سرپرست سازمان نهضت سوادآموزی خبر داد؛
آموزش به 6 میلیون بیسواد مطلق/ 75 درصد اقدامات نهضت مختص زنان است
علمی و دانشگاهی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - محمدزاده گفت: کاهش تفاوت باسوادی میان زمان و مردان از اهداف ماست، ۷۵ درصد از فعالیتهای نهضت به زنان اختصاص یافته است.
تبسم مهر - محمدزاده گفت: کاهش تفاوت باسوادی میان زمان و مردان از اهداف ماست، 75 درصد از فعالیتهای نهضت به زنان اختصاص یافته است.
به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان ، شاپور محمدزاده سرپرست سازمان نهضت سوادآموزی در نشست خبری چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی اظهار کرد: انقلاب اسلامی چهار دهه پیش به رهبری امام (ره) به پیروزی رسید و اعجاز بزرگ قرن محقق شد، این ایام فرصت خوبی است تا از دستاوردهای نظام انقلاب یاد کنیم؛ این موضوع به ویژه برای قشر جوان مهمتر است.
وی ادامه داد: خوشبختانه در تمام زمینههای سیاسی، اجتماعی، فرهنگی در این چهار دهه دستاوردهای خوبی داشتیم.
سرپرست سازمان نهضت سواد آموزی با اشاره به اینکه در مسائل علمی ایران پیش از انقلاب رتبه 52 را داشت، گفت؛ اکنون رتبه ایران در تولید علم 16 و در حوزه هستهای رتبه هشتم را داریم.
مقایسه نرخ بیسوادی قبل و بعد از انقلاب محمدزاده به دستاوردهای سازمان نهضت سواد آموزی اشاره کرد، گفت: 52 درصد از جمعیت بالای 6 سال که 27 میلیون بود، قبل از پیروزی انقلاب بیسواد بودند اما بعد از انقلاب نرخ باسوادی به تدریج افزایش یافته و در سال 95، به 87/6 درصد رسید.
وی افزود: کاهش قدر مطلق بیسوادان از 14 میلیون نفر در سال 55، به 8/8 میلیون در سال 95 کاهش یافته است؛ البته ماموریت اصلی در گروه سنی 10 تا 49 سال است.
محمدزاده به دستاوردهای سازمان نهضت سواد آموزی اشاره کرد، گفت: 52 درصد از جمعیت بالای 6 سال که 27 میلیون بود، قبل از پیروزی انقلاب بیسواد بودند، اما بعد از انقلاب نرخ با سوادی به تدریج افزایش یافته و در سال 95، به 87/6 درصد رسید.
سرپرست سازمان نهضت سواد آموزی ادامه داد: اکنون تعداد 2 میلیون 692 هزار نفر در سنین 10 تا 49 سال در نهضت داریم و البته گروه سنی بالای 49 سال را هم فراموش نمیکنیم و از این تعداد، 360 هزار نفر اتباع خارجی هستند.
محمدزاده با اشاره به اینکه از میان جمعیت بیسواد یک میلیون را آقایان تشکیل میدهند، بیان کرد: در گروه سنی بالای 6 سال طبق برنامهریزیها تا پایان سال 97 هدفگذاری برای رسیدن به 88/8 درصد است.
وی افزود: برای گروه سنی 10 تا 49 اکنون درصد باسوادی 94/7 است و پیش بینی میکنیم برای سال 97 این آمار به 95/7 برسد.
سرپرست سازمان نهضت سواد آموزی با تاکید بر اینکه کاهش تفاوت با سوادی میان زمان و مردان از اهداف اصلی سازمان نهضت است، تصریح کرد: 75 درصد از فعالیتهای نهضت به زنان اختصاص یافته است.
اختصاص 55 درصد از فعالیتهای نهضت به جامعه روستایی محمدزاده گفت: 55 درصد از فعالیتهای نهضت اکنون به جامعه روستایی اختصاص دارد و پیش از انقلاب اختلاف سواد بین جمعیت روستایی و شهری 55 درصد بود که اکنون به 12/5 درصد کاهش یافته است.
وی با اشاره به اینکه بیش از یک و میلیون 300 هزار دانش آموزان لازم العلم آموزش داده شدهاند، گفت: بیش از 2 میلیون سواد آموز در طرحهای مشترک آموزش و حدود هشت میلیون نفر دوره تکمیلی دیدند.
تاسیس و تجهیز 350 مرکز یادگیری محلی در 3 سال گذشته سرپرست سازمان نهضت سواد آموزی با اشاره به اینکه بیش از 1/5 میلیون سواد آموز در حد پایان دوره ابتدایی آموزش دیدند، اظهار کرد: از سال 94 تا 97، 350 مرکز یادگیری محلی تاسیس و تجهیز شد، البته پیش از این بیش از سه هزار مرکز داشتیم، ولی گسستی ایجاد شد که دوباره آن را احیا کردیم.
محمدزاده بیان کرد: از ابتدای فعالیت نهضت 550 کتاب برای سوادآموزان چاپ شد، اکنون بالغ بر 150 عنوان برای سوادآموزان تدریس میشود و سالانه نزدیک 48 هزار آموزشیار در نهضت فعالیت میکنند و از سال 90 به بعد این پست به آموزش دهنده تغییر کرد که حدود 70 هزار نفر در حال مهاجرت هستند.
وی با اشاره به اینکه سازمان نهضت تاکنون 6 نشان فرهنگی و علمی کسب کرده است، بیان کرد: نهضت یکی از دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران است که فعالیتهای چشمگیری در حوزه سوادآموزی داشته است.
انتهای پیام/