مهدی بیجاری: هندبال به قهقرا رفته است و مسئولان خوابند/ با قورمه سبزی که نمیشود تمرین کرد!
ورزشی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - ملیپوش هندبال کشورمان در گفتوگو با تسنیم درخصوص آخرین وضعیت این رشته توپی مطالبی را بیان کرد.
تبسم مهر - ملیپوش هندبال کشورمان در گفتوگو با تسنیم درخصوص آخرین وضعیت این رشته توپی مطالبی را بیان کرد.
- اخبار ورزشی -
به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم ، هندبال ایران روزهای سختی را پشت سر میگذارد و تعطیلی تیم ملی بعد از بازیهای آسیایی نشان از حال ناخوش این رشته است. سلسله ناکامیهای هندبال در آسیا و کسب سهمیه مسابقات جهانی در کنار عدم کسب مدال در بازیهای آسیایی، هندبال ایران را بیش از گذشته با چالش رو به رو کرد. در کنار آن، موضوع بازنشستگی علیرضا رحیمی و استعفای وی نیز باعث شد تا باز هم این فدراسیون دستخوش انتخاباتی دیگر شود. این شرایط هندبال باعث شد در روزهایی که ایران، تیم ملی هندبالی ندارد، به سراغ بازیکنان ملیپوش برویم و ببینیم در این روزها چه میکنند.
گفتوگوی مهدی بیجاری یکی از بازیکنان تیم ملی با خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم را در زیر میخوانید:
تسنیم: چه خبر از هندبال؟ در این روزها کمتر از بازیکنان و ملیپوشان هندبال خبر داریم.
هندبال تمام شده است و من فکر میکنم هیچ وقت درست نمیشود. هندبال به قهقرا رفته است و من فکر میکنم کار فراتر از فدراسیون است. ما نباید از رئیس فدراسیون انتظاری داشته باشیم. بزرگترین رئیس هم بیاید وقتی امکانات نباشد هیچ کاری نمیتواند بکند.
تسنیم: با این شرایط چه راه حلی برای بازگشت هندبال به روزهای اوج وجود دارد؟
بارها گفتم احتیاج به زیر سازی حرفهای و روز دنیا را در هندبال پایه داریم. باید یک هندبال منظم و اصولی مطابق با آخرین و به روزترین تکنیکهای دنیا را داشته باشیم و بعد این تیم را از نوجوانان بسازیم و بالا ببریم. یک مثال میزنم. کیروش یک نظمی به فوتبال داد اما اگر فوتبال ما برابر ژاپن شکست خورد به این دلیل بود که تا یک اتفاق افتاد بچهها دوباره به سیستم کارخانه برگشتند و بینظمی را شاهد بودیم دلیل این است که در نوجوانی و جوانانی با نظم آشنا نشدند. بالاترین عناوین هندبال در بخش بزرگسالان شامل حضور در جام جهانی، نایب قهرمانی و سومی آسیا است که ما آن را کسب کردیم. با این شرایط و مربیانی که در هندبال فعلی ما وجود دارند، دست بالا میتوانیم دوباره یک اللهکرم و سجاد استکی و علیرضا موسوی بسازیم در حالی که باید به گونهای عمل کنیم که تاپ های دنیا و فراتر از این بازیکنان را بسازیم و این میسر نمیشود جز با توجه و به روز کردن زیر ساخت در بانوان و مردان و تشکیل هندبال نوین با اتکا به علم روز دنیا با استفاده از مربیان خوب دنیا. باید از نوجوانان و جوانان زیر سازی شود و نخبگان شناسایی شوند و یک تیم یک دست را روانه بزرگسالان کنیم و حتی روی صندلی ذخیرههای قوی باشیم.
تسنیم: شما فکر میکنید چرا هندبال ما در این شرایط قرار گرفت؟
جایی صحبت بود و یک نفر به من گفت چرا وارد عرصه مسئولیت و مدیریت نشدید و من گفتم خدا را شکر میکنم که وارد این میدان نشدم چون از قیامت ترس دارم. من نوعی اگر مسئولیتی را قبول میکنم وقتی ناموفق باشم باید جوابگو باشم و نمیتوانم دنبال مقصر باشم. وزیر ورزش نباید دنبال افتتاح استخر باشد و باید آن را به یک معلم ورزش بسپارد و باید به جای آن زیر ساختها را درست کند و دنبال جذب جوانان باشند. آقای داورزنی توانست والیبال را سامان دهد اما نمیدانم چرا ورزش را سامان نمیدهد؟. در جام جهانی قطر ما را اعجوبههای هندبال مینامیدند و در هتل با افتخار جلوی بازیکنان آلمان که از قدرتهای جهان هستند سرمان را بالا میگرفتیم اما همه چیز نابود شد. الان حتی بازیکنی در حد استکیها نمیتوانند تربیت کنند چه برسد که بازیکنانی که فراتر از اینها باشند. هندبال ضعیفتر از سالهای گذشته شده است.
تسنیم: چرا این صحبتها را به گوش مسئولین نمیرسانید؟
مسئولان همه اینها را میدانند اما باز هم هندبال را رها کردند و دوست دارند در خواب بمانند. پس این همه هزینهای که تا الان شده است چه میشود؟ آیا این حق الناس نیست که از حق مردم در یک ورزش خرج شود بعد همه چیز رها شود؟ اینکه یک انتخابات خیالی برگزار کنند هندبال به کجا میرود؟ خیلی از شاگردانم هندبال را رها کردند چون آینده ای ندارد.
تسنیم: در این فصل برخی از ملیپوشان تیم ندارند، دلیل آن چیست؟
امسال من، میلاد مسائلی، جلال کیانی و احسان ابویی در لیگ نیستیم و تیم نداریم. 4 سال پیش قرارداد ما در یک فصل 200میلیون تومان بوده اما امسال باشگاهها میگویند با 60 میلیون آن هم با یک قرارداد داخل باشگاهی و خارج از فدراسیون در باشگاه بازی کنید. با این شرایط چرا ما باید خانوادههای خود را رها کنیم و در تیمها بازی کنیم.وقتی چیزی برای من ارزش دارد که بدانم خودم هم در آن حضور دارم. وقتی میبینم که در هندبال بی ارزش هستم رغبتی برای کار کردن ندارم. میلاد مسائلی در اوج هندبال مجبور است آن را رها کند. آیا مسئولان اصلا به این موضوع توجه میکنند که چرا بازیکن باید در اوج به خاطر نبود پول و علم، ورزش را رها کند؟. متاسفانه معیارها خوب بودن و عملکرد افراد نیست. من به عنوان کسی که پیراهن تیم ملی را پوشیدم و زحمت کشیدم از خداوند میخواهم که برخی از افراد در زمان مرگ ما و ظلمی که به ما شده است را ببینند. هندبال نه رئیس دارد، نه لیگ و هر کسی ساز خودش را میزند. در شرایطی که شیر 500 تومان بوده ما 200 میلیون قرارداد میبستیم اما الان که شیر 5 هزار تومان است 60 میلیون تومان با ما قرارداد میبندند.
تسنیم: آینده این رشته را چطور میبینید؟
آینده این رشته پوچ است و با این وضعیت بیشتر به پرتاب آجر شبیه است نه هندبال. عملکرد بد مسئولین در رشته هندبال باعث شد بچهها از این ورزش زده شوند. مسئولین همه چیز را رها کردند و به فکر نجات هندبال نیستند. در این شرایط از دست خبرهترین فرد برای ریاست فدراسیون هم کاری بر نمیآید.وزارت ورزش در حال کنونی باید یک کار گروه مجرب و دانا با تزریق مالی مناسب به فدراسیون بابت بدهکاری و سرمایهگذاری در پایهها بنا شود تا کمک حال رئیس فدراسیون باشد. هندبال بدهکار است، لیگ خوبی ندارد، سرمایهگذار، اردو، مربی خوب و اسپانسر ندارد. در اردوهای آمادگی برای بازیهای آسیایی با سیلی صورتمان را سرخ نگه داشتیم. ما با قرمه سبزی تمرین میکردیم. ما در سال 2019 هستیم و علم پزشکی ورزشی پیشرفت کرده است و نقش آنزیمها و ... بارها مشخص شده است اما ما با قورمه سبزی تمرین کردیم. وقتی هم اعتراض کردیم گفتند نه سرمایه داریم و نه بودجه. من بازیکنی را در تلویزیون دیدم که گفت با "ای سی ال" پاره در مسابقه شرکت کردم و همه گفتند وای! اما مهدی بیجاری 7 سال است در تیم ملی ای سی ال اش پاره شده است . آیا کسی متوجه این حرف من میشود؟ من مانند جانبازی هستم که با وجود مصدومیتها در جهبه و برای کشورش جنگیده است. در این مدت یک نفر سراغی از من نگرفته است. برای کار اقدام کردهام اما همه گفتند به ما ربطی ندارد. من حرفم را به چه کسی بگویم.
محسن باباصفری: همه فکر میکنند لژیونرها باید آپولو هوا کنند/ نسل طلایی هندبال را جزغاله کردند
تسنیم: با این شرایط آیا شانسی برای کسب سهمیه المپیک داریم؟
بحرین، ژاپن ، کره جنوبی و عربستان در اردو هستند ولی ایران حتی تیم ملی ندارد این تیمها مدام در تورنمنتها هستند. بدون علم نمیتوان کاری انجام داد.
گفتوگو از محیا شهسواری
انتهای پیام/