لاوروف: اقدامات آمریکا تهدیدی برای امنیت راهبردی در جهان است
بین الملل
بزرگنمایی:
تبسم مهر - وزیر خارجه روسیه یادآور شد، برنامههای نظامی آمریکا سالهاست که نقض مستقیم پیمان نابودی موشکهای برد کوتاه و متوسط و پیمان عدم گسترش سلاحهای هستهای بوده و اقدامات واشنگتن وضعیت دشوار خلع سلاح هستهای و امنیت راهبردی را تشدید میکند.
تبسم مهر - وزیر خارجه روسیه یادآور شد، برنامههای نظامی آمریکا سالهاست که نقض مستقیم پیمان نابودی موشکهای برد کوتاه و متوسط و پیمان عدم گسترش سلاحهای هستهای بوده و اقدامات واشنگتن وضعیت دشوار خلع سلاح هستهای و امنیت راهبردی را تشدید میکند.
- اخبار بین الملل -
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «نووستی»، "سرگئی لاوروف" وزیر امور خارجه روسیه تاکید کرد که تصمیم آمریکا درباره خروج از پیمان نابودی موشکهای برد کوتاه و متوسط، وضعیت دشوار چند سال اخیر در عرصه خلع سلاح هستهای و امنیت راهبردی را تعمیق میکند.
»، "ولادیمیر پوتین" رئیس جمهوری روسیه امروز (شنبه) در نشستی با "سرگئی لاوروف" وزیر امور خارجه و "سرگئی شایگو" وزیر دفاع روسیه، وضعیت مربوط به پیمان نابودی موشک های برد کوتاه و متوسط ، پس از اعلام توقف مشارکت آمریکا در آن را بررسی کرد.
لاوروف در جریان این نشست یادآور شد: «آمریکاییها اعلام کردهاند که مشارکت خود در پیمان نابودی موشکها را متوقف میکنند، از آغاز روند خروج رسمی از این پیمان و و عدم پایبندی به تعهدات خویش در چارچوب این سند صحبت میکنند. این به معنای آن است که موشکهایی را تولید خواهند کرد، تا آنجا که قابل درک است، در چارچوب توافقنامه منع شده و از قبل هم بودجه آنها تامین شده است. این وضعیت وخامت اوضاع به وجود آمده طی چند سال اخیر در عرصه خلع سلاح هستهای و ثبات راهبردی را تعمیق خواهد کرد.
وزیر خارجه تاکید کرد که روسیه تا از همه امکانات خود برای نجات پیمان نابودی موشکهای برد کوتاه و متوسط استفاده میکند، با توجه به اینکه این توافقنامه اهمیت زیادی برای ثبات راهبردی در اروپا و در کل جهان دارد.
لاوروف توضیح داد : «بر اساس اطلاعات منابع روسی، آمریکا از سال 1999 ، زمانی که آزمایش هواپیماهای بدون خلبان تهاجمی را آغاز کرده که خصوصیات آن مطابق با موارد منع شده در پیمان نابودی موشکهای برد کوتاه و متوسط بود، شروع به نقض این پیمان کرد. بعد از آن آنها شروع به استفاده از موشکهای بالستیک دارای این ویژگی برای آزمایشات سامانه دفاع ضدموشکی خود کردند و از سال 2014 نیز شروع به استقرار سامانههای پرتاب موشکهای ام.کا- 41 برای پرتاب موشکهای "توماهاوک" در کردند که نقض آشکار پیمانه نابودی موشکهای برد کوتاه و متوسط است. این سامانهها از هم اکنون در خاک رومانی مستقر هستند و قرار است در خاک لهستان و ژاپن نیز مستقر شوند.»
لاوروف: فقط 5 کشور ساحلی مسئول تحولات دریای خزر هستند
لاوروف: آمریکا نباید در تعیین سرنوشت ملتها دخالت کند
وزیر خارجه روسیه همچنین یادآور شد که این کشور نگران برخورد آمریکا نسبت به تعهداتش در قبال پیمان مربوط به عدم گسترش سلاحهای هستهای است.
وی افزود: «برغم یادآوریهای دائمی طرف روسی به شرکای ما در ناتو، این توافقنامه به طور جدی نقض شده است. این پیمان از قدرتهای هستهای خواسته تا فناوریهای مربوط به استفاده از سلاحهای هستهای را به سایر کشورها منتقل نکنند. در حالی که طرف آمریکایی مستقیماً این توافقنامه را نقض میکند. برغم یادآوریهای مکرر ما، در ناتو به اصطلاح ماموریت هستهای مشترکی در حال اجرا است که در چارچوب آن، آمریکا به همراه پنج کشور دیگر عضو ناتو در خاک کشورهایی که سلاحهای هستهای آمریکایی مستقرند، در حال آموزش استفاده از این سلاحها به کشورهای هستند که جزو پنج قدرت هستهای جهان نیستند. این مسئله نقض مستقیم پیمان مربوط به عدم گسترش سلاحهای هستهای است.
لاوروف تاکید کرد که روسیه این حق را برای خویش قائل است تا متقاعد شود که آمریکا روند تبدیل برخی موشکهای آمریکایی به غیرهستهای، غیرقابل بازگشت است، یعنی در حقیقت اطمینان پیدا کند مفاد پیمان کاهش تسلیحات راهبردی «استارت-3» اجرا شود.
انتهای پیام/