روزنامه ایتالیایی:
بیسبال و سافتبال؛ غریبههایی که دیده نمیشوند
ورزشی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - تهران - ایرنا - رشتههای المپیکی سافتبال و بیسبال غریبه هایی در ورزش ایران محسوب میشوند که ورزشکاران این رشته برای محقق شدن رویاهای خود نیازمند توجه مسئولان فدراسیون انجمنهای ورزشی و ارگانهای ورزش کشور هستند.
تبسم مهر - تهران - ایرنا - رشتههای المپیکی سافتبال و بیسبال غریبه هایی در ورزش ایران محسوب میشوند که ورزشکاران این رشته برای محقق شدن رویاهای خود نیازمند توجه مسئولان فدراسیون انجمنهای ورزشی و ارگانهای ورزش کشور هستند.
به گزارش ایرنا؛ بیسبال و سافتبال در حالی فعالیت خود را تحت پوشش فدراسیون انجمنهای ورزشی پیگیری میکنند که امروزه شاهد پیشرفت این رشتهها در سطح کشور نیستیم.
یکی از مشکلات اصلی، حضور اندک در مسابقات بین المللی است که دلیل این امر را میتوان نبود حامی مالی، تجهیزات و امکانات مناسب این رشته ورزشی دانست که مانع رشد و توسعه آن در جامعه ورزش کشور شده است.
«داود جباری» که حدود 14 سال در تیم ملی بیسبال فعالیت میکند با اشاره به اینکه ورزش ما برای مردم آشنا نیست و دلیل آن را باید از مسئولان پرسید، گفت: اعضای تیم ملی با هزینه شخصی تجیهزات را تهیه و به مسابقات میروند. حامی مالی برای این رشته وجود ندارد، چرا که خبری از پخش زنده نیست و رسانهها هم توجهی به این رشته ندارند.
«آبتین نخجوان» کاپیتان تیم طیف بیسبال تهران و از اعضای تیم ملی نیز در این خصوص، بیان کرد: زیرساختهای لازم برای تهیه تجهیزات این رشته ورزشی در ایران وجود ندارد و فدراسیون باید آن را فراهم کند تا تیمها در این زمینه با مشکل مواجه نشوند.
وی درباره شرایط تیم ملی بیسبال، گفت: تیم جوان خوبی داریم که با ادامه تمرینات منظم میتواند در مسابقات برون مرزی به ویژه غرب آسیا، حضور خوبی داشته باشد. پیش از این در مسابقات غرب آسیا عناوین دومی و سومی را کسب کرده ایم و در صورت برنامه ریزی بلندمدت و برگزاری اردوهای مناسب، توان رسیدن به قهرمانی را داریم.
نخجوان ادامه داد: در مسابقات غرب آسیا تیم هایی از پاکستان، سریلانکا، افغانستان، هندوستان و عراق شرکت میکنند که پاکستان و سریلانکا حریفان قوی برای ما محسوب میشوند.
«مهدی قنبری» یکی از اعضای تیم طیف بیسبال تهران نیز خواستار این است تا انجمن بیسبال و سافتبال برای جذب حامی مالی تلاش کنند و گفت: دیده شدن این رشته در رسانه ها، انگیزه ورزشکاران را افزایش میدهد.
علاوه بر مشکلاتی که از زبان اعضای این تیم عنوان شد، «مهرداد حاجیان» مربی تیم طیف بیسبال تهران نیز در خصوص شرایط و مسابقات، اظهار داشت: در سال جاری، 2 دوره مسابقه برگزار شد که سطح کیفی بهتری نسبت به گذشته داشت و اکنون نیز برای حضور در مسابقات چهارجانبه بوشهر آماده میشویم.
وی که سه دوره به عنوان مربی در تیم ملی بیسبال حاضر بود، گفت: به دلیل مشکلات عدیده ای که برای تیم ملی بیسبال پیش آمد، استعفا دادم و مربی تیم طیف بیسبال تهران شدم.
حاجیان با بیان اینکه تاکنون انجمن به ما در خصوص هزینهها کمکی نکرده است، گفت: تمامی امکانات و تجهیزات را خودمان تهیه میکنیم. باید در مسابقات بیشتری حضور یابیم تا مدال آوری داشته باشیم، اما مسئولان عنوان میکنند که تا مدال آوری نباشد سرمایه گذاری هم صورت نمیپذیرد.
وی خاطرنشان کرد: آمریکا کشور اول بیسبال در دنیا محسوب میشود که 162 بازی در لیگ خود دارد. آنگاه ما چگونه میتوانیم با هشت بازی با کشورهای دیگر رقابت کنیم. علاوه بر آن، زمین تمرین خود را با بازیکنان راگبی تقسیم میکنیم که این امر سبب میشود، نتوانیم توپ را پرتاب کنیم تا به بازیکنان راگبی آسیبی وارد نشود.
حاجیان، افزود: مسابقات باید در فصل سرما به اتمام برسد، چرا که تمرین در هوای سرد کار را برای ورزشکاران سخت میکند. اگر مسئولان به مسائل ریز و درشت توجه بیشتری داشته باشند، بازیکنان ایران میتوانند در سطح بین المللی مدال آوری داشته باشند.
این مربی با بیان اینکه در حال حاضر تیم ملی بیسبال و سافتبال وجود خارجی ندارد، اظهار داشت: در رشته سافتبال نه تنها مسابقات داخلی نداریم، بلکه اعزامی نیز در کار نیست که این امر، انگیزه ورزشکاران را از بین خواهد برد.
در پاسخ به سخنان ورزشکاران و مربیان این رشتهها «بهرام کاردان» رئیس انجمن بیسبال و سافتبال فدراسیون انجمنهای ورزشی، بیان کرد: به لحاظ مالی محدودیتهای بسیاری داریم و هیچ کمکی نیز نمیشود. تقاضا میکنم که مدیران ورزش کشور به این انجمن توجه داشته باشند، چرا که این رشتهها المپیکی هستند و باید مورد توجه قرار گرفته و بودجه مشخص داشته باشند.
این مقام مسئول در خصوص نبود تجهیزات نیز توضیح داد: تجهیزات این رشته در داخل کشور تولید نمیشود و امکان واردات نیز در شرایط فعلی وجود ندارد. بنابراین در مکاتباتی با کنفدراسیون آسیا حمایت آنها را خواستار شدیم تا بتوانیم این تجهیزات را تهیه کنیم.
وی ادامه داد: همانقدر که باید به بیسبال آقایان توجه شود، بانوان نیز نیازمند حمایت هستند. انجمن با تمام توان در پی ایجاد بهترین شرایط است و «مارینا چنترونه» یکی از بهترین مربیان اروپایی را استخدام کرده است. با این حال، برای اعزام با مشکل روبرو شده ایم و نیازمند حامی مالی هستیم.
کاردان از اقدامهای مهم این انجمن برای پیشبرد برنامههای رشتههای سافتبال و بیسبال سخن گفت و ادامه داد: در رایزنی با شبکه ورزش سیما برای پوشش خبری مسابقات این انجمن به توافق رسیدیم و اینگونه میتوانیم این رشته را در جامعه به مردم بشناسانیم و حامی مالی جذب کنیم. همچنین، تصمیم داریم مسابقات باشگاهی در سطح استانها هم برگزار شود. تا زمانی که سازمان لیگ نداشته باشیم، امکان توسعه و حرفه ای شدن وجود ندارد.
وی با بیان اینکه سازمان لیگ سال آینده به صورت رسمی کار خود را آغاز میکند، گفت: اواخر ماه جاری اجلاس کفدراسیون آسیایی بیسبال در تایوان برگزار میشود و در پی تصویب جام باشگاههای غرب و شرق آسیا در این اجلاس حضور خواهم داشت.
رئیس انجمن بیسبال و سافتبال از تشکیل رشته جدید در ایران سخن گفت و افزود: رشته جدیدی را کنفدراسیون جهانی بیسبال به عنوان «بیسبال 5» به انجمن ما اضافه کرده است؛ ورزشی بسیار ساده، پرتحرک و پرهیجان که اولین دوره جام قهرمانی کشور آن یکم و دوم اسفند ماه سال جاری در تهران برپا خواهد شد. از کشورهای پیشرو در این رشته هستیم و میتوانیم صاحب عنوان باشیم. بنابراین چنانچه جام جهانی 2019 برگزار شود، به طور یقین تیم ملی را اعزام خواهیم کرد.
کاردان در خصوص استفاده همزمان از زمینهای تمرینی با تیم راگبی، گفت: باید بیاموزیم تا از ظرفیتهای موجود به بهترین نحو استفاده کنیم که این مهم به همکاری بین تیمهای راگبی و بیسبال بستگی دارد.
وی در پایان از کاهش فعالیت کمیتههای بیسبال و سافتبال استانها سخن گفت و یادآور شد: 12 استان در این حوزه فعال هستند و باید تیمهای خود را برای اعزام به مسابقات داخلی تشکیل دهند تا بتوانیم شاهد پیشرفت در این عرصه باشیم.
در ادامه این گزاش به سراغ «امیر خلیق ساکت» رئیس کمیته بیسبال استان گیلان رفتیم تا نظر او را در خصوص اعزام نشدن تیمهای استانی به مسابقات داخلی جویا شویم.
وی در این مورد گفت: بیشتر استانهای کشور، صنعتی هستند و از رشتههای مختلف حمایت میکنند که ما در استان گیلان از این امتیاز بی بهره ایم و همین مساله فعالیتهای این رشته را کاهش داده است.
همچنین «الهه مرادی» رئیس کمیته سافتبال استان چهار محال و بختیاری در این زمینه، عنوان کرد: دلیل این مساله، ناکارآمدی فدراسیون انجمنهای ورزشی است، چرا که با وجود تلاش ورزشکاران و علاقمندان، فدراسیون برای اعزام تیم به مسابقات برون مرزی، هزینه ای را تقبل نمیکند.
با توجه به نظرات جامعه این رشته ورزشی میتوان گفت که رشتههای سافتبال و بیسبال از پتانسیل خوبی در سطح کشور برخوردار هستند، اما مرتفع شدن مشکلات، نیازمند حمایت فدراسیون و ارگانهای ورزش کشور است.
ورزشی**9128**3783
انتهای پیام /*