سخنگوی ارشد نیروهای مسلح:
رشد 26 درصدی آثار هشتمین جشنواره مد و لباس فجر
فرهنگی و هنری
بزرگنمایی:
تبسم مهر - تهران- ایرنا- رئیس کارگروه ساماندهی مد و لباس فجر گفت: در عین توجه به ارتقای کیفی آثار، رشد ۲۶ درصدی آثار رسیده به هشتمین جشنواره بین المللی مد و لباس فجر را نسبت به دور قبل، شاهد هستیم.
تبسم مهر - تهران- ایرنا- رئیس کارگروه ساماندهی مد و لباس فجر گفت: در عین توجه به ارتقای کیفی آثار، رشد 26 درصدی آثار رسیده به هشتمین جشنواره بین المللی مد و لباس فجر را نسبت به دور قبل، شاهد هستیم.
به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، حمید قبادی روز دوشنبه در نشست خبری هشتمین دوره جشنواره بینالمللی مد و لباس فجر در سالن همایش وزارت ارشاد با تشریح جزئیات و ابعاد مختلف این دوره جشنواره گفت: بیش از هفت هزار و 728 اثر به دبیرخانه جشنواره امسال رسیده است که این رشد 26 درصدی، نشانگر اقبال به این رویداد بزرگ فرهنگی و هنری است.
وی بر آمادگی دریافت آثار و مجموعههای بیشتر تاکید کرد و گفت: تاکنون حدود 108 مجموعه هر کدام با بیش از 5 اثر به جشنواره رسیده است که به طور کلی هزار و 811 طرح مانتوی اجتماع، هزار و 674 طرح مانتوی مجلسی، 124 طرح پوشاک اجتماع آقایان، 65 طرح کیف و 449 کفش، 327 اثر طراحی پارچه و 824 طراحی زیورآلات را خواهیم داشت و پیشبینی میکنیم این رقم به 120 مجموعه برسد.
به گفته قبادی، جشنواره امسال مد و لباس فجر از 26 بهمن تا دوم اسفند با هشت بخش متفاوت و متنوع در بوستان گفتوگو برگزار خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه با همراهی اهالی رسانه باید پیشرفتهای حوزه مد و لباس را با مصادیق اطلاعرسانی کنیم، گفت: کارگروه مد و لباس فرصتطلب نیست بلکه فرصتساز است و حضور این حجم از فعالان و طراحان مد و لباس در جشنواره و نمایشگاههای مختلف گواه این مدعاست.
مشاور معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآور شد: امسال بیش از 45 مرکز تولیدکننده پارچه ایرانی در جشنواره حضور خواهند یافت.
به گفته وی با توجه بر تاکید بر نمایش آثار کاربردی و نیازهای جامعه حدود یک هزار و 289 اثر کاربردی در این بخش رسیده که مورد داوری قرار خواهند گرفت.
قبادی در ادامه به بخش آموزش و اهمیت آن در حوزه مد و لباس اشاره کرد و گفت: بیش از 50 جلسه به صورت کارگاه حضوری و آنلاین با حضور بیش از سه هزار و 200 نفر هنرجو و مخاطب در حوزه مد و لباس برگزار شد.
وی گفت: امسال بدون شک حضور فعالان حرفهای در جشنواره پررنگتر خواهد بود ضمن اینکه استقبال بسیار خوبی از بخش مسابقات زنده را شاهد هستیم.
قبادی، با اشاره به شعار جشنواره مد و لباس فجر مبنی بر اینکه «ایران فقط تهران نیست»، از برپایی و آغاز به کار 11 نمایشگاه استانی در سراسر کشور خبر داد و گفت: فعالیت بسیاری از این نمایشگاهها آغاز شده و برخی نیز تا پایان اسفند امسال برگزار خواهد شد.
دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور از گلستان، قزوین، لرستان، خراسانهای رضوی و جنوبی، کرمانشاه، یزد، هرمزگان، فارس، سیستانو بلوچستان و کردستان به عنوان استانهای میزبان برپایی نمایشگاههای استانی مد و لباس فجر نام برد.
قبادی تولید فیلممستند و کوتاه را در بخش فرهنگی و هنری به عنوان یکی از اقدامات ویژه این دوره جشنواره مد و لباس فجر برشمرد و گفت: درصدد هستیم فیلمهای منتخب در تلویزیون نیز به نمایش در بیاید و امیدواریم که حضور و پخش حوزه مد و لباس در تلویزیون را نسبت به گذشته، بیشتر شاهد باشیم.
رئیس کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور تصریح کرد: اولویت ما توجه بر کیفیسازی آثار و نهادینه کردن مد و لباس ایرانی - اسلامی در جامعه است.
مشاور معاون امور هنری در ادامه همچنین از اعطای نشان به هنرمندان خبر داد و گفت: در بخشهای مختلف و تخصصی جشنواره 10 هنرمند انتخاب و همزمان با اختتامیه تجلیل خواهند شد، خوشبختانه فعالان حوزه مد و لباس امروز توانستهاند پرچم قطع وابستگی را بر دستان خود گرفته و پر افتخار به راهشان ادامه دهند.
**طرحهای ایرانی حافظ فرهنگ ایران است
رئیس اتحادیه پوشاک نیز در ادامه این نشست اظهار کرد: در سالیان گذشته طرحهای ایرانی را وارد بازار کردیم که با استقبال خریداران روبهرو شد و همین امر میتواند به تولید داخل و بخش نساجی ما کمک کند و همچنین در حفظ فرهنگ ایرانی و بخش عفاف و حجاب نیز موثر باشد.
ابوالقاسم شیرازی با تاکید بر ضروت ایدههای نوین در بخش پوشاک گفت: بازار پوشاک به دست کسانی است که صاحب ایده هستند و همان قدر که کیفیت پارچه مهم است طراحی که از یک ایده زیبا پیروی کند میتواند در بازار تاثیرگذار باشد و با استفاده از ابزارهای موجود همچون دانشگاه و کارگاههای مختلف موفق شدیم به نساجیهایی که کار میکنند ولی نمیدانند چه باید تولید کنند ایدههای جدیدی بدهیم.
**طراحان خوب از درون مسابقات کشف میشوند
دبیر جشنواره پاکبین نیز در این نشست با اشاره به توانمندی طراحان داخلی گفت: رویدادها و مسابقات میتوانند توانایی افراد را نشان دهند و این تجربه در کشورهای پیشرفته نیز بر همین اساس است که طراحان خوب از درون رویدادها کشف میشوند که امیدواریم در سالهای بعد همه بخشها را به سمت مسابقه زنده ببریم.
صدیقه پاکبین افزود: این جشنواره در بخشهای علمی دانشگاهی، مسابقه زنده در بخشهای پوشاک بانوان و آقایان، طراحی پارچه، طراحی پارچه روسری، کیف و کفش، جواهرات، مجموعهسازی و حجم برگزار میشود و این رویداد کمک میکند تولیدکنندگان در کنار یکدیگر قرار بگیرند و به تولید انبوه کمک کنند.
**مقالات علمی مد و لباس، رشد دو برابری را تجربه کرده است
در پایان زاهدی، دبیر بخش علمی این رویداد گفت: تا به امروز 110 مقاله و 84 پایاننامه دریافت کردیم که نسبت به گذشته، مقالات دریافتی دو برابر شده و همچنین 50 مقاله به صورت شفاهی ارائه شده است و دو شرکتکننده خارجی نیز در این بخش حضور دارند.
به گزارش خبرنگار ایرنا، در ادامه این نشست پوستر هشتمین جشنواره مد و لباس فجر نیز رونمایی شد.
فراهنگ **9031** 1055
انتهای پیام /*