نسبت به کاهش صادرات هشدار دادیم/ اصلاح قیمت پایه دلیل افت صادرات نیست
اقتصادی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - رئیس کنفدراسیون صادرات ایران با رد اظهارات معاون وزیر صمت که اصلاح قیمت پایه صادراتی برخی کالاها را عمدهترین دلیل کاهش آمار صادرات آذر میداند گفت: پیش از این نسبت به کاهش صادرات هشدار داده بودیم و پیش بینی میکنیم این روند کاهشی، ادامهدار است.
تبسم مهر - رئیس کنفدراسیون صادرات ایران با رد اظهارات معاون وزیر صمت که اصلاح قیمت پایه صادراتی برخی کالاها را عمدهترین دلیل کاهش آمار صادرات آذر میداند گفت: پیش از این نسبت به کاهش صادرات هشدار داده بودیم و پیش بینی میکنیم این روند کاهشی، ادامهدار است.
- اخبار اقتصادی -
محمد لاهوتی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم ، در خصوص چرایی کاهش چشمگیر صادرات ایران در آذر ماه به نسبت ماههای قبل از آن اظهار کرد: متاسفانه در ماههای گذشته نابسامانی ارزی در کشور دولت را مجبور کرد تا تصمیماتی را اتخاذ کند که در گذشته به آن نقد داشت؛ تصمیماتی همچون اعمال محدودیت صادرات برای برخی کالاها یا ممنوعیت صادرات کالاهایی که شامل تنظیم بازار میشوند.
وی ادامه داد: علاوه بر این، تصمیم دولت بر اعمال تعهد ارزی برای صادرکنندگان و همچنین عدم تطابق قیمت مواد اولیه داخلی با قیمت ارز در سامانه نیمایی باعث شده بود تا اتاق بازرگانی ایران و کنفدراسیون صادرات کشور، این کاهش صادرات را پیش بینی کند و ما پیش از این نیز هشدار داده بودیم که با شرایط موجود، صادرات کشور و بخصوص صادرات بخش خصوصی واقعی کاهش خواهد یافت و امروز نیز شاهد آن هستیم که متاسفانه این پیشبینیها صحیح بوده و صادرات کشور کاهش یافته است.
ر ئیس کنفدراسیون صادرات ایران در واکنش به اظهارات مودودی، سرپرست سازمان توسعه تجارت که پیش از این، اصلاح قیمت پایه صادراتی نزدیک به 500 قلم کالا را از مهمترین دلایل کاهش آمار صادرات در آذر ماه عنوان کرده بود، گفت: تغییر قیمت پایه صادراتی کمترین تاثیر را در این بخش داشته چراکه طبق آمار ارائه شده از سوی گمرک، ارزش صادراتی کالاهایی که قیمت پایه صادراتی آنها کاهش یافته، طی 9 ماه ابتدایی سال جاری حدود 3 میلیارد دلار بوده و این بخش کوچکی از صادرات کشور را شامل میشود.
لاهوتی با بیان اینکه بررسیهای میدانی ما نشان میدهد تنها چند در رشته کالایی شاهد کاهش قیمت پایه صادراتی بودهایم، اضافه کرد: بر اساس آمارهای موجود، صادرات محصولات پتروشیمی، میعانات گازی و فلزات رنگین، 70 درصد صادرات کشور را تشکیل میدهند؛ این در حالی است که قیمت این اقلام تابع قیمتهای جهانی است و هیچ تغییری در قیمت پایه صادراتی این کالاها ایجاد نشده است.
وی افزود: عمده کاهش قیمت پایه صادراتی شامل آبزیان، فرش دستباف و فرش ماشینی شده که این اقلام به ترتیب کمتر از 500 میلیون دلار، 250 میلیون دلار و 500 میلیون دلار صادرات دارند. لذا کاهش قیمتهای پایه صادراتی به هیچ وجه نمیتواند نقش زیادی در کاهش صادرات در آذر ماه، داشته باشد و علت کاهش صادرات ریشه در موضوعات دیگر از جمله اعمال تعهدات ارزی، افزایش ریسک تجارت و موارد اینچنینی دارد.
رئیس کنفدراسیون صادرات ایران با تاکید بر احتمال کاهش صادرات در ماههای آینده و ادامهدار بودن افت صادرات کشور گفت: ما پیش بینی میکنیم این روند کاهشی در بخش خصوصی واقعی از جمله کالاهای صنعتی و کشاورزی ادامهدار خواهد بود.
انتهای پیام/