آخرین مطالب

معاون وزیر جهاد کشاورزی:

مشکل علوفه دامی در آینده‌ای نزدیک حل می‌شود/صرفه جویی 500 میلیون دلار ارز از محل تولید بذر در داخل اقتصادی

مشکل علوفه دامی در آینده‌ای نزدیک حل می‌شود/صرفه جویی 500 میلیون دلار ارز از محل تولید بذر در داخل

  بزرگنمایی:
تبسم مهر - خابازی گفت: در صورت موافقت مجلس شورای اسلامی، طی یک برنامه ۵ ساله مشکل علوفه دامی در کشور برطرف خواهد شد.

تبسم مهر - خابازی گفت: در صورت موافقت مجلس شورای اسلامی، طی یک برنامه 5 ساله مشکل علوفه دامی در کشور برطرف خواهد شد.


مشکل علوفه دامی در آینده‌ای نزدیک حل می‌شود به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان ، کاظم خاوازی معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در نشست خبری با اصحاب رسانه که بمناسبت دهه فجر برگزار شد، اظهار کرد: بر اساس طرح ارائه شده به مجلس علوفه دامی جدیدی را در کشور معرفی خواهیم کرد، اگر با این طرح موافقت شود طی یک برنامه 5 ساله مشکل علوفه دامی کشور مرتفع خواهد شد.
وی افزود: در این طرح کشت گیاهان علوفه‌ای از جمله خارشتر که می‌تواند شرایط نامتعارفی مانند خشکی و شوری آب را تحمل کند در دستور کار قرار گرفته است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه کشت دوم برنج یکی از معضلات فعلی در استان گیلان و مازندران به شمار می‌رود بیان کرد: هم اکنون محققان سازمان تحقیقات به یک نوع چغندر علوفه‌ای به نام کارا دست پیدا کرده اند که کشت این نوع علوفه بعد از برنج می‌تواند حداقل صد تن علوفه‌تر در هر هکتار تولید کند.
خاوازی ادامه داد: هم اکنون در صد هکتار از استان کرمان کشت علوفه کارا انجام شده است که برای اجرای این پروژه نیاز به اعتبار داریم. از مسئولان انتظار می‌رود که بودجه این طرح را از محل محصولات تراریخته به سازمان تحقیقات، ترویج و آموزش کشاورزی اختصاص دهند.
وی با اشاره به اینکه امکان تولید یک میلیون تن علوفه دامی از سرشاخه‌های نیشکر در خوزستان وجود دارد، افزود: با بخش خصوصی در این زمینه وارد مذاکره شده ایم که سرمایه گذاری لازم را انجام دهد.
خاوازی با اشاره به اینکه چغندر علوفه کارا در ده هکتار از اراضی مازندران کشت شده است، بیان کرد: کشاورزان مازندرانی پیش بینی کرده اند که در هر هکتار 150 تن علوفه تولید کنند در حالیکه موسسه تحقیقات خاک و آب در نظر دارد که این میزان را به 300 تن در هکتار برساند.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در بخش دیگر سخنان خود از ارائه سالانه 150 دستاورد تحقیقاتی به بهره برداران خبر داد و گفت: ارائه دستاورد تحقیقاتی رتبه‌های ایران در عرصه‌های بین المللی را ارتقا داده است که به این ترتیب بسیاری از مشکلات را حل می‌کنیم.
وی از معرفی 303 دستاورد جدید از سال 86 تا کنون در بخش کشاورزی خبر داد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی تولید محصولات کشاورزی در سال 57 را 26 میلیون تن اعلام کرد و افزود: این میزان در سال 92 به 97 میلیون تن و در سال 97 به 122 میلیون تن رسیده است که بخش قابل توجهی از این موفقیت‌ها را مرهون دستاورد تحقیقات در بخش کشاورزی هستیم.
وی معرفی ارقام جدید بذر را یکی از مهم‌ترین دستاورد‌های بخش تحقیقات برشمرد و گفت: با معرفی و تهیه و تولید بذر و توزیع در میان بهره برداران توانسته ایم سالانه از خروج 500 میلیون دلار ارز برای تامین این بخش از بذر مورد نیاز جلوگیری کنیم.
این مقام مسئول از معرفی 220 رقم بذر جدید از سال 58 تا 96 در کشور خبر داد و افزود: 60 نوع از این ارقام در پنج سال اخیر معرفی و در اختیار بهره برداران قرار گرفته است.
خاوازی ادامه داد: همه ساله بیش از 6 هزارتن بذر گواهی شده درجه یک و 25 هزار اصله نهال شناسنامه دار در اختیار بهره برداران قرار می‌گیرد.
وی شناسایی حفظ ذخایر ژنتیک را یکی دیگر از برنامه‌های سازمان تحقیقات برشمرد و گفت: 4 میلیون و 400 هزار نمونه حشرات، بندپایان و باقی موجودات غیر زنده در بانک‌ها و بیش از 130 هزار نمونه زنده در باغات و کلکسیون‌ها نگه داری می‌شود که نسل آینده می‌تواند از آن استفاده کند.
خاوازی با اشاره به اینکه از سال 92 تاکنون 260 هزار نمونه به ذخایر ژنتیکی کشور اضافه شده است، بیان کرد: در شناسایی حفظ ذخایر ژنتیکی، 108 لاین برتر در زمینه کرم ابریشم داریم که در خاورمیانه منحصر به فرد است و عملکرد پیله با استفاده از لاین‌های در اختیار از 25 به 33 کیلوگرم افزایش یافته است.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه تغییرات آب و هوایی مد نظر سازمان تحقیقات است، افزود: با توجه به تغییرات آب و هوایی، کشت چغندر پاییزه و کشت نشایی در دستور کار قرار گرفته است چرا که این امر افزایش 3 برابری بهره وری آب و کاهش یک سوم تا یک ششم مصرف بذر را به همراه دارد.
وی کشت چغندر قند پاییزه تکلیف ریشه لخت را اتفاق میمون در کشت چغندر پاییزه دانست و گفت: هم اکنون منتظر ساخت و واردات این ماشین آلات در داخل هستیم چرا که در این صورت می‌توان در بسیاری از مناطق که امکان کشت توسعه چغندر پاییزه وجود نداشت، اقدام به کشت کرد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی درباره آخرین وضع کشت محصولات تراریخته در کشور بیان کرد: تمام کشور‌های دنیا به صورت حاکمیتی تلاش می‌کنند تا از چیزی غافل نشوند به همین خاطر از تمامی دانش و تکنولوژی روز دنیا بصورت آشکار و پنهان استفاده می‌کنند، از این رو نسبت به تمامی منابع تراریخته هوشیار هستیم و مراقبیم که عقب نمانیم.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با اشاره به وجود 200 رخداد تراریخته، از صدور مجوز واردات تنها برای 20 رخداد خبر داد و گفت: در این زمینه بسیار سخت گیر هستیم تا سلامت کشور به خطر نیفتد.
مجوز کشت پنبه تراریخته برای مصرف انسانی صادر نشده است وی با اشاره به اینکه تاکنون مجوز کشت پنبه تراریخته برای مصرف انسانی صادر نشده است، اظهار کرد: اگرچه وزارت بهداشت مجوز کشت پنبه تراریخته را داده است، اما همچنان منتظر مجوز برای روغن خوراکی پنبه از وزارت بهداشت هستیم.
خاوازی با اشاره به اینکه بیش از 90 درصد ذرت دانه‌ای در دنیا تراریخته هستند، بیان کرد: براین اساس چاره‌ای جز تامین ذرت دانه‌های تراریخته برای نیاز کشور وجود ندارد.
به گفته این مقام مسئول، از 200 رخداد تراریخته که در کشور وجود دارد، 22 رخداد را قبول داریم و یکی از شرط هایمان این است که کشور‌های اروپایی و آمریکایی خود مصرف کننده محصولات تراریخته باشند.
وی با اشاره به اینکه برخی از رخداد‌های تراریخته بعلت عارضه ریسک بالا رد شده است، اظهار کرد: برخی رخداد‌ها که سازمان آن را رد کرده مربوط به محصولاتی بوده که واردکننده بدون نظر و تحقیق ما قصد واردات آن را داشته است. عمده رخداد‌های رد شده بیشتر در مرحله ثبت سفارش بوده است.
هیچ نگرانی در خصوص تامین سم و کود کشور نداریم معاون وزیر جهاد کشاورزی در ادامه افزود: هر یک ریالی که در بخش تحقیقات هزینه می‌شود، 25 ریال عایدات دارد و در خصوص گندم به ازای هر یک ریال هزینه شده، 26 ریال عاید کشور می‌شود.
به گفته وی، طی 20 سال اخیر در مجموع 12 هزار میلیارد تومان عایدات بخش کشاورزی از محل ارائه گندم آبی بوده است.
خاوازی ادامه داد: براساس آخرین مطالعات صورت گرفته به ازای هر پروژه تحقیقاتی ضمن کسر هزینه‌ها حدود 330 میلیارد تومان عایدی به بخش کشاورزی اضافه می‌شود.
رئیس سازمان تحقیقات، ترویج و آموزش کشاورزی با اشاره به اینکه هیچ نگرانی در خصوص تامین سم و کود نداریم، بیان کرد: موسسه گیاه پزشکی تمام تلاشش بر آن بوده که تعدادی از سموم خطرناک را شناسایی و سموم بی خطر را جایگزین کند.
به گفته وی، برای سال آینده سازمان تحقیقات در نظر دارد که غربالگری سنگینی برای محصولات تازه خوری، میوه و مرغ انجام دهد که بدین منظور گزارشی کامل از سلامت محصولات ارائه خواهد داد.
خاوازی در پایان درباره پروژه‌هایی که در دهه فجر افتتاح می‌شود، تصریح کرد: با توجه به آنکه بخش قابل توجهی از اُفت تولید ماهیان قزل آلا مربوط به مسائل بهداشتی است، از این رو موسسه تحقیقات طرح SPF قزل آلای رنگین کمان را آغاز کرده است، در ابتدا 70 هزار بچه ماهی را در اختیار واحد‌های تولید قرار می‌دهیم که پس از تکثیر در اختیار بهره برداران قرار خواهد گرفت. همچنین ارقام زیادی در خصوص باغبانی داریم که در دهه فجر رونمایی می‌شود.
انتهای پیام/


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

دوره های پاییزه ی موسسه تبسم مهر

آغاز تولید فیلم کوتاه چوپان با مجری طرحی موسسه فرهنگی هنری تبسم مهرنیکان

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر خطاب به صدابردار سینمای ایران: دست های مهربانت را به گرمی می فشاریم/ تجلیل از یک عمر سخت‌کوشی همسر استاد شاهوردی

ادبیات آذری را جدا از ادبیات فارسی نمی‌دانیم/ حمایت از اصحاب فرهنگ و هنر را وظیفه خود می‌دانیم

مجارستان: ضدحملات اوکراین «حمام خون» به‌راه می‌اندازد

نه بیرانوند از پرسپولیس می‌رود نه بازیکن دیگری/ شرط ماندن یحیی

بدرقه تیم فوتبال نوجوانان با حضور امیر قلعه نویی و عنایتی

اسرائیل با نقص جدی کادر پزشکی و بیمارستانی روبروست

افزایش شمار جان‌باختگان تصادف قطار در هند به 288 نفر

دشمنان تلاش می‌کنند نسل جوان را نسبت به روحانیت بدبین کنند

انتخاب موقت اعضای هیات اجرایی کارگروه هنرمندان انجمن خادمان قرآن

قیمت سکه و طلا 10 خرداد 1402/ ریزش قیمت ادامه دارد

ایران کشوری کاملاً امن و مقصدی مطمئن و جذاب برای گردشگران است

تولید نفت ایران به 2 میلیون و 750 هزار بشکه در روز رسید

ورود منابع، کاهش نرخ ارز را همراه خواهد داشت

سریال ماورایی ده‌نمکی به‌زودی کلید می‌خورد/ در تدارک «رستگاری»

وجود 700 اسیر فلسطینی بیمار در زندان‌های رژیم صهیونیستی

ارائه وام عتبات عالیات به دانشجویان تا سقف 5 میلیون تومان

زلزله 4.8 ریشتری سرخس خراسان رضوی را لرزاند

افزایش رگبار باران در 10 استان کشور

واریز 20 درصد اضافه یارانه کالابرگ سه دهک کم‌درآمد از امروز

ترافیک نیمه‌سنگین در محور چالوس

آماده مقابله با هرگونه تعرض دشمنان به آرمان‌های امام (ره) هستیم

برگزاری دوره های آموزشی بازیگری با حضور استاد ارجمند آقای امید زندگانی

ارتش رژیم صهیونیستی به خودروی زرهی «ایتان »مجهز می‌شود

عالیترین مقام کشور ترکمنستان سه شنبه به تهران می‌آید

مخبر: ایران نگاه ویژه‌ای نسبت به مناسبات خود با عمان دارد

«بازی» ایرانی برگزیده جشنواره ایتالیایی شد

افزایش نرخ تاکسی‌های اینترنتی باید به تصویب شورای شهر برسد

دستگیری ماموران قلابی در تهران

برنامه‌ریزی دستگاه‌ها برای اوقات‌ فراغت جوانان

شناسایی 82 بیمار جدید کرونایی در کشور/ 2 نفر فوت شدند

قیمت سکه و طلا 7 خرداد 1402/سکه به 30میلیون و 600 هزار تومان رسید

تذکر فرمانده نیروی زمینی ارتش به همسایگان شرقی

کوروش زارعی در تدارک یک نمایش میدانی بزرگ/ اجرا در حوزه دفاع مقدس

شرط «یک سال رهن بودن سند خودرو» حذف شد

بانک‌ها اشتیاق به مال‌سازی دارند نه اعطای وام مسکن

سازمان لیگ: سهمیه تماشاگران استقلال و پرسپولیس برابر است

استقلال دست‌بردار داوری نیست/کنایه به پرسپولیس و فشار به فدراسیون

هادی ساعی برترین تکواندوکار المپیک 2008 پکن شد

مهاجم 16 ساله پورتو: الگوی من مهدی طارمی است

هوای تهران آلوده شد/ افزایش شاخص ذرات معلق

درخواست حجت الاسلام قرائتی از رییس جمهور

مهلت ثبت‌نام هنرمندان در سامانه نهضت ملی مسکن تمدید شد

توصیه‌های وزارت حج و عمره عربستان خطاب به میهمانان خانه خدا

انهدام ده‌ها مخفیگاه داعش در 3 استان عراق

یک مرزبان ایرانی در درگیری امروز با طالبان به شهادت رسید

کشف 250 هزار دلار غیرقانونی از یک شرکت خصوصی در سعادت آباد

با دستیاری به نام تاکو؛ تیک تاک با هوش مصنوعی پاسخ جستجوی کاربران را می دهد

رئیسی در دیدار دبیرکل اوپک: اعضای اوپک با تقویت انسجام مانع اختلاف‌اندازی غربی‌ها شوند