سخنگوی ارشد نیروهای مسلح:
نانوذرات در غذا رفتار باکتریهای بدن را تغییر میدهند
علمی و دانشگاهی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - تهران– ایرنا- محققان مرکز پزشکی مینز آلمان دریافتند نانوذرات در مواد غذایی به باکتریهای موجود در روده متصل میشوند و تعاملی را با میزبان خود آغاز میکنند که موجب تغییر چرخه زیستی باکتریها میشود.
تبسم مهر - تهران– ایرنا- محققان مرکز پزشکی مینز آلمان دریافتند نانوذرات در مواد غذایی به باکتریهای موجود در روده متصل میشوند و تعاملی را با میزبان خود آغاز میکنند که موجب تغییر چرخه زیستی باکتریها میشود.
به گزارش روز دوشنبه گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری مدیکال ساینس، در این تحقیقات مجموعه ای از نانوذرات مصنوعی همراه مواد غذایی وارد روده شدند و مورد مطالعه و تجزیه و تحلیل قرار گرفتند که مشخص شد این نانو ذرات قابلیت متصل شدن به تمام انواع باکتریهای موجود در روده از جمله باکتریهای پروبیوتیک را دارند. البته هریک از این نانوذرات مسیر مختص به خود را طی کرده و با نوع خاصی از باکتریها ارتباط برقرار میکند و پیوند برقرار شده بین هریک از آنها با انواع باکتریها دارای ویژگیهای متفاوتی است.
برخی از این پیوندها ممکن است رفتار باکتریها را به گونه ای تغییر دهند که برای انسان مفید است و برخی دیگر ممکن است منجر به تغییر رفتار نامطلوب باکتریها شود.
یکی از تغییر رفتارهای مفید، جلوگیری از بروز عفونتهای باکتریایی است. برای مثال یکی از مواردی که در این تحقیقات مورد بررسی قرار گرفت، استفاده از نانوذرات مصنوعی برای جلوگیری از ایجاد عفونت توسط نوعی باکتری موسوم به Helicobacter pylori است. این باکتری در لایه درونی معده انسان رشد میکند و ارتباط پیچیده ای با ابتلا به سرطان دارد.
یکی از پیامدهای نامطلوب این نوع پیوندها نیز پنهان شدن گونههای خطرناکی از باکتریها از دید سیستم ایمنی است. چنین پیامدهایی برای نمونه میتواند منجر به بروز واکنشهای التهابی در بدن شود.
محققان که آزمایشات خود را با استفاده از نانوذرات طبیعی نیز انجام دادند و نتایج مشابهی را به دست آوردند، میگویند که نتایج این پژوهشها در زمینه تولید داروها و صنایع غذایی کاربرد دارد.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Science of Food منتشر شده است.
علمی (6)**9259*2017
انتهای پیام /*