رئیس کل گمرک:
آمریکا نتوانست تجارت ایران رامتوقف کند/کمبود کالاهای اساسی نداریم
اقتصادی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - رییس کل گمرک ایران با بیان اینکه امریکا در پی متوقف کردن تجارت ایران بود، گفت: خوشبختانه تجارت ایران به روال گذشته در حال انجام است و در زمینه کالاهای اساسی نیز هیچ گونه کمبودی نداریم.
تبسم مهر - رییس کل گمرک ایران با بیان اینکه امریکا در پی متوقف کردن تجارت ایران بود، گفت: خوشبختانه تجارت ایران به روال گذشته در حال انجام است و در زمینه کالاهای اساسی نیز هیچ گونه کمبودی نداریم.
به گزارش خبرنگار مهر ، مهدی میراشرفی در نشست خبری خود با خبرنگاران که در حال برگزاری است، اظهار داشت: در حوزه تحریم ها، امریکا این بار بدون همراهی دنیا، تحریمهای ظالمانه و یک جانبه ای را علیه ایران اجرا کرد و این مساله میطلبد ما نیز شرایط را متناسب با این وضعیت تغییر دهیم.
رییس کل گمرک ایران با بیان اینکه تجارت خارجی نقش بسزایی در ایجاد دولت رفاه دارد، افزود: ما چنانچه در بحث تامین نیازهای جامعه که قسمت عمده این نیازها وابسته به صادرات و واردات کشور است، تسهیل ایجاد کنیم، درواقع به ایجاد رفاه در جامعه کمک خواهیم کرد.
وی ادامه داد: در 10 ماه سال جاری 36.3 میلیارد دلار صادرات و 35.6 میلیارد دلار واردات داشته ایم که شاهد یک میلیارد دلار تراز مثبت تجاری هستیم؛ این در حالی است که امریکا در صدد متوقف کردن صادرات و ایجاد مضیقه در مسیر واردات بود.
وی افزود: با این حال نه تنها تجارت ایران متوقف نشد بلکه به صورت ماهانه یک میلیارد دلار واردات کالاهای اساسی نیز داشتیم که این عدد تقریبا برابر با سال گذشته است.
میراشرفی گفت: هیچ گونه کمبودی در زمینه دارو، تجهیزات پزشکی، نهادههای دامی و سایر کالاهای اساسی نداریم و اگر در برخی موارد کمبودی وجود دارد به دلیل دامن زدن به شایعات است.
وی علت کاهش واردات را نیز ناشی از ایجاد سهمیههای ارزی و ممنوعیت واردات 1339 قلم کالا عنوان کرد.
100 میلیون دلار خودروی دپو شده، 10 هزار شاکی دارد
میراشرفی در خصوص خودروهای دپو شده در گمرکات کشور، گفت: با توجه به اینکه خودروها عمدتا در اماکن گمرکی مناطق آزاد هستند از این رو برآورد گمرک این است که نزدیک به 13 هزار خودرو در گمرکات متوقف شده است که تخلفات ثبت سفارش مربوط به 2 هزار خودرو در محاکم قضایی در حال رسیدگی است و قرار شد 11 هزار خودروی دیگر(زیر 2500 سی سی) نیز که تا نهم آذرماه سال جاری به گمرکات وارد شده و قبض گمرک داشته باشند، با ثبت سفارش معتبر ترخیص شوند.
رییس کل گمرک ایران ادامه داد: در خصوص خودروهای دپو شده در گمرک 10 هزار شاکی وجود دارد.
وی با بیان اینکه طبق برآوردها، ارزش این کالاها 100 میلیون دلار است، گفت: باید ضوابط ترخیص خودروها به گمرک ابلاغ شود اما شواهد نشان میدهد تاریخ مصوبه را به عقب برگردانند که این موضوع موجب میشود خودروهای کمتری مشمول ترخیص شوند.
مصوبه اصلاح شد، تعداد خودروهای قابل ترخیص کمتر میشود
وی تصریح کرد: احتمالا زمان ترخیص خودروها به برج 5 یا 6 برگردانده شود که در این صورت تعداد زیادی از خودروها را شامل نخواهد شد و همچنین ممکن است تعدادی از خودروها استاندارد لازم را برای ترخیص کسب نکنند.
میراشرفی افزود: در این صورت خودروهایی که مشمول ترخیص نشوند، یا متروکه و یا مرجوع به خارج از کشور خواهند شد.
وی در ادامه با بیان اینکه مصوبه هیات دولت مانع از اقدامات قضایی علیه خودروها نمیشود، گفت: خودروهای دپو شده در گمرک، توسط دو گروه «نمایندگی ها» و «غیر از نمایندگی ها» وارد شده است. به هر حال خودروها اول باید تعیین تکلیف و بعد با بخش نامه ترخیص شوند.
واردات 1339 قلم کالا از مناطق آزاد ممنوع است
میراشرفی در ادامه در خصوص اختلاف بانک مرکزی و گمرک برای واردات کالاهای گروه چهار اظهارداشت: ممنوعیتی که در رابطه با واردات 1339 قلم کالا اتفاق افتاد، در ابتدا به صورت کلی بود اما گمرک در راستای ماده 11 قانون صادرات و واردات مقرر کرد که صرفا یکسری از کالاهایی که وارد مناطق آزاد میشوند، ترخیص شوند اما بانک مرکزی در این موضوع تشکیک ایجاد کرد و گفت که مصوبه ممنوعیت گروه چهار شامل مناطق آزاد هم میشود. در هر صورت در حال حاضر با این فلسفه که اگر در مناطق آزاد این ممنوعیت وجود نداشته باشد، ناقض سیاستهای حمایتی بانک مرکزی از تقویت پول ملی میشود، همچنان واردات 1339 قلم کالا از مناطق آزاد نیز ممنوع است.
وی تصریح کرد: سیاست درست بانک مرکزی در چند ماه گذشته باعث شد که تلاطم نرخ ارز تا حدودی کنترل شود و استنباط بر این است که اگر واردات 1339 قلم کالا در مناطق آزاد و ویژه آزاد شود، با توجه به اینکه بدون انتقال ارز خواهد بود، تقاضا در بازار ارز افزایش یابد و مجدد به بازار شوک وارد شود.
واردات به مناطق آزاد نیازمند ثبت سفارش است
میراشرفی یادآور شد: به طور کلی در حال حاضر ثبت سفارش مشمول مناطق آزاد هم میشود.
رئیس کل گمرک ایران در خصوص مشکلات درب خروج گمرکات اظهارداشت: درب خروج یکی از ابزارهای کنترلی گمرک است اما مشکلات زیادی در این حوزه وجود دارد.
وی افزود: برای حوزه تولید به دنبال این هستیم که درب خروج را تسهیل کنیم و درب خروج دیگر اجازه ورود به ماهیت بحث نخواهد داشت و کنترلها به صورت کنترل مقداری خواهد بود.
میراشرفی در رابطه با بخشنامههای متعددی که صادر میشود نیز گفت: صدور بخشنامههای متعدد به نوعی خودتحریمی است، البته این مسئله ناشی از این میشود که 22 سازمان با گمرک همجوار بوده و از سوی دیگر 45 قانون در تجارت داریم و همچنین عضو 15 کنوانسیون بین المللی هستیم. این مسئله موجب پیچیده شدن تجارت در ایران شده است.
بخشنامههای متناقض ادامه دارد
رئیس کل گمرک ایران تصریح کرد: به عنوان مثال ماه گذشته یکی از وزارتخانهها دو بخشنامه متناقض برای ما صادر کرد و تاریخ غیرمجاز بودن صادرات یک محصول را پیش از زمان حاضر اعلام کرد، در حالی که باید از شش ماه قبل این مباحث اعلام شود.
اظهار نظر درباره تخلف ال جی و سامسونگ در صلاحیت گمرک نیست
میراشرفی در رابطه با تخلفات مربوط به ال جی و سامسونگ نیز گفت: در قواعد عمومی قاعده 2الف بر این مبنا است که چنانچه کالایی به صورت CKDوارد کشور شود در ردیف کالای کامل است. گمرک با حسابرسی پس از ترخیص به تخلف بزرگ 3 هزار میلیارد تومانی رسید و پس از اعلام مراجع قضایی، مراجع حقوقی اعلام کردند که این مسئله در صلاحیت گمرک نیست و وزارت صنعت باید این موضوع را پیگیری کند.
وی در خصوص وضعیت استقرار گمرک در مبادی ورودی اظهارداشت: هیات دولت در سال 94 مصوب کرد که گمرک در مبادی ورودی مناطق آزاد مستقر شود که در این رابطه مقاومتهای زیادی شد و اعلام کردند که این موضوع جذابیت مناطق آزاد را میگیرد.
میراشرفی افزود: مصوبه سال 94 دولت خلاف قانون است اما تاکنون مورد اشکال اداره مقررات قرار نگرفته است و با توجه به اینکه این مصوبه هنوز در دولت رد نشده است، ما موظف به اجرای آن هستیم.
وی در رابطه با کشف 1128 کانتینر کالای قاچاق نیز گفت: این میزان کالای قاچاق توسط سامانهها کشف شده و رأی بدوی نیز برای آنها صادر شده است. به هر حال سامانهها کارشان را به درستی انجام داده اند و باید مابقی ماجرا را از وزارت صنعت پیگیری کنید.
رشد 190 درصدی واردات گوشت گرم
رئیس کل گمرک ایران همچنین در رابطه با واردات گوشت افزود: واردات گوشت قرمز گرم دام سبک 188 درصد افزایش داشته است اما با توجه به سیاه نمایی هایی که صورت گرفته، سرانه مصرف گوشت قرمز در کشور با افزایش مواجه بوده است؛ چرا که به صورت غلط اعلام میکنند که دو میلیون رأس دام از کشور قاچاق شده است و مردم را از کمبود گوشت میترسانند، این در حالی است که کشورهای حوزه خلیج فارس اصلا این حجم از مصرف گوشت را ندارند.
این خبر تکمیل میشود