مدیر روابط بین الملل دانشگاه علوم پزشکی مشهد عنوان کرد
حضور در تمام رتبهبندیهای علمی دنیا پس از انقلاب اسلامی
علمی و دانشگاهی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - مدیر روابط بین الملل دانشگاه علوم پزشکی مشهد دستاوردهای علمی بین المللی این دانشگاه را پس از انقلاب اسلامی ایران تشریح کرد و گفت: دانشگاه علوم پزشکی مشهد در تمام رتبهبندیهای علمی دنیا پس از انقلاب اسلامی حضور داشته است.
تبسم مهر - سیامک زارعی قنواتی در گفتوگو با ایسنا منطقه خراسان، با اشاره به دستاوردهای علمی بینالمللی دانشگاه علوم پزشکی مشهد پس از انقلاب اسلامی ایران، اظهار کرد: خوشبختانه در چندسال اخیر این دانشگاه در تمام رتبهبندیهای دانشگاههای دنیا از جمله تایمز، لایدن و کیو . اس حضور یافته است؛ مهمترین رنکینگی که اخیراً به آن ورود یافتیم، رتبه بندی تایمز است؛ دانشگاه علوم پزشکی مشهد و تهران در بازه رتبه بین 601 تا 800 در این رتبه بندی قرار گرفتهاند و باقی دانشگاههای علوم پزشکی کشور در رتبه بالای 800 این رتبه بندی قرار دارند.
وی ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی مشهد جزو بهترین دانشگاههای علوم پزشکی کشور محسوب میشود و حضور در این رتبهبندیهای باعث افزایش تعداد دانشجویان خارجی در سالهای اخیر شده است؛ اما مهترین عامل حفظ حضور ما در این رتبه بندیها ، حفظ و ارتقا تولید علم و پژوهش در دانشگاه علوم پزشکی مشهد است که نیازمند تأمین بودجههای پژوهشی مناسب و ارتباطات بینالمللی است.
مدیر روابط بین الملل دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: اساس 70 درصد رتبه بندیها براساس تولید علم است. رتبه ما در جهان از نظر تولید علم در سالهای اخیر بین 16 تا 18 در حال نوسان بوده است و در خاورمیانه رتبه اول را دارا هستیم و رشد علمی ایران نیز بالاترین رشد علمی در دنیا بوده است. وضعیت ما قطعاً در سالهای آتی بهتر خواهد شد به شرط آنکه وضعیت تولید و رشد علمی ما مثل سالهای قبل بماند
زارعی قنواتی با اشاره به اینکه زیرساختها و ارتباطات بین المللی دانشگاه در کنار تولید علم برای صعود رتبه ما در رنکینگهای دنیا اهمیت دارد، اظهار کرد: زیرساختهای یک دانشگاه بسیار مهم است زیرا دانشگاهی که بودجه و امکانات پژوهشی ندارد یا سیستم آموزش ضعیفی دارد و دانشجویان بینالمللی کمی جذب میکند قطعاً رتبه خوبی نخواهد داشت.
وی عنوان کرد: اخیراً دانشگاه علوم پزشکی مشهد با همکاری وزارت امور خارجه در تبادلات علمی بینالمللی خود را با سفارتخانهها و کنسولهای کشورهای همسایه آغاز کرده است. ما همچنین به دنبال این هستیم که اتاق همکاریهای علمی با کشور چین را راه اندازی کنیم زیرا منشأ ارتباط با دانشگاههای مختلف کشور چین خواهد شد.
مدیر روابط بین الملل دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: طی سالهای اخیر در دانشگاهها توجه ویژهای به حوزه بینالمللیسازی و دیپلماسی علمی شده است؛ در همین راستا معاونت بینالملل در دانشگاهها راهاندازی شده که رسالت آن، بینالمللیسازی دانشگاهها است، امری مهم که تاکنون مغفول باقی مانده بود چراکه ما فعالیتهای خوبی داشتیم اما دیده نشده بود.
وی ادامه داد: ما اکنون در حوزه علمی به ویژه حیطه پزشکی به دنبال این هستیم که خود را به کیفیت مطلوب در عرصه بینالمللی برسانیم و مخاطبمان از عرصه ملی فراتر ببینیم تا مورد توجه کشورهای منطقه و تراز اول دنیا قرار بگیریم و با آنها تبادل داشته باشیم که این یک روند دیپلماسی علمی است.
زارعی قنواتی در حوزه بینالمللی سازی دانشگاهها و تبادلات علمی میان کشورها هیچ رفتاری یکسویه نخواهد بود و همه چی بر اساس داد و ستد دوطرفه است و به نفع دوطرف خواهد بود، چراکه در هر کشوری نقاط مثبتی برای الگو گرفتن وجود دارند. هر کشوری میتواند در یک یا چند حوزه قوی و یا ضعیف باشد که تعامل با آنها منجر به تبادل و انتقال این نقاط قوت میان کشورها میشود.
افزایش 5 تا 10 برابری تعداد دانشجویان خارجی پس از انقلاب اسلامی
وی با بیان اینکه پذیرش دانشجو خارجی پیش از انقلاب و از ابتدای ایجاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد وجود داشته اما در مقاطعی بسیار کم و در مقاطعی به صورت بورس تحصیلی بوده است، تصریح کرد: اما از حدود 10 سال گذشته دانشگاه به دنبال مخاطب در کشورهای منطقه رفته و تعداد دانشجویان خارجی نسبت به سالهای قبل رشد چند برابر داشته و بین 5 تا 10 برابر افزایش پیدا کرده است.
وی افزود: اکنون بسیاری از متقاضیان ما وضعیت دانشگاه علوم پزشکی مشهد را در رنکینگهای بین المللی بررسی کردهاند و حتی بدون اطلاع دولتهایشان در این دانشگاه تحصیل میکنند. دانشجویان خارجی پذیرفته شده در این دانشگاه شهریه پرداز و دارای سطح علمی بالایی هستند و سابقه تحصیلی آنان مورد ارزیابی قرار میگیرد و آنان باید پس پایان دوره تحصیل خود به کشورشان بازگردند و اجازه کار و فعالیت در ایران را ندارند.
وی با تاکید بر اینکه ما رقبای علمی بسیاری برای جذب دانشجویان خارجی در میان کشورهای منطقه داریم اما با این وجود، تعداد متقاضیان ما بسیار بالا است، بیان کرد: بسیاری از ارتباطات بینالمللی میتواند از تفاهمات علمی سرچشمه گیرد و حضور دانشجویان خارجی در کشور میتواند به کاهش تنشهای سطح منطقه، نفوذ منطقهای و سیاسی و فرهنگی ما را افزایش دهد.
عضو هیأت علمی گروه چشم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه بیشترین دانشجویان غیرایرانی ما از کشورهای عراق و افغانستان است، بیان کرد: ما همچنین از میان کشورهای اروپایی نظیر دانمارک و سوئد و ایرانیان مقیم کشورهای اروپایی و آمریکا متقاضی داریم.
زارعی قنواتی با اعلام اینکه ما به صورت فعال در 160 تا 190 رشته در تمام مقاطع تحصیلی و در هفت دانشکده این دانشگاه دانشجو میپذیریم، تاکید کرد: بر اساس مجوز اخذ شده از سوی وزارت بهداشت ما میتوانیم 20 درصد ظرفیت خود را به دانشجویان خارجی اختصاص دهیم ولی فعلاً 5 تا 10 درصد آن را اختصاص دادهایم.
وی با اشاره رشتههای موردعلاقه دانشجویان خارجی برای تحصیل در دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: رشتههای پزشکی، داروسازی، دندانپزشکی، پیراپزشکی، جراحی، چشم، رادیوتراپی، هماتولوژی و… در مقاطع تحصیلات تکمیلی با استقبال بالای این دانشجویان روبرو است.
وی خاطرنشان کرد: مدرک فارغ التحصیلان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در منطقه و فراتر منطقه معتبر است و به همین دلیل تعداد متقاضیان خارجی ما روزبه روز درحال افزایش است.
زارعی قنواتی ادامه داد: بخاطر جریان نوسانات ارزی اخیر در کشور، درحال حاضر پرداختهای دانشجویان غیرایرانی به صورت ریالی است ولی احتمالاً در ماههای آینده شاید به واحدی غیر از ریال تغییر کند.
مدیر روابط بین الملل دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تاکید براینکه آمریکا حوزه علمی و درمانی را در تحریمهای اخیر خود مستثنی نکرده و در سطح کلان اختلال ایجاد کرده است، یادآور شد: این تحریمها باعث شده که اختلالی در حوزههای مختلف دانشگاه نظیر فرصتهای مطالعاتی، همایشهای بین المللی ایجاد شود اما منتظر این نیستیم این اختلالات رفع یا کمرنگ شوند چون به آینده تعاملات بینالمللی خود خوشبین هستیم.
انتهای پیام