تمامی کارکنان پایور و وظیفه مجاب هستند تا هفته ای 3 روز را به ورزش همگانی پرداخته و این موضوع علی الخصوص در مراکز فرهنگی و آموزشی بسیار جدی و فعال پیگیری میگردد و به تمامی سربازان حاضر در ارتش این آموزش ارزنده را ارائه میکند که این موضوع به عنوان یک فرهنگ برای آنها جا افتاده تا پس از فراغت از دوران سربازی نیز به این مقوله مهم پرداخته و همواره با ورزش و فعالیتهای ورزشی مانوس باشند.
10- ورزش و فرماندهان ارتش بعد از انقلاب اسلامی
از دیگر افتخارات ارتش بعد از انقلاب شکوهمند اسلامی این است که اکثر فرماندهان عالی رتبه ارتش خود ورزشکار بوده و هستند. امیر سرلشکر موسوی فرمانده کل ارتش ورزش فوتبال را به صورت کاملاَ حرفهای انجام میدادند و در تیم فوتبال استان عضو تیم اصلی بوده و و در حال حاضر دارای مدرک مربیگری فوتبال هستند. همچنین امیر سرتیپ دادرس، جانشین فرمانده کل ارتش از اعضای اصلی تیم بسکتبال استان بوده و هم اکنون نیز در تیم بسکتبال پیشکسوتان ارتش همچون یک جوان با وجود جانبازی و جراحتهای حاصل از دوران دفاع مقدس بسیار حرفهای و در سطح بالا بازی میکند.
امیر دریاردار سیاری معاون هماهنگ کننده ارتش، از تکاوران دریایی ارتش و فاتح قله کلیمانجارو میباشد. او پا به پای جوانان در میادین ورزشی حضور داشته و در برنامههای کوهنوردی همراه با تیمهای حرفهای کوهنوردی ارتش با توجه به مجروحیت حاصل از دوران جنگ، قلههای رفیع کشور را فتح کردند. سایر ماندهان ارتش اعم از امیر شاه صفی، امیر خرم طوسی، امیر محمودی، امیر نصیرزاده، امیر پوردستان، امیر حیدری، امیر صباحی فر، امیر خانزادی نیز از این قائله مستثنی نیستند.
11- سخن آخر اینکه این سازمان افتخار دارد که پیرو فرمایشات و تاکیدات فرماندهی کل قوا که ورزش را به عنوان یک امر الزام آور در زندگی سفارش کرده اند و خود نیز به آن مبادرت میورزند. اعلام میدارد که پا به پای سایر ارگانها همیشه آمادگی دارد تا از همه توان خویش جهت پیشبرد تمامی اهداف عالیه انقلاب اسلامی گام برداشته و حداکثر توان خویش را در این راه مصروف دارد.
انتهای پیام