آیتاللهی در نشست خبری اعلام کرد
کارنمای 800 صفحهای پیشرفتهای 40 ساله حوزه زنان از سوی 57 دستگاه
علمی و دانشگاهی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: اردیبهشت ماه برنامههایی به ۵۷ دستگاه تقاضا کردیم تا تمامی پیشرفتهای ۴۰ ساله انقلاب در زمینه زنان و خانواده را به ما ارائه کند که کار نمایی ۸۰۰ صفحهای ایجاد کردهایم.
تبسم مهر - رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: اردیبهشت ماه برنامههایی به 57 دستگاه تقاضا کردیم تا تمامی پیشرفتهای 40 ساله انقلاب در زمینه زنان و خانواده را به ما ارائه کند که کار نمایی 800 صفحهای ایجاد کردهایم.
به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، زهرا آیتاللهی رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان شورای عالی انقلاب فرهنگی در نشست خبری بعداز ظهر امروز، گفت: ما به عنوان یک مرکز فراقوه ای مسائل زنان و خانواده را پیگیری میکنیم و برای این منظور اردیبهشت ماه برنامههایی به 57 دستگاه تقاضا کردیم تا تمامی پیشرفتهای 40 ساله انقلاب در زمینه زنان و خانواده را به ما ارائه کند که کار نمایی 800 صفحهای ایجاد کردهایم.
وی افزود:به طور معمول برای پیشبرد کارها در دستگاههای اجرایی باید پیگیری جدی انجام شود، آفتی که متاسفانه در کشور وجود دارد این است که در هر دولت تلاشها و سوابق دولت قبل کنار گذاشته میشود و به همین دلیل دستگاهها فعالیت چند سال گذشته خود را ارائه میدهند که ما مجبور شدیم با مسئولان دولتهای قبل نیز مکاتبه کنیم.
آیتاللهی گفت: ما با این مسئله مواجهیم که این گونه بیان میشود اقدام مثبتی برای زنان پس از انقلاب انجام نشده ولی این حرف اجحاف در حق زنان است چرا که با پیروزی انقلاب کم کم ساختارهایی به نفع زنان و خانواده انجام شد، شورای فرهنگی اجتماعی شورای عالی انقلاب فرهنگی، معاونت امور زنان و خانواده در دولت و بخشهایی در قوه مقننه و قضائیه ایجاد شد که به طور ویژه در بحث زنان و خانواده تمرکز دارند، همچنین یکسری سیاستهای کلان مرتبط با زنان و خانواده تدوین شد.
* تدوین 75 مصوبه در زمینه زنان و خانواده در شورای عالی انقلاب فرهنگی
وی گفت: 75 مصوبه در شورای عالی انقلاب فرهنگی تدوین شده که تمام یا بخشی از آن مرتبط با حقوق زنان و خانواده است. همچنین اسنادی در ارتباط با حمایت از زنان وجود دارد البته تمام اینها به معنی این نیست که بگوییم خلاء قانونی در این زمینه نداریم ولی اینکه ما خوبیها را نبینیم سبب ایجاد یاس و ناامیدی شده و نوعی ناسپاس نسبت به تلاش تمام زحمتکشان است،از طرفی جامعه ناامید تلاشی برای پیشرفت انجام نمیدهد.
رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت:بعد از انقلاب تعداد دانشجویان و دانشآموزان زیاد شده و رشتههای تحصیلی ویژه برای بانوان راهاندازی شده است،همچنین نشریات زنان و خانواده و دورههای آموزشی زنان افزایش یافته و حتی در زندان زندان دورههای آموزشی وجود دارد.
وی با بیان اینکه شاخص امید به زندگی زنان چند سال از مردان در کشور بیشتر است، گفت: اقداماتی در زمینه پزشکی و ورزشی برای زنان انجام شده به طوری که در رشتههای پزشکی سهمیهبندی کنکور به نفع زنان داشتیم، بیمارستان مخصوص زنان ایجاد شده و بستر ایجاد دوباره زنان سرپرست خانواده نیز فراهم شده است.
آیتاللهی افزود:کمیته امداد برای خودکفایی زنان سرپرست خانوار فعالیت زیادی داشته و بخشی از حمایتهای اجتماعی از سوی بنیاد شهید ایجاد شده است،ما در کشور 422 دادیار، 86 مشاور قضایی،7 معاون دادستان و 13 معاون قضایی زن داریم و زنان در 86 شغل نیروی انتظامی به کار گرفته میشوند.
وی گفت: در سطح بینالملل نیز اقدامات خوبی برای زنان داشتهایم به طوری که اعزام زنان فرهیخته به مجامع علمی بینالمللی یکی از اقدامات است.
* هیچ تشکل مردمی به فراگیری بسیج خواهران ایران در جهان وجود ندارد
رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه جمهوری اسلامی دو پیام کلیدی جمهوریت و اسلامیت را به همراه داشت، گفت: در برخی شاخصها پیشرفتهتر بودیم ولی در دو موضوع کل کشور از جمله زنان فراگیری چشمگیری داشتیم، مشارکت اجتماعی زنان و خانواده در این 40 سال بسیار قوی است، هیچ تشکل مردمی به فراگیری بسیج خواهران در جهان وجود ندارد که 9 میلیون عضو داشته باشد، بیش از 2 هزار زن به عنوان مدیر کانونهای فرهنگی هنری مساجد داریم، 400 هزار زوج با ازدواج دانشجویی تحت پوشش قرار گرفته و در تقویمها روزهایی ثبت شده که مرتبط با زنان و خانواده بوده است.
آیتاللهی گفت: البته وضعیت طلاق در کشور مطلوب نیست، جامعه به سمت سالمندی پیش میرود زیرا موالید درست انجام نمیشود، باید به گونهای باشد که زنان بدانند در کنار کار و درس وظیفه مادری و همسری را هم داشته باشند، به نظر میرسد در این زمینهها کم کاری داشتهایم.
انتهای پیام/