نرسی قربان در گفتگو با ایرنا؛
هدف اروپا از راه اندازی اینستکس استقلال مالی از آمریکاست
سیاسی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - تهران - ایرنا - نرسی قربان کارشناس انرژی مقصود اصلی اروپاییها از راه اندازی اینستکس را ` استقلال مالی از آمریکا` عنوان کرد و گفت: برای ایران هر تمهیدی که از فشار مشکلات اقتصادی بکاهد، مفید خواهد بود.
تبسم مهر - تهران - ایرنا - نرسی قربان کارشناس انرژی مقصود اصلی اروپاییها از راه اندازی اینستکس را " استقلال مالی از آمریکا" عنوان کرد و گفت: برای ایران هر تمهیدی که از فشار مشکلات اقتصادی بکاهد، مفید خواهد بود.
با خروج یک جانبه آمریکا از برجام و بازگشت تحریمها علیه ایران، کشورهای اروپایی اعلام کردند برای حفظ این توافق ؛ سازوکاری را طراحی خواهند کرد که بتواند از طریق آن و بدون نیاز به دلار با ایران تعامل داشت.
این سازوکار دو روز پیش توسط فرانسه، انگلیس و آلمان به ثبت رسید. نام این سازوکار اینستکس است، در فرانسه به ثبت رسیده و مدیر آن یکی از بانکداران باتجربه آلمانی است. انگلیس هم ریاست کمیته نظارت این سازوکار را به عهده دارد.
نرسی قربان، کارشناس اقتصاد انرژی در این باره به خبرنگار سیاسی ایرنا گفت: هنوز دقیقا اعلام نشده که اینستکس قرار است چه کاری انجام دهد. آنچه اعلام شده این است که این ابزار قرار است مکانیسمی باشد که بوسیله آن ایران بتواند نفت خود را بفروشد و پول آن را در حسابی نگه دارند و بعد ایران بتواند با آن پول خریدهای دیگری را انجام دهد.
او افزود: اینکه آیا شرکتهای خارجی حاضرند با این ابزاری که اروپا طراحی کرده کار کنند یا نه مسائلی است که هنوز حل نشده است و اروپاییان هنوز اعلام نکرده اند؟ به همین دلیل باید صبر کنیم و ببینیم اروپا دقیقا چه کاری میخواهد انجام دهد.
قربان در پاسخ به این سوال که این ابزار تا چه حد میتواند برای حل مشکلات اقتصادی ایران موثر باشد؟ گفت: در حال حاضر مشکلات ما آنقدر زیاد است که هر نوع تمهیدی که انجام شود و بتواند قسمتی از مشکلات ما را حل کند مفید خواهد بود.
نرسی قربان تصریح کرد: حتی 5 یا ده درصد مشکلات نیز حل شود به نفع ما خواهد بود و گام مثبتی به جلو است. ما نمیتوانیم بگوییم که مثلا چون ده درصد از مشکلات حل شده پس ما نیازی به اینستکس نداریم. البته میتوانیم بگوییم ده درصد کم است و باید بیشتر شود. اما در حال حاضر هر نوع تمهید مثبتی که انجام شود و به کاهش فشار از اقتصاد ایران کمک کند مفید است.
این کارشناس اقتصادی در پاسخ به این سوال که آیا این راهکار میتواند زمینه ای برای استقلال مالی اروپا از آمریکا باشد؟ گفت: به نظر من به طور کلی مقصود اصلی اروپاییها از این اقدام ایجاد راهی برای استقلال مالی از آمریکا بوده است. اروپاییها به خاطر عشق و علاقه یا محبتی که به ایران دارند این کار را نمیکنند، اروپاییها میخواهند ثابت کنند که اروپا مجبور نیست از هر تصمیمی که آمریکا میگیرد به دلیل مسائل اقتصادی پیروی کند.
او افزود: این کار ابراز قدرتی در مقابل آمریکا است. اروپا با این کار اعلام میکند که میتواند با کشورهایی که آمریکا تحریم میکند معامله و مبادله اقتصادی کند و با فعال شدن سیستم یورو اروپا منتظر سیستم دلاری آمریکا نباشد.
قربان در پاسخ به این سوال که آیا اروپا موفق خواهد شد؟ گفت: من فکر میکنم اگر آمادگی سیاسی کامل در اروپا وجود داشته باشد، اروپا موفق میشود.
سیام**نون. الف ** 1553
انتهای پیام /*