عباس میرزایی در نشست خبری:
«خون خدا» دغدغه روزگار من است/ سعی نمیکنم ادای کسی را در بیاورم
فرهنگی و هنری
بزرگنمایی:
تبسم مهر - کارگردان «خون خدا» گفت:اگر فکر میکنید فیلم من متفاوت است، چون شبیه خودم هست چرا که سعی نمیکنم ادای کسی را دربیارم.
تبسم مهر - کارگردان «خون خدا» گفت:اگر فکر میکنید فیلم من متفاوت است، چون شبیه خودم هست چرا که سعی نمیکنم ادای کسی را دربیارم.
به گزارش حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، نشست خبری فیلم «خون خدا» با حضور مرتضی علی عباس میرزایی (نویسنده و کارگردان)، سیاوش حقیقی (تهیهکننده)، شیوا ابراهیمی، رضا اخلاقی راد، خسرو احمدی، سعید داخ، میثاق جمشیدی، علیرضا ثانیفر، امین میری، فرید سجادی حسینی، حسین غایبی (بازیگران)، لعیا عباس میرزایی (تدوینگر)، هاشم فغانی (طراح چهرهپردازی)، شهرام نجاریان (مدیرفیلمبرداری)، پیام آزادی (آهنگساز)، بهزاد جعفری (طراح صحنه و لباس) با اجرای حمید مدقق در پنجمین روز جشنواره فیلم فجر برگزار شد.
عباس میرزایی درباره فیلمش گفت: فکر میکنم هر کسی در زندگی شخصی خود با توجه به تجربیات به یکسری معنا و مفهوم میرسد که میتواند با معنا و مفاهیمی که دیگران تجربه میکنند،متفاوت باشد؛ در فیلم ساختن هم همینطور است. این فیلم دغدغه روزگار من است. اینکه دنبال معانی جدید در مفاهیمی که میشناسم، بگردم.
او ادامه داد: اگر فکر میکنید فیلم من متفاوت است، چون شبیه خودم هست چرا که من سعی نمیکنم ادای کسی را دربیارم.
سیاوش حقیقی هم در پاسخ به این سوال که چطور تهیهکننده این فیلم شده است، گفت: آقای فرجی به من گفتند که آقای عباس میرزایی قصد دارند چنین فیلمی بسازند. چون من چنین مفاهیمی را دوست دارم، سفری که قرار بود بروم را لغو کردم و تمام عوامل دستمزدشان را برای تهیه این فیلم به خاطر امام حسین (ع) گذاشتند.
او درباره هزینه تولید بیان کرد: 30 درصد از هزینه این فیلم را بنیاد سینمایی تامین کرده است و200 میلیون تومان را از فارابی برای 30 درصد این پروژه پول گرفتیم.
عباس میرزایی درباره اینکه فیلم چقدر میتواند نظر مردم را جلب کند، بیان کرد: اگر مردم دنبال کار متفاوت باشند که به نظر من هستند، حتما از این فیلم استقبال میکنند و آن را میبینند. این را باید بگویم که هیچ مشکلی با سینمای هنر و تجربه ندارم. هر زمانی که فیلم میسازم به این موضوع فکر نمیکنم که برای سینمای هنر و تجربه یا عمومی است.
حقیقی درباره برنامه اکران «خون خدا» گفت: یکی، دو دفتر پخش که به چنین فیلمهایی علاقه دارند، فیلم را دیدهاند و امیدوار هستم که در روزهایی که بحث محرم پررنگ است، فیلم را بتوانیم اکران کنیم.
او تاکید کرد: مخاطبانی که من دیدم، یا فیلم را کاملا دوست داشتند یا نداشتند. چون بسیاری از همکاران من فکر میکنند باید بازیگر چهره حضور داشته باشد که به فروش گیشه کمک کنند. خدا را شکر میکنم که از بهترینهای سینما و تئاتر در این فیلم کنار ما بودند.
عباس میرزایی درپاسخ به این سوال که چرا هیچکدام از شخصیتها دنیای ذهنی ندارند، گفت: من عذرخواهی میکنم.
او تاکید کرد: قبل از فیلم انزوا، میخواستم این فیلم را بسازم. چون مسالهای است که سالهاست با آن درگیر هستم. آدمهایی هستند که جایگاه اجتماعیشان را از دست داده اند و با آنها مانند انگل رفتار میشود. در صورتی که اگر با آنها طور دیگری رفتار شود. آنها بازمیگردند. من همه تلاشم را کردم که این فیلم را به بهترین نحو بسازم.
عباس میرزایی ادامه داد: ما روزی 18 تا 20 ساعت کار میکردیم و هیچکس خم به ابرو نمیآورد. شرایط تولید این فیلم بسیار سخت بود. 25 روز فیلمبرداری کردیم و فیلم به سختی به جشنواره رسید.
عباس میرزایی درباره صحنههای خشونتبار در فیلم گفت: به نظرم در هیچ صحنهای در «خون خدا» خشونت نشان ندادم. چون حتی صحنه سیگار کشیدن را هم در فیلمهایم نشان نمیدهم.
او درباره نگاه ماورایی به امام حسین (ع) در این فیلم گفت: اینکه ما همین الان زنده هستیم، خودش یک معجزه است. چون بالای میلیاردها میتوز در بدن ما تولید میشوند و اگر از طریق گلبولهای سفید نابود نشوند، تبدیل به سرطان میشوند. اینکه من دوست دارم از حضرت سیدالشهدا نام ببرم، برای من سمبل محض است. چرا به یک کارتن خواب نباید نظر بشود؟ چرا اینطور نگاه نکنیم که هر کدام از ما میتوانیم آن کارتن خواب نباشیم؟
عباس میرزایی ادامه داد: آن کارتن خواب خودش دارد این خطا را ادامه میدهد. من همیشه این سوال برایم بود که آیا پول،هویت و ارزش ما را مشخص میکند. به نظرم این رفقایی که با آنها رفتوآمد داریم این موضوع را مشخص میکنند.
وی درباره انتخاب اخلاقیراد گفت: رضا اخلاقی راد براساس تواناییاش انتخاب شده است و بسیار شناگر خوبی است. متاسفانه او هم مانند بسیاری از هنرمندان خوب دیده نمیشود و به آنها فرصت داده نمیشود. او جایزه بهترین بازیگری یکی از فستیوالهای دنیا برای فیلم لرد را گرفته و بسیار با سواد و متواضع است.
در ادامه نشست خبری فیلم «خون خدا»، رضا اخلاقی راد در مورد دشواری بازی در این فیلم به دلیل اینکه دیالوگ و مراوده خاصی در فیلم ندارد، گفت: طبیعتا هرنقشی سختیهای خاص خود را دارد. من در این فیلم شرایط خاصی داشتم که با دیگر فیلمها فرق میکرد. فکر میکنم ما باید بتوانیم هر فیلمی را هم خوب ببینیم هم خوب حس کنیم. من برای بازی کردن در این فیلم تجربه میدانی داشتم و به سراغ کارتن خوابها رفتم. کارتن خوابی که رتبه 107 کنکور بود. البته کارتون خوابی اصلا پدیده عجیب و غریبی نیست و ما همه این را میبینیم.
فرید سجادی حسینی بازیگر فیلم «خون خدا» در مورد رضایت خودش از نقشی که در این فیلم بازی کرده گفت: من هیچوقت از خودم در هیچ نقشی راضی نیستم. حتی آن نقشهایی که بخاطر آن جایزه برده ام. زیرا آن کمالی که لازم است را در کار خودم نمیبینم.
خسرو احمدی، بازیگر این فیلم هم در مورد حضورش در این کار گفت: من آن شبی که آقای عباس میرزایی فیلمنامه را برای من فرستاد، شوکه شدم. همان شب به آقای عباس میرزایی زنگ زدم و گفتم این کار عجیبی است؛ و همانجا قرار گذاشتیم که برای کار باهم جلسه بگذاریم. من کلیت فیلم را خیلی دوست داشتم.
وی افزود:من این فیلم را دوبار دیدم. بار اول، چون خسته بودم فیلم به دلم ننشست، اما امروز که یک بار دیگر آن را دیدم، متوجه شدم که چه شاهکاری آفریده شده است. خیلی خوشحالم که فیلمساز جوانی مثل مرتضی علی عباس میرزایی وارد این عرصه شده است.
سیاوش حقیقی تهیه کننده فیلم «خون خدا» نیز در مورد سختی تولید کار گفت: این تعدد لوکیشن، شهر و موقعیتهایی که در فیلم وجود دارد را همه ساخته بودیم و من از بچههای تولید تشکر میکنم که چنین سختیهایی را متحمل شدند تا فیلم آماده شود. ما پروانه ساخت را سه روزه گرفتیم تا کار را کلید بزنیم.
وی ادامه داد: من در مورد معجزه دیدگاه دیگری دارم. این بحث معجزه، بحث دینی کار است. اگر برخیها الان بر فیلم نقدی دارند، واقعیت این است که ما طی این چندین سال اشتباه کردیم. با ترویج خرافات و این مسائل کاری کردیم که هرکسی با دیدن فیلمهای مذهبی گارد میگیرد و آن را نمیپسندد. ما طی این سالها هرچه میبینیم به گونهای است که دارد مذهب ما را به بازی میگیرد. من چنین معجزاتی را به چشم دیده ام. من خادم حرم امام رضا بوده ام و سه مورد معجزه را به چشم دیده ام. معجزاتی که نمیشود به این راحتی بیان کرد.
حقیقی گفت:برخی آدمهایی که این موارد را به ما یاد داده اند راه را اشتباه رفته اند و این باعث شده که ما به چنین حالتی دچار شویم. من بحثم اصلا سیاسی نیست و کاملا اجتماعی است.
فیلمبردار فیلم در پاسخ به سوالی در پاسخ به این انتقاد که گفته شده فیلمبرداری فیلم در حد فیلمهای سینمایی نیست، گفت: این یکی از معدود کارهایی بوده که ارتباط فکری سریعی بین من و کارگردان برقرار شد. من خودم شخصا فکر میکنم از دیدگاه حرفهای بهترین کاری است که تا الان انجام داده ام. من تلاش کردم تا تصورات ذهنی کارگردان را به تصویر بکشم.
مرتضی علی عباس میرزایی کارگردان خون خدا در بخش دیگری از اظهاراتش گفت: یکی از دوستان به من پیشنهاد داد که از سلبریتیها دعوت کنید تا در کار حضور داشته باشند. من شخصا تماس گرفتم با برخی بازیگران، اما آنها فیلم نامه را نخوانده، ما را روی هوا فرستادند و حتی بی احترامیهای عجیبی را هم از طرف آنها شنیدیم. سلبریتیها حاضر نیستند فیلم مذهبی بازی کنند. البته من در نهایت خوشحالم به آن تیمی رسیدم که خودم میخواستم.
رضا اخلاقی راد در مورد نقش خود در فیلم گفت: یکی از دردناکترین چیزهایی که در پروسه بازی در این فیلم دیدم این است که در جامعه عجیب و غریبی زندگی میکنیم. جامعه که عشق در آن دیگر وجود ندارد و پر از تناقض و دروغ است. فکر میکنم رسالت این فیلم این است که یک تلنگری به همین بخش عاطفی مردم بزند.
انتهای پیام/