دبیر چهارمین جشنواره عکس «آب» مطرح کرد
آفتی به نام تکدورهای بودن جشنوارههای عکاسی
فرهنگی و هنری
بزرگنمایی:
تبسم مهر - دبیر چهارمین جشنواره ملی عکس «آب»، تداوم نداشتن جشنوارهها در ایران و تکدورهای بودن آنها را آفت بزرگی برای جامعه هنری دانست
تبسم مهر - دبیر چهارمین جشنواره ملی عکس «آب»، تداوم نداشتن جشنوارهها در ایران و تکدورهای بودن آنها را آفت بزرگی برای جامعه هنری دانست
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی چهارمین جشنواره ملی عکس «آب»، بابک بروزیه دبیر این جشنواره تماشای آثار دورههای گذشته و تحقیق پیرامون موضوع را یکی از مواردی دانست که عکاسان را در برخورد با جشنوارههای موضوعی به درک درستی میرساند و گفت: برای نیل به این منظور و نزدیکتر کردن عکاسان به اهداف برگزارکنندگان جشنواره آب، سعی کردیم آثار دورههای گذشته را در سایت جشنواره و رسانههای مجازی به معرض تماشای علاقهمندان بگذاریم. موضوعی که معمولاً در جشنوارههای موضوعی دیگر کمتر مورد توجه برگزار کنندگان آن است، همین نمایش صحیح آثار است که با درک درست این ضعف و رفع آن خواستیم تا هر چه بهتر، تفهیم موضوع به عکاسان اتفاق بیفتد.
وی ادامه داد: اگر در مورد آب فراخوانی را منتشر میکنیم تنها اهداف ظاهری این موضوع و این که کمبود و بحران بی آبی کشور ما را در برگرفته است تنها منظور ما نیست بلکه آب در فرهنگ ما مصداقهای بسیاری دارد که این موارد نیز باید توسط عکاسان نگاه جدی به آن شود. به عنوان مثال وقتی شخصی از خانواده به سفر میرود پشت سر او آب میریزند تا دوباره آن فرد به سلامت برگردد. نمونههای این گونه توجه به آب و مصرف آن در فرهنگ ما زیاد است که عکاسان با کمی تفکر و ریزبینی نسبت به آن میتوانند سوژههای بسیاری را از آن استخراج کنند.
این عکاس مستند اجتماعی با اشاره به برگزاری این جشنواره در 9 استان کشور همزمان با نمایشگاه تهران گفت: به احتمال بسیار زیاد آثار برتر جشنواره در موزه هنرهای فلسطین به نمایش در آید. به علاوه اینکه به همت شرکت و آب و فاضلاب، آثار را در استانهای کرمان، فارس، سیستان و بلوچستان، اصفهان، یزد، خوزستان، خراسان رضوی، گیلان و آذربایجان شرقی هم به نمایش در میآوریم. برنامه دیگری برای اکران آثار برتر در ایام اجلاس یونسکو در پاریس تدارک شده است که این برنامه نیز به همت یونسکو انجام میشود.
این مدرس عکاسی، تداوم نداشتن جشنوارهها در ایران و تکدورهای بودن آنها را آفت بزرگی برای جامعه هنری دانست و اظهار داشت: این گونه جشنوارهها که تعداد آنها در کشور ما کم نیستند تنها برای ارائه بیلان کاری و کسب منفعت شخصی راه اندازی میشوند و در عمل هیچ نمایشگاه یا کتابی را از آنها نمیبینیم اما در جشنواره آب، آثار به بهترین شکل ممکن در قالب نمایشگاههای استانی و در بستر اینترنت و شبکههای اجتماعی به نمایش در آمده که خود نشان دهندۀ مهم بودن نفس کار برای مسئولان این جشنواره است و امیدواریم که در آینده هم به قوت هر چه تمامتر به کار خود ادامه دهد.
برزویه با اشاره به اهمیت موضوع آب در کشور؛ نگاه جدید و نافذ عکاسان نسبت به این موضوع را خواستار شد و گفت: با توجه به این که مصرف درست آب و فرهنگ استفادۀ صحیح از آن همواره در قالب مطالبه گری توسط مدیران و هنرمندان سینما از مردم خواسته شده است، میتوان گفت که این رسالت در این برهه از زمان بر دوش عکاسان وجود دارد که باید خود را به عنوان شهروندی از این جامعه در نظر بگیرند و با شکار لحظهها و پیدا کردن سوژههایی جالب بتوانند اندکی این حساسیت را در مخاطب بوجود آورند که ارزش این مایه حیاتی را هر چه بهتر بدانند و برای نگهداری از آن نهایت تلاش خودشان را بکنند. بدون شک با نمایش آثار جذاب و تأثیرگذار برای طیفهای زیادی از مردم میتوان امیدوار بود که رسالت جشنواره به درستی اجرا شده است و در فرهنگسازی مردم تلاش خودمان را کردیم.
این عکاس، برگزاری کارگاههای تخصصی با حضور کارشناسان مجرب را برای شرکت کنندگان این جشنواره لازم دانست و خاطرنشان کرد: جشنوارههای موضوعی نیازمند واکاوی موضوعات و تشریح آن برای هنرمندان و همچنین جهتدهی به نگاه هنرمند است و این موضوع جز با برگزاری کارگاههای هنری میسر نمیشود. ما هم برای این موضوع نشستها و همایشهایی را در دستور کار داریم که با قطعی شدن زمان آن ها، حتماً اطلاعرسانی میکنیم.
بر پایه تقویم جشنواره، آخرین مهلت ارسال آثار به دبیرخانه، سهشنبه 30 بهمن ماه اعلام شده و هنرمندان میتوانند برای اطلاع از قوانین شرکت، ثبتنام و ارسال عکس به تارنمای www.water.salon.photo مراجعه کنند.
انتهای پیام/