سرلشکر صفوی:
باید دارای قدرت پیشبینی و حتی پیشدستی راهبردی و هجومی نسبت به رخدادهای آینده باشیم
سیاسی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - دستیار و مشاور عالی فرماندهی معظم کل قوا گفت: باید آنچه را که میخواهیم در آینده رخ دهد، با سعی و تلاش همه جانبه خلق کنیم؛ یعنی باید فعال و دارای ابتکار عمل و قدرت پیش بینی و حتی پیش دستی راهبردی و هجومی نسبت به رخدادهای آینده باشیم.
تبسم مهر - به گزارش ایسنا، سردار سرلشکر پاسدار صفوی دستیار و مشاور عالی فرماندهی معظم کل قوا در نخستین اجلاس ملی مهدویت و انقلاب اسلامی با موضوع "آینده قدرت در جهان از نگاه اسلام، مکتب مهدویت و غرب" به سخنرانی پرداخت و با تبیین ضرورت آینده پژوهی در روندهای کلان ملی، منطقهای و جهانی گفت: یکی از مهمترین پیش فرضهای آینده پژوهی اذعان به وجود گزینهها و سناریوهای مختلف است، آینده ممکن است هر رخدادی اعم از خوب، بد، محتمل یا بعید باشد، آینده محتمل، آیندهای است که به احتمال بسیار زیاد در آینده رخ خواهد داد. آینده مطلوب آیندهای است که بهترین و دلخواهترین رویداد آینده برای ما است.
صفوی در تشریح اهداف آینده پژوهی اظهار کرد: هدف آینده پژوهی محتمل ساختن آینده دلخواه یا ترجیح داده شده برای ما است؛ بنابراین باید آنچه را که میخواهیم در آینده رخ دهد را با سعی و تلاش همه جانبه خلق کنیم. یعنی باید فعال و دارای ابتکار عمل و قدرت پیش بینی و حتی پیشدستی راهبردی و هجومی نسبت به رخدادهای آینده باشیم.
رئیس هیأت مدیره بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود (عجل الله تعالی فرجه الشریف) در ادامه با بیان مفهوم قدرت از دیدگاه مکاتب غربی گفت: آمریکاییها به دنبال قدرت هژمون Hegemonic Power یا ابرقدرت Super Power بودند. هژمونی در نظام بین الملل به معنای آن است که یک قدرت عموماً در شیوه و مدیریت ابتکار عمل را در دست دارد.
وی افزود: آمریکاییها پس از فروپاشی اندیشه مارکسیسم لنینیسم گفتند ما تنها ابرقدرت جهان هستیم و تنها قدرت همه جانبه ای هستیم که از همه جهات برتری داریم و هیچ قدرت و دولتی در مقابل ما نمیتواند بایستد. مثلاً در بحث فرهنگی گفتند جهان یک دهکده است و همه باید در آن دهکده باشند و ما نیز کدخدای آن دهکده هستیم.
صفوی گفت: آرزوی آمریکاییها شکل دهی قدرت هژمون تا پایان قرن بیستم بود که در این آرزو شکست خوردند و نتوانستند تنها ابرقدرت جهان شوند. واقعیت این است که قدرت در جهان به سمت چند قطبی شدن و چند جانبه گرایی در حال حرکت است، در این توزیع و چند قطبی بودن، آمریکاییها، اتحادیه اروپا، روسیه، چین یکی از قدرتها هستند و احتمالاً هند و برزیل نیز در آینده به این جمع اضافه خواهند شد، ولی آن قطب قدرتی که در محافل علمی و استراتژیک غربی از آن سخنی به میان نمیآید، تشکیل قطب قدرت جهان اسلام در قرن حاضر است.
وی با بیان اینکه به نظر میرسد قدرت از غرب عالم به سمت شرق عالم در حال حرکت است، خاطرنشان کرد: این انتقال و حرکت قدرت از غرب به شرق مبتنی بر فرهنگ و اقتصاد است. فرهنگ لبیرایسم غربی دیگر برای بشریت الهام بخش نیست، لیبرالیسم مثل کمونیسم در حال تمام شدن است، لیبرالیسم اگرچه توانست تا اندازهای پیشرفت و رفاه را برای مردم غرب محقق کند اما هیچ پیام و نسخهای برای اخلاق و معنویت در غرب به همراه ندارد به همین دلیل شاهد سقوط و انحطاط خانواده، اخلاق، فرهنگ و معنویت در غرب هستیم.
صفوی در تبیین بروز و ظهور قطب قدرت جهان اسلام در قرن حاضر گفت: به عقیده ما بروز و ظهور یک قطب قدرت جدید به عنوان قدرت جهان اسلام در قرن حاضر که مبتنی بر فرهنگ و تمدن نوین اسلامی است با محوریت اسلام نابی که انقلاب اسلامی آن را ترویج میکند، در حال شکل گیری است. البته این قدرت جدید در حال حاضر 75 درصد منابع نفت خام و 57 درصد منابع گاز جهان را در اختیار دارد و جمعیتی بالغ بر یک میلیارد و ششصد میلیون مسلمان و محدوده جغرافیایی از سواحل اقیانوس اطلس تا شمال آفریقا و مرکز آفریقا تا قاره آسیا و اقیانوس آرام را شامل میشود که دارای یک خدای واحد، یک پیامبر، یک کتاب آسمانی و یک قبله هستند.
صفوی در بخش آخر سخنان خود به آینده جهان از دیدگاه اسلام و مکتب مهدویت پرداخت و اظهار کرد: طبق فلسفه اسلامی، حرکت همیشه تکاملی است و حرکت قهقرائی نداریم؛ بنابراین حرکت تاریخ رو به تکامل و رشد و بهتر شدن و غلبه نور بر ظلمت و غلبه حق بر باطل است. در زمان ظهور طبق روایات، عقل مردم 27 برابر عقل کنونی تمام مردم خواهد شد. گرچه رشد عقل و رشد علمی مردم دنیا به تنهایی کافی نیست و هرکس عالمتر شد لزوماً به معنی این نیست که بهتر شده باشد ولی به هر حال رشد عقلی و رشد علمی تأثیر فراوان در بهتر شدن و اصلاح افراد و جامعه دارد.
رئیس هیئت مدیره بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود (عج) افزود: جنگ حق و باطل همیشگی است و هم قبل ظهور و هم پس از ظهور ادامه خواهد داشت، این طور نیست که پس از ظهور، جنگ حق و باطل تمام شود. زیرا پس از ظهور یهودیان و مسیحیان وجود دارند و قرآن میفرماید اختلاف و نزاع آنان تا روز قیامت ادامه دارد.
صفوی ادامه داد: در زمان ظهور، شیطان و ابلیس و وسوسههای شیطانی وجود دارد. ولی امروز حدود الهی اجرا نمیشود و اما پس از ظهور حدود الهی اجرا خواهد شد. قبل از ظهور، ظلم اجتماعی ولی عدالت فردی است، مثلاً ممکن است یک شخصیت در منزل خود عادل باشد ولی پس از ظهور عدل، اجتماعی خواهد بود اما شاید ظلم فردی وجود داشته باشد، اما حدود الهی اجرا میشود.
صفوی با اشاره به برخی از آیات قرآن و احادیث و روایات خاطرنشان کرد: بر اساس فلسفه اسلامی و آیات قرآن کریم و احادیث پیامبر عظیم الشأن اسلام و اهل بیت (علیهم السلام) و بر اساس عقلانیت و حکمت، با ظهور حضرت بقیه الله الاعظم (عج) حق بر باطل غلبه خواهد یافت. اسلام بر همه کفر و شرک جهانی و تفکرات غیر اسلامی پیروز و ان شاءالله حکومت اسلامی مبتنی بر عدل، قسط، امنیت و صلح جهانی محقق خواهد شد.
وی تأکید کرد: اشغال قدس شریف طی بیش از 70 سال گذشته و کشتار مردم بی دفاع فلسطین توسط رژیم صهیونیستی، پیروزی انقلاب کبیر اسلامی و مسائل منطقه از جمله شامات (سوریه، عراق و لبنان) و حمله نظامی سبوعانه سعودیها و کشتار هزاران یمنی مظلوم میتواند از زمینههای ظهور حضرت مهدی (عج) باشد.
انتهای پیام