نگاهی به مطالب ستون نویسهای ترکیه|رای به آکپارتی و نجات در روز محشر!
بین الملل
بزرگنمایی:
تبسم مهر - عصمت ییلماز از سیاستمداران حزب عدالت و توسعه٬ اعلام کرد: به حزب عدالت و توسعه رای بدهید تا برگههای رای شما برگ نجات شده و در روز قیامت گناهانتان بخشوده شود!
تبسم مهر - عصمت ییلماز از سیاستمداران حزب عدالت و توسعه٬ اعلام کرد: به حزب عدالت و توسعه رای بدهید تا برگههای رای شما برگ نجات شده و در روز قیامت گناهانتان بخشوده شود!
- اخبار بین الملل -
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم ، ستوننویسهای روزنامههای ترکیه که در زبان ترکی از آنها به "گوشهنویس" یاد میشود٬ بخشی از فعالان رسانهای توانمند و اثرگذار هستند که معمولاً یادداشتهایشان تاثیر قابل توجهی بر افکار عمومی و معادلات حزبی ترکیه میگذارد.
تسنیم تلاش میکند تا با انتخاب گزینههای قابل توجهی از نوشتههای ستوننویسهای ترکیه تصویری کوچک از تحولات سیاسی٬ فعالیتهای رسانهای و هدایت افکار عمومی این کشور را به دست دهد.
رای به آکپارتی و نجات در روز محشر
مریچ ولی دده اوغلو/ روزنامه جمهوریت
عصمت ییلماز از سیاستمداران حزب عدالت و توسعه٬ قبلاً وزیر دفاع و وزیر آموزش ملی ترکیه بوده، اما حالا به عنوان نماینده حزب عدالت و توسعه از شهر سیواس به مجلس رفته و در قامت نماینده صحبت میکند.
سخنان چند روز پیش او در حوزه انتخابیهاش سیواس٬ تیتر یک روزنامههای ترکیه شد. او در مراسم معرفی نامزد حزب عدالت و توسعه برای شهرداری سیواس اعلام کرد: به حزب عدالت و توسعه رای بدهید تا برگههای رای شما برگ نجات و کارنامه عمل صالح شود و در روز قیامت گناهانتان بخشوده شود!
سخنان عجیب نماینده حزب عدالت و توسعه٬ برخی از رفتارها و بیانات عجیب و غریب مسیحیان افراطی قرون وسطا را به خاطر میآورد.
برخی از کلیساهای بزرگ دوران قرون وسطی با کسب مجوز از پاپ٬ در برابر پرداخت مبالغ کلان٬ به مسیحیان افراطی مدرکی میدادند که در آن نوشته بود این شهروند مسیحی به این کلیسا اعانه هنگفتی داده و در روز محشر با استفاده از این سند٬ گناهان او مورد عفو قرار خواهد گرفت!
آری! آن کلیساهای سال1515 میلادی٬ از مردم پول میگرفتند تا مثلاً در روز محشر نجاتشان دهند و حالا عصمت ییلماز ادعا میکند با رای دادن به آکپارتی٬ گناهان شهروندان٬ بخشوده خواهد شد!
جالب اینجاست که مهمت اوزحسکی معاون سابق اردوغان که حالا به عنوان نامزد شهرداری آنکارا به میدان آمده٬ در سخنرانی خود میگوید: ما به کسانی خدمت خواهیم کرد که به ما رای داده و ما را بر سر قدرت بیاورند.
هم سخنان ییلماز و هم سخنان اوزحسکی و بسیاری دیگر از مقامات حزب عدالت و توسعه به طور آشکار به معنی ایجاد تفرقه و دوقطبی در جامعه ترکیه و به جان هم انداختن طیفهای مختلف جامعه ترکیه است.
دستور جدید سران پ.ک.ک برای انتخابات شهرداریها
احمد کَکَچ/ روزنامه استار
حزب دموکراتیک خلقها اعلام کرده در سه کلانشهر استانبول٬ آنکارا و آدانا نامزد معرفی نمیکند و میخواهد در این شهرها از نامزدهای حزب جمهوری خلق حمایت کند.
چنین چیزی به این معنی است که سران پ.ک.ک از کوهستان قندیل٬ بازهم دستوراتی برای حزب دموکراتیک خلقها فرستادهاند و آنها نیز ناچارند به این دستورات عمل کنند . جالب اینجاست که ساروخان او لوچ سخنگوی حزب دموکراتیک خلق ها این رفتار حزب خود را به عنوان فداکاری بزرگ توصیف کرد! اما واقعاً چنین چیزی را چگونه میتوان تحلیل کرد؟ منظور او از فداکاری بزرگ چیست؟
معنی روشن سخنان سخنگوی حزب این است که آنها میخواهند ائتلاف و معاملات پنهانی خود با حزب جمهوری خلق را با هر دوز و کلکی که شده از چشم خانم آکشنر رهبر حزب خوب٬ پنهان کنند.
چراکه حزب خوب راضی نیست که حزب جمهوری خلق برای کسب پیروزی به آرای حزب دموکراتیک خلقها پناه ببرد و اگر چنین چیزی ادامه پیدا کند ممکن است ائتلاف ملت یعنی روابط حزب جمهوری خلق و حزب خوب٬ تحت تاثیر قرار گرفته و حتی از هم جدا شوند.
شاید حزب دموکراتیک خلقها بتواند به راحتی بر سر هواداران حزب خوب کلاه بگذارد اما کمالیستهای افراطی حزب جمهوری خلق راضی نخواهند شد که نامزدهای آنها با آرای هواداران حزبی بر سر قدرت بیایند که با گروه تروریستی پ.ک.ک ارتباط دارد.
رئیس دروغ میگوید!
یالچین دوغان/ پایگاه اینترنتی خبری - تحلیلی تی 24
دانشگاه وارتون (Wharton School) در ایالت پنسیلوانیای آمریکا یکی از مهمترین دانشگاههای اقتصادی جهان است.
روزنامه فایننشال تایمز در سال 2006 در گزارش مفصلی اعلام کرد این دانشگاه در تمام جهان بهترین آموزش اقتصادی را ارائه میدهد.
در سال 2014 نیز مجله بلومبرگ با انتشار گزارشی اعلام کرد که در رشته مدیریت منابع انسانی بهترین آموزشهای جهان در این دانشگاه ارائه میشود.
این دانشگاه از لحاظ کیفی و علمی از چنان اعتباری برخوردار است که دانشجویان آن به محض فارغ التحصیل شدن با حداقل حقوق 10 هزار دلار در ماه میتوانند در بخشهای مختلف دولتی یا خصوصی مشغول به کار شوند. خلاصه هر شرکت٬ نهاد و گروهی که به دنبال مدیران نخبه و عالیرتبه باشد٬ ترجیح میدهد فارغ التحصیلان این دانشگاه را به کار بگیرد.
جالب اینجاست که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا نیز در سال 1968 در این دانشگاه فارغ التحصیل شده است. او بعدها در یک مصاحبه اعلام کرد که بهترین دانشجوی سال بودم و به عنوان دانشجوی ممتاز با رتبه اول شناخته شدم.
این سخن ترامپ گروهی از روزنامه نگاران مخالف او را به سوی تحقیق در مورد واقعیت سخنان ترامپ سوق داد.
آنها تمام اسناد و مدارک و کارنامه دانشجویان ممتاز سالیان اخیر دانشگاه را بررسی کردند. آرشیو دانشگاه نظم و سازمان خاصی دارد و از سال 1881 میلادی به این سو٬ اطلاعات روشن و شفاف در مورد دانشجویان رتبه اول تمام سالیان دانشگاه در تاریخچه مفصلی ثبت شده است.
روزنامه نگاران آمریکایی هر چه تلاش کردند نتوانستند اطلاعاتی در مورد ترامپ به دست بیاورند. آنها فقط فهمیدند که بله واقعاً ترامپ در این دانشگاه تحصیل کرده است. اما نه دانشجوی رتبه اول و نه حتی رتبه سوم٬ چهارم و پنجم نیز نبوده است. بنابراین برخی از این روزنامه نگاران با انتشار چندین گزارش با صراحت تمام اعلام کردند که دونالد ترامپ دروغ میگوید و دانشجوی ممتاز دانشگاه نبوده است.
گزارشگران کوتاه نیامدند و این بار به زندگینامه نویسها پناه بردند تا آنها نیز ابعاد مختلف دروغ ترامپ را بررسی کنند.
به همین دلیل به یکی از بیوگرافی نویسان مشهور آمریکا به نام فرانک دی پریما توسل جستند. دی پریما نیز با انتشار مقالهای در روزنامه پنسیوانیا اعلام کرد که توانسته بعد از مدتی تحقیق٬ به سخنان یکی از اساتید مهم دانشگاهی که ترامپ در آن تحصیل کرده٬ دست پیدا کند. این استاد دانشگاه به نام پروفسور کلی که حالا در قید حیات نیست٬ در مورد ترامپ گفته است: دونالد یکی از عقبافتادهترین و بیلیاقتترین دانشجویان ما بود و هیچ چیزی یاد نگرفت.
لوئیس کالوماریس از همکلاسیهای ترامپ نیز به او گفته است: ترامپ هیچ علاقهای به درسها نداشت و همواره بدون آمادگی سر کلاس حاضر میشد و نمیتوانست به هیچ سوالی پاسخ دهد.
و بالاخره محققی به نام گاندر بلایر توانست با گسترده کردن قلمروی تحقیق خود در دانشگاه ترامپ٬ به این نتیجه روشن دست پیدا کند: دونالد ترامپ با خواهش و تمنا٬ با معرفینامه و همچنین با پرداخت یک اعانه بسیار کلان و قابل توجه توانسته در این دانشگاه ثبت نام کند.
اما هدف من از بیان این اطلاعات در مورد دونالد ترامپ چه بود؟ در واقع من نمیخواهم در مورد خود ترامپ و دروغ گویی او چیزی بگویم.
من میخواهم بر این نکته تأکید کنم که در آمریکا به معنای واقعی کلمه امکان فعالیت برای رسانههای بخش خصوصی وجود دارد و آنها میتوانند با بهره گرفتن از حق آزادی بیان هر آنچه میخواهند بنویسند و رو به راحتی میتوانند بالاترین مقام سیاسی و اجرایی کشور خود را زیر سوال ببرند.
آنها به صراحت نوشتهاند که ترامپ دروغگوست٬ ممتاز نبوده و به باور استادش٬ یک عقبافتاده ذهنی است. با این حال٬ ترامپ جرأت ندارد به آنها پاسخ دهد، اما در کشور ما ترکیه٬ چنین چیزی ممکن نیست. در این جا نمیتوان به راحتی علیه رئیس کشور چیزی نوشت. به راحتی روزنامه را میبندند٬ نویسنده مقاله را به عنوان یک تروریست به زندان میاندازند و تمام رفقای او را نیز به جرم حمایت از گروه تروریستی و فراهم آوردن امکانات تسهیل ترور٬ محکوم میکنند.
انتهای پیام/