آخرین مطالب

مروری بر فضای سیاسی انتخابات 2019 اسرائیل-2/ حزب سازی با رویکرد مقابله با نتانیاهو بین الملل

مروری بر فضای سیاسی انتخابات 2019 اسرائیل-2/ حزب سازی با رویکرد مقابله با نتانیاهو

  بزرگنمایی:
تبسم مهر - حزب سازی که در آستانه تمام انتخابات‌های صورت گرفته در رژیم صهیونیستی رواج داشته این بار با رویکرد مقابله با نتانیاهو در حال شکل گیری و استمرار است.

تبسم مهر - حزب سازی که در آستانه تمام انتخابات‌های صورت گرفته در رژیم صهیونیستی رواج داشته این بار با رویکرد مقابله با نتانیاهو در حال شکل گیری و استمرار است.

- اخبار بین الملل -
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم ، روز 24 دسامبر 2018 دفتر بنیامین نتانیاهو رسما انحلال دولت و کِنِسِت(پارلمان) رژیم صهیونیستی را اعلام کرد. با انحلال کِنِسِت، انتخابات پیش از موعد برگزار خواهد شد. دولت نتانیاهو زمان انتخابات پیش از موعد را نیز 9 آوریل 2019 اعلام کردند.
با اعلام انتخابات پیش از موعد، رایزنی‌ها و تحرکات سیاسی در محافل داخلی رژیم صهیونیستی آغاز شد. در میان تمام این رایزنی آنچه بیش از همه قابل توجه است حضور شخصیت‌های جدید و شکل گرفتن احزاب جدیدی است که جناح بندی‌های جدیدی را نیز به وجود آورده است. تا کنون سه حزب جدید شکل گرفته است که هر یک از این احزاب جناح بندی متفاوتی را به وجود آورده اند.

حزب «امنیت برای اسرائیل»
بنی گانتس، بین سال‌های 2011 تا 2014 به مدت چهار سال ریاست ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی را برعهده داشت. گانتس، دو جنگ 2012 و 2014 را تجربه کرده است. در سرزمین‌های اشغالی از زمانی که حماس حاکمیت نوار غزه را در اختیار دارد، مسئله بحران نوار غزه به یک مسئله کلیدی تبدیل شده است. این مسئله به طور ویژه برای شهرک‌های صهیونیست نشین اطراف غزه از اولویت برخوردار است چرا که هرگونه اقدام گروه‌های مقاومت در پاسخ به تجاوزات صهیونیست ها، سبب اختلال در زندگی ساکنان این شهرک‌ها می‌شود. به همین جهت صهیونیست‌های ساکن سرزمین‌های اشغالی به شدت به بحران نوار غزه حساس هستند.
بنی گانتس به دلیل تجربه دو جنگ علیه نوار غزه در دوره چهار ساله اش از این حیث از محبوبیت بالایی بین شهرک نشینان و ساکنان اطراف نوار غزه برخوردار است. اما این محبوبیت به اندازه ای بود که بنی گانتس را به تأسیس حزبی جدید سوق داد.
بنی گانتس طی سه ماه پایانی سال 2018 در دو دوره نظرسنجی ابتدا 9 کرسی و پس از آن 16 کرسی کسب کرد. این جهش سبب شد بنی گانتس که پیش از این ورود به عرصه سیاست را اعلام نکند نه تنها تصمیم خود را برای ورود به عرصه سیاست اعلام کند بلکه برای چپگراها دست پیش را بگیرد.
وقتی چپگراها جهش گانتس را مشاهده کردند انتظار داشتند او وارد ائتلاف چپگراها، «اتحاد صهیونیستی» یا یکی از احزاب چپگرا شود. اما گانتس که دیگر خود را خیلی بالاتر احساس می‌کرد، داعیه ریاست اتحاد صهیونیستی و احزاب چپ را داشت. در عین حال رهبران احزاب چپ حاضر نشدند به راحتی ریاست احزاب را به گانتس واگذار کنند.
او با اعلام اینکه راه حل دو دولت را برای حل مسئله فلسطین ترجیح می‌دهد. از سوی دیگر به دروزی‌ها و اقلیت‌های غیر یهودی فلسطین اشغالی قول داد اگر نخست وزیر شود در «قانون قومیت» تجدید نظر و آن را اصلاح خواهد کرد. این مواضع به معنی جدا کردن موضع او از نتانیاهو بود.

حزب «راست جدید»
پس از آنکه بنی گانتس اعلام کرد وارد عرصه سیاسی خواهد شد، آیلت شاکید، وزیر دادگستری و نفتالی بنت، وزیر آموزشی دولت نتانیاهو جدایی خود از حزب خانه یهود و ظهور حزب جدید «راست جدید» را اعلام کردند.
آنها اعلام کردند کمی مسیر متفاوتی را از حزب «خانه یهود» پیش خواهند گرفت.
آیلت شاکید، وزیر دادگستری، به دلیل ورود دستگاه قضایی به پرونده‌های فساد نتانیاهو چندان مورد رضایت نتانیاهو نبود. نفتالی بنت نیز در جریان مقابله با راهپیمایی‌های بازگشت و رفتن به وزارت جنگ رژیم صهیونیستی پس از لیبرمن رابطه مناسبی با نتانیاهو نداشت. لذا تشکیل این حزب هم به طور تلویحی به معنای جدا شدن شرکای ائتلاف نتانیاهو از او تلقی می‌شود.
بنت و شاکید در زمان تأسیس حزب خود اعلام کردند این حزب جدید نماینده راستگرای حقیقی خواهند بود و از ارزش‌های قومی و صهیونیستی دفاع خواهند کرد. بِنِت انتقادات فراوانی به نتانیاهو وارد کرد از جمله اینکه سیاست‌های امنیتی او به ویژه تعاملش با جنبش حماس در غزه را شکست خورده توصیف کرد. نکته قابل توجه در خصوص این حزب این بود که شاکید و بِنِت مشترکا ریاست این حزب را برعهده خواهند داشت و این حزب تلاش خواهد کرد سکولارها و مذهبی‌ها با هم در رژیم صهیونیستی مشارکت داشته باشند. با این حال این حزب جایگاه مناسبی در نظرسنجی‌ها ندارد و در آخرین نظرسنجی‌ها 6 کرسی را توانسته کسب کند. در حالی که حزب خانه یهود به تنهایی پیش از جدایی شاکید و بِنِت 14 کرسی را در اختیار داشت.

حزب «تیلیم»
حزب یعلون یک حزب راستگرا است و او با انگیزه رقابت و مبارزه با نتانیاهو وارد میدان شده است. او که سابقه فرماندهی واحد کماندوهای ارتش رژیم صهیونیستی، فرماندهی اطلاعات ارتش و ریاست ستاد کل ارتش رژیم صهیونیستی را برعهده دارد از سال 2008 وارد عرصه سیاسی شده است.
موشه یعلون، وزیر جنگ دولت اخیر نتانیاهو بود که در سال 2016 به دلیل اختلافاتی که با نتانیاهو پیدا کرد و شاید هم برای به ائتلاف وارد کردن لیبرمن از دولت نتانیاهو به تبع آن از حزب لیکود خارج شد. یعلون یک شخصیت نظامی- امنیتی محبوب است. او پس از گانتس و شاکید و بنت، حزب جدیدی را تأسیس کرد و نام آن را «تیلیم» گذاشت. این اسم مخفف عبارت «جنبش قومی همگانی» است.
یعلون که به شدت با نتانیاهو اختلاف نظر دارد در زمان تأسیس حزبش اعلام کرد: « امروز روز عید است. روزی که با خود برای شهروندان دولت اسرائیل بشارت دارد. تمام زندگی ام را برای امنیت دولت اسرائیل صرف کردم و هرچه در توان دارم را برای حفاظت از سلامت و امنیت اسرائیل به کار خواهم گرفت. امروز زمان یافتن رهبران جدیدی است. رهبرانی که می‌توان بر آنها اعتماد کرد. من مفتخرم که رئیس این حزب باشم. حزب قومی همگانی که فقط بر منافع اسرائیل تمرکز دارد.»

حزب گِشِر
اورلی لِوی کسی است که این حزب را تأسیس کرده است. او که فرزند دیوید لِوی سیاستمدار کهنه کار دهه 90 رژیم صهیونیستی است در تابستان ورودش به عرصه سیاست را اعلام کرد و از همان موقع با اقبال نسبتا مناسبی مواجه شد. او در بدو اعلام ورود به عرصه سیاسی موفق به کسب 5 تا 6 کرسی در نظر سنجی‌ها شد. اورلی لِوی پیش از این یک مدل و مانکن بوده و مدتی هم مجری گری چند برنامه تلویزیونی را برعهده داشته است.
لِوی- که در سال 2016 از حزب «یسرائیل بیتینیو» جدا شد- در آخرین کنست منحل شده، به عنوان نماینده مستقل عضو کِنِسِت بود. او که توسط چپگرایانی چون «بن الیعزر» وارد عرصه سیاست شد همراه راستگرایانی چون لیبرمن وارد کنست شد. با ورود بنی گانتس در عرصه انتخابات به مرور کرسی‌های خود را از دست داد و آراء او به سبد کانتس ریخته شد. تا جایی که در آخرین نظرسنجی‌ها تنها موفق به کسب 1 تا 2 کرسی در کِنِسِت شده است.
لِوی پس از گانتس، یعلون و بِنِت و شاکید، حزب خود را تأسیس کرد و آن را «گِشِر» یعنی پل نامید. او روی حضور 50 درصدی زنان فلسطین اشغالی حساب باز کرده است اما نظر سنجی‌ها نشان می‌دهند این محاسبه چندان درست نبوده است و با ورود بازیگران جدید به شکل جدی به هم خورده است.
افشای برنامه سیاسی بنی گانتس؛ اختلاف با نتانیاهو علنی شد
جمع بندی
با اعلام انتخابات پیش از موعد در اسرائیل، احزاب و شخصیت‌های مختلف در حال رایزنی و تلاش برای شرکت در انتخابات هستند اما فضای سیاسی آنقدر دچار تشتت شده که هر روز حزب جدیدی ظهور می‌کند.
به وجود آمدن احزاب جدید در رژیم صهیونیستی امری معمول است که در آستانه تمام انتخابات اتفاق در تاریخ تأسیس رژیم صهیونیستی اتفاق افتاده است. احزابی که در این مدت تشکیل شده اند از اقبال خوبی برخوردار بوده اند و معمولا در جایگاه‌های مناسبی هم قرار گرفته اند اما همه آنها پس از یک یا دو دوره دیگر در عرصه سیاسی محو شده اند.
در این دوره احزاب جدید یک دفعه سر برآورده اند اما این دوره دو ویژگی متمایز دارد. اول اینکه این احزاب عمدتا با نگاه امنیتی شکل گرفته اند دوم اینکه بسیاری از این احزاب در مقابله با نتانیاهو قرار دارند و می‌خواهند او را کنار بزنند.
انتهای پیام/


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

دوره های پاییزه ی موسسه تبسم مهر

آغاز تولید فیلم کوتاه چوپان با مجری طرحی موسسه فرهنگی هنری تبسم مهرنیکان

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر خطاب به صدابردار سینمای ایران: دست های مهربانت را به گرمی می فشاریم/ تجلیل از یک عمر سخت‌کوشی همسر استاد شاهوردی

ادبیات آذری را جدا از ادبیات فارسی نمی‌دانیم/ حمایت از اصحاب فرهنگ و هنر را وظیفه خود می‌دانیم

مجارستان: ضدحملات اوکراین «حمام خون» به‌راه می‌اندازد

نه بیرانوند از پرسپولیس می‌رود نه بازیکن دیگری/ شرط ماندن یحیی

بدرقه تیم فوتبال نوجوانان با حضور امیر قلعه نویی و عنایتی

اسرائیل با نقص جدی کادر پزشکی و بیمارستانی روبروست

افزایش شمار جان‌باختگان تصادف قطار در هند به 288 نفر

دشمنان تلاش می‌کنند نسل جوان را نسبت به روحانیت بدبین کنند

انتخاب موقت اعضای هیات اجرایی کارگروه هنرمندان انجمن خادمان قرآن

قیمت سکه و طلا 10 خرداد 1402/ ریزش قیمت ادامه دارد

ایران کشوری کاملاً امن و مقصدی مطمئن و جذاب برای گردشگران است

تولید نفت ایران به 2 میلیون و 750 هزار بشکه در روز رسید

ورود منابع، کاهش نرخ ارز را همراه خواهد داشت

سریال ماورایی ده‌نمکی به‌زودی کلید می‌خورد/ در تدارک «رستگاری»

وجود 700 اسیر فلسطینی بیمار در زندان‌های رژیم صهیونیستی

ارائه وام عتبات عالیات به دانشجویان تا سقف 5 میلیون تومان

زلزله 4.8 ریشتری سرخس خراسان رضوی را لرزاند

افزایش رگبار باران در 10 استان کشور

واریز 20 درصد اضافه یارانه کالابرگ سه دهک کم‌درآمد از امروز

ترافیک نیمه‌سنگین در محور چالوس

آماده مقابله با هرگونه تعرض دشمنان به آرمان‌های امام (ره) هستیم

برگزاری دوره های آموزشی بازیگری با حضور استاد ارجمند آقای امید زندگانی

ارتش رژیم صهیونیستی به خودروی زرهی «ایتان »مجهز می‌شود

عالیترین مقام کشور ترکمنستان سه شنبه به تهران می‌آید

مخبر: ایران نگاه ویژه‌ای نسبت به مناسبات خود با عمان دارد

«بازی» ایرانی برگزیده جشنواره ایتالیایی شد

افزایش نرخ تاکسی‌های اینترنتی باید به تصویب شورای شهر برسد

دستگیری ماموران قلابی در تهران

برنامه‌ریزی دستگاه‌ها برای اوقات‌ فراغت جوانان

شناسایی 82 بیمار جدید کرونایی در کشور/ 2 نفر فوت شدند

قیمت سکه و طلا 7 خرداد 1402/سکه به 30میلیون و 600 هزار تومان رسید

تذکر فرمانده نیروی زمینی ارتش به همسایگان شرقی

کوروش زارعی در تدارک یک نمایش میدانی بزرگ/ اجرا در حوزه دفاع مقدس

شرط «یک سال رهن بودن سند خودرو» حذف شد

بانک‌ها اشتیاق به مال‌سازی دارند نه اعطای وام مسکن

سازمان لیگ: سهمیه تماشاگران استقلال و پرسپولیس برابر است

استقلال دست‌بردار داوری نیست/کنایه به پرسپولیس و فشار به فدراسیون

هادی ساعی برترین تکواندوکار المپیک 2008 پکن شد

مهاجم 16 ساله پورتو: الگوی من مهدی طارمی است

هوای تهران آلوده شد/ افزایش شاخص ذرات معلق

درخواست حجت الاسلام قرائتی از رییس جمهور

مهلت ثبت‌نام هنرمندان در سامانه نهضت ملی مسکن تمدید شد

توصیه‌های وزارت حج و عمره عربستان خطاب به میهمانان خانه خدا

انهدام ده‌ها مخفیگاه داعش در 3 استان عراق

یک مرزبان ایرانی در درگیری امروز با طالبان به شهادت رسید

کشف 250 هزار دلار غیرقانونی از یک شرکت خصوصی در سعادت آباد

با دستیاری به نام تاکو؛ تیک تاک با هوش مصنوعی پاسخ جستجوی کاربران را می دهد

رئیسی در دیدار دبیرکل اوپک: اعضای اوپک با تقویت انسجام مانع اختلاف‌اندازی غربی‌ها شوند