مدیر کارگروه توسعه نیروی انسانی ستاد فناوری نانو عنوان کرد
ایران یکی از قطبهای نانو فناوری جهان
علمی و دانشگاهی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - مدیر کارگروه توسعه نیروی انسانی ستاد فناوری نانو و رئیس کمیته نانو سازمان غذا و دارو، با بیان اینکه ایران یکی از قطبهای نانو فناوری جهان است،در خصوص ایجاد و پیشرفت این علم در ایران و جهان توضیح داد و به موضوع حضور این علم در زندگی روزمره پرداخت.
تبسم مهر - به گزارش ایسنا، دکتر سید مهدی رضایت مدیر کارگروه توسعه نیروی انسانی ستاد فناوری نانو و رئیس کمیته نانو سازمان غذا و دارو، گفت: نانو خود یک مقیاس است، هرچند نانو فناوری تنها اندازه نیست و اندازه یکی از شاخصهای آن است. ما برای تعریف نانو فناوری میگوییم تحقیق و توسعه در سطح اتمی و مولکولی زمانی که اندازهها بین یک تا صد نانومتر باشد که منجر به تولید مواد جدید یا خواص جدید و یا محصولات جدید بشود.
وی در ادامه با بیان اینکه نانوفناوری علم و فناوری جدیدی است اما شاخصه این علم آن است که همزمان با دیگر کشورهای دنیا آغاز کار کرده است، افزود؛ زنجیرهای وجود دارد در علم که در ابتدا با تولید علم شروع میشود و در نهایت به تولید ثروت میرسد، برای رسیدن به ثروت از طریق علم، تولید علم است که شاخصهای آن تعداد مقالات میباشد، و فناوری که شاخص آن تولید و ثبت فناوری است تا درنهایت به تولید محصول و اثبات آن در بازار تبدیل به ثروت میشود.
رئیس کمیته نانو سازمان غذا و دارو درجواب اینکه نانو کجای زندگی ما قرار دارد گفت: امروزه تمام توجه و تمرکز ما روی تولید محصول، صنعتی شدن محصولات و صادرات است. ما درحال حاضر نزدیک پانصد محصول شناسنامه دار نانویی در کشور داریم.
وی تاکید کرد: ما در جهان یکی از قطبهای نانوفناوری محسوب میشویم و در حال حاضر در شصت و پنج دانشگاه کشور مقاطع کارشناسی ارشد نانوشیمی، نانو فیزیک، نانوالکترونیک و غیره داریم و در بیست و چهار دانشگاه در مقطع دکتری این رشتهها موجود است. امروز حدود 10 هزار نفرشغل ایجاد شده و شاغل متأثر در فناوری نانو داریم.
مدیر کارگروه توسعه نیروی انسانی ستاد فناوری نانو ادامه داد: حدود یک میلیون دانشآموز را درحوزه فناوری نانو پرورش داده ایم، یک سری پژوهشگاههای آموزش و پرورش کلاسهایی برای دانشآموزان برگزار کرد و همچنین در بعضی از کتابهای آنان بحث نانو گذاشته شده است. همچنین حوزههایی از نانو که در سفره مردم وجود دارد مثلاً حوزه سلامت است، انواع محصولاتی که مورد تأیید وزارت بهداشت هستند و درداروخانهها موجوداند، انواع کرمها، پانسمانها و غیره.
در ادامه مجری برنامه نموار در رابطه با سرعت پیشرفت نانو پرسید، دکتر رضایت در پاسخ به سوال وی گفت: در ده سال اول ما به دنبال زیرساختهای این علم بودیم و الان حدود نه هزار مقاله در این حوزه داریم اما درواقع در ده سال دوم کار دراین حوزه سختتر شده، الان کار اصلی ستاد نانو به طور متمرکز روی حمایت از شرکتها، تولید محصولات، میباشد.
دکتر رضایت درادامه درباره سلامت محصولات نانو گفت: ماباید هم کیفیت محصولات و هم سلامت آنان را مورد بررسی قرار دهیم و برای مجوز کارها سازمانهای ذیربط بسیار دقیق هستند. دراصل ما ابتدا مطمئن میشویم محصول آسیبی نمیزند و امنیت و سلامت افراد را به دنبال دارد.
وی افزود: ما در حدود چهل کشور محصولات نانوی خودمان را صادر میکنیم، ودر سال 96 حدود سی درصد محصولات در حدود شصت میلیارد صادر شد. چین جز مشتریهای اول ایران در بحث نانو میباشد وما با کشورهای توسعه یافته مثل آلمان، مالزی و… درارتباط هستیم.
به گزارش روابط عمومی شبکه چهار سیما، برنامه تلویزیونی «نمودار» به تهیه کنندگی حسین سینجلی و سردبیری زهرا رضا نیا هر شب به غیر از روزهای جمعه ساعت 19 پخش میشود.
انتهای پیام