بزرگنمایی:
به برکت انقلاب اسلامی قطب درمان قلب کشور لقب گرفته و در اینجا هزاران زندگی احیا شده و قلبهایی از تپش ایستاده دوباره جان گرفتهاند.
اینجا و در غرب کشور زندگیهای زیادی احیا شده است؛ آن هم در شفاخانهای که تنها بیمارستان فوق تخصصی قلب در غرب کشور است و با امکانات و تجهیزات به روز پذیرای بیماران قلبی و عروقی استانهای غربی کشور و همچنین کشور همسایه عراق است.
بیماری های قلبی به عنوان شایعترین علل مرگ و میر انسان در جهان شناخته می شود و در ایران هم 46 درصد کل مرگها ناشی از بیماری های قلبی عروقی است که در راس آنها سکته قلبی قرار دارد.
این بیماریهای قلبی هنوز هم عامل نخست مرگ و میرها در کرمانشاه هستند و سالانه بیش از 4000 نفر در کرمانشاه به دلیل بیماریهای قلبی و عروقی میمیرند.
در این شرایط وخیم کرمانشاه در بیماریهای قلبی و عروقی که استانهای غربی کشور هم دست کمی از کرمانشاه ندارند وجود این بیمارستان یک نعمت شده که سالانه زندگیهای زیادی را احیا میکند.
ماهانه 6000 نفر به بیمارستان امام علی(ع) مراجعه میکنند که 30 درصد از مراجعه کنندگان در اورژانس تحت نظر قرار میگیرند و 850 نفر به علت بیماری قلبی بستری میشوند.
در سال گذشته در بیمارستان امام علی(ع) 1620 نفر تحت عمل جراحی قلب باز قرار گرفتند؛ حدود 600 نفر در طول یک ماه تحت عمل آنژیوگرافی قرار میگیرند و 150 نفر در بخش مراقبتهای ویژه بستری میشوند.
زمین بایری که شفاخانه شد
این منطقه در سالهای انقلاب یک زمین بایر بود که هیچ استفادهای نداشت و بعد از انقلاب به یک ساختمان اداری و سپس به دلیل موقعیتی که در آن قرار داشت به بیمارستان تخصصی قلب تبدیل شد.
اصولا انقلاب اسلامی با همت مدیریت جهادی در حوزه بهداشت و درمان پیشرفتهای زیادی داشته است که به هیچ وجه قابل قیاس با گذشته نیست.
تنها بیمارستان فوقتخصص قلب در غرب کشور
بیمارستان امام علی(ع) در سال 1378 با 100 تخت و فضایی به مساحت 23 هزار مترمربع آغاز به فعالیت کرده، اما اکنون در این مرکز با 215 تخت فعال، 33 پزشک فوق تخصص و متخصص، 10 نفر دکتر داروساز، 375 نفر پرسنل درمانی و 208 پرسنل پشتیبانی در این بیمارستان مشغول به فعالیت هستند
این بیمارستان همچنین موفق به کسب گواهینامه IPD جهت پذیرش بیماران بین المللی خصوصا بیماران عراق و اقلیم کردستان شده و به عنوان تنها مرکز تخصصی غرب کشور موجب افتخار استان است و در سه سال متوالی به عنوان تخت های نمونه کشوری برگزیده شد و امروز گستره فعالیت این مرکز از محدوده استان فرا رفته و اکنون پذیرای بیماران استان های کرمانشاه، کردستان، ایلام، لرستان و کشور عراق است
در سال 1378 به عنوان اولین مرکز جراحی قلب و آنژیوگرافی در غرب کشور آغاز به کار کرد و با ارتقای کمی و کیفی خدمات تشخیصی و درمانی در سال های اخیر به عنوان بزرگترین مرکز آموزشی تحقیقاتی و درمانی منطقه غرب کشور خدمات تخصصی و منحصر به فرد را در زمینه قلب و عروق ارایه می دهد.
مرکز مذکور هم اکنون علاوه بر بخش های زنان و مردان، اورژانس، سی سی یو، آی سی یو، پست سی سی یو به منظور سرعت بخشیدن به درمان بیماران و ارجاع کمتر بیماران به خارج از مرکز، آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی عروق پریفرال را با مشارکت جراح عروق انجام و واحدهای پزشکی هسته ای، سونو گرافی، اکوکاردیوگرافی ،استرس اکو، دیالیز، اسپیرومتری را نیز راهاندازی کرده است.
این مرکز بعنوان بزرگترین مرکز تحقیقاتی، آموزشی، درمانی غرب کشور است و در سه سال متوالی 1381 تا 1383 به عنوان تختهای نمونه کشوری برگزیده شد. در ارزشیابی اعتبار بخشی سال 1392 با کسب امتیاز ICU درجه یک عالی و بخش CCU درجه یک مثبت، موفق به دریافت گواهینامه درجه یک شد.