هواپیماهای مسافربری مافوق صوت کابوس ترسناک انسانها در آسمان
علمی و دانشگاهی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - هواپیماهای مافوق صوت با وجود کاهش زمان مسافرتهای هوایی و نیز افزایش ایمنی پرواز میتوانند خطری جدی درکمین سلامت جسم و روان انسان باشند.
تبسم مهر - هواپیماهای مافوق صوت با وجود کاهش زمان مسافرتهای هوایی و نیز افزایش ایمنی پرواز میتوانند خطری جدی درکمین سلامت جسم و روان انسان باشند.
به گزارش خبرنگار حوزه فنآوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان ، کارشناسان اعلام کردهاند وجود هواپیماهای مافوق صوت و پرواز آنها در آسمان میتواند کابوسی ترسناک در انتظار انسانها از نظر ایجاد آلودگی صوتی بسیار شدید باشد.
محققان اعلام کردهاند تا سال 2035 حدود 2000 هواپیمای فوق سبک از دسته مافوق صوت ساخته میشود و در آسمان به پرواز درمیآیند.
پرواز این هواپیماها میتواند سبب ایجاد 150 الی 200 شکست دیوار صوتی در طول روز و هر پنج دقیقه یک بار شود.
افزون بر آلودگی صوتی، انتشار گازهای گلخانهای ناشی از سوخت مورد استفاده در این هواپیماها نیز میتواند سبب تشدید آلودگی هوای زمین شود.
سرعت حمل و نقل بسیار بالا با استفاده از هواپیماهای مافوق صوت سبب میشود تا روزانه بیش از 5000 پرواز با این دسته از هواپیماها انجام شود که سبب آلودگی صوتی بسیار بالا برای اهالی مناطق مختلف کره زمین میشود.
برای رفع این مشکل ناسا در طرحی مشترک با شرکت لاکهید مارتین در تلاش است نوعی هواپیما از دسته هواپیماهای مافوق صوت طراحی کند که سبب ایجاد آلودگی و شکست صوتی نشوند.
این وسیله حمل و نقل X-59 نام دارد و ناسا آن را در منطقهای دورافتاده آزمایش کرده است، قرار است هواپیمای X-59 از سال 2022 عملیاتی شود.
سازمان بین المللی ICCT اعلام کرده است افزایش سرعت هواپیماهای مافوق صوت خطرهای فراوان برای سلامت انسان و محیط زیست به همراه دارد.
جتهای فوق العاده قدرتمند سریعتر از سرعت صدا پرواز میکنند، این جتها در زمان حرکت سبب ایجاد نوعی انفجارصوتی میشوند که از چندین کیلومتر دورتر صدای آن شنیده میشود.
کارشناسان شلوغترین فرودگاههای جهان را دبی و لندن اعلام کردهاند که درآینده به دلیل فرود و پرواز هواپیماهای مافوق صوت آلودگی صوتی فراوانی خواهند داشت.
از سال 2003 که اولین نسل هواپیمای مافوق صوت مسافربری، کنکورد به طور رسمی بازنشسته شد تاکنون هواپیماهای غیرنظامی مافوق صوت دیگری ساخته نشده است، اما کارشناسان درحال ساخت نسل آینده این گونه هواپیماها هستند که در دهه آینده میلادی در آسمان به پرواز درمیآیند.
عوارض آلودگی صوتی به گفته کارشناسان آلودگی صوتی میتواند سبب اختلال خواب، تاخیر در یادگیری کودکان، بروز مشکلهای سلامت روان و بروز اختلالهای قلبی در افراد شود.
محققان اعلام کردهاند تا پیش از راه افتادن فاجعهای به نام شکست دیوار صوتی هر 5 دقیقه یک بار درآسمان کره زمین باید استانداردهایی ویژه برای مدیریت آلودگی صوتی در سطح جهانی تنظیم شود.
منبع:Dailymail
انتهای پیام/