پرونده فارس از پالایشگاه سازی-10
هدفگیری امارات برای هدف تصاحب بازار فرآورده چین و آسیا با توسعه پتروپالایشگاه رویض
اقتصادی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - در سالهای اخیر امارات نیز مانند بسیاری از کشورها، افزایش ظرفیت پالایشگاهی و تقویت صنایع پاییندستی و پتروشیمی را هدفگیری کرده است بهطوریکه بتواند در این حوزه نقش اساسی بازی کند.
تبسم مهر - در سالهای اخیر امارات نیز مانند بسیاری از کشورها، افزایش ظرفیت پالایشگاهی و تقویت صنایع پاییندستی و پتروشیمی را هدفگیری کرده است بهطوریکه بتواند در این حوزه نقش اساسی بازی کند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس امارات متحده عربی یک کشور با حکومت پادشاهی در جنوب غربی آسیاست که از اتحاد هفت منطقه شیخنشین به وجود آمده است. طبق آمار، نرخ رشد تولید ناخالص داخلی، تقریباً 10 درصد بوده است و تولید سرانه ناخالص داخلی آن در حد ثروتمندترین کشورهای اروپای غربی است. به گزارش oil&gas journal در سال 2017 امارات بهعنوان هفتمین کشور دارنده ذخایر نفت و گاز شناختهشده است و منابع نفت و گاز عظیم آن پشتوانه اقتصادی برای این کشور محسوب میشود.
همانطور که در نمودار فوق میبینیم تولید نفت خام این کشور به میزان 3.75 میلیون بشکه نفت بوده است. و 1.07میلیون بشکه وارد فرایند پالایشی میشود. این در حالی است که کشور امارات روزانه حدود یک میلیون بشکه فراورده نفتی چیزی معادل تمام ظرفیت پالایشی خود را به صادرات فرآوردههای نفتی اختصاص داده است. این کشور در کنار ظرفیت پالایشی خود اقدام به واردات روزانه 300 هزار بشکه فرآوردهی نفتی برای مصرف داخلی خود کرده است.
درحالیکه برداشت از منابع طبیعی گاز و صادرات امارات بهشدت در حال افزایش است، اما مانع رشد اقتصادی این کشور در حوزههای دیگر نشده است. امارات یکی از بزرگترین مراکز تبادلات مالی تجاری دنیا و خاورمیانه است و فعالیتهای اقتصادی قابلتوجهی در حوزه گردشگری و تجارت و ساخت کارخانهها و صنایع دیگر دارد. همچنین زیرساختهای خوبی برای کسب سهم بازار در حوزه سوخترسانی دریایی ایجاد کرده است. این کشور عربی در کنار دیگر برنامهریزیهای اقتصادی در چشمانداز 2030 افزایش ظرفیت پالایشگاهی را مدنظر قرار داده است؛ که امضای انجام پروژه مشترک با کشور همسایهاش عمان برای ساخت پالایشگاه و همچنین قرارداد ساخت پالایشگاه در دبی با همکاری چینیها نمونهای از آنهاست.
نمودار بالا نشاندهنده رشد مصرف نفت خام بخصوص در سالهای اخیر بوده که یکی از دلایل اصلی آن افزایش ظرفیت پالایشگاهها بوده است. همچنین این کشور در بخش پتروشیمی طی برنامه پنجساله افزایش ظرفیت تولید تا 4.7 میلیون تن را با ساخت پترو پالایشگاهها هدفگیری کرده است؛ و به دنبال ایجاد ارزشافزوده بالا از محصولات پالایشی در بازار پر تقاضای چین و آسیاست. بهطوریکه بتواند با تشخیص و رصد بهموقع بازار و باقابلیت انعطاف بالا نبض بازار پتروشیمی منطقه را در دست بگیرد. در همین راستا شرکت ملی نفت ابوظبی معروف به آدنوک اخیراً از احداث بزرگترین مجموعه پالایشگاهی و پتروشیمی جهان در منطقه روی خبر داد.
*پتروپالایشگاه رُویض امارات
پالایشگاه رویض امارات در منطقه رویض قرارگرفته و ظرفیت آن روزانه 817 هزار بشکه است. این پالایشگاه در سال 1982 و با ظرفیت 120 هزار بشکه در روز آغاز به کارکرده است. از همان ابتدا هدف بر ایجاد منطقه صنعتی رویض حول این پالایشگاه بوده و مجموعه بزرگ رویض متعلق به شرکت ملی نفت دوبی است.
در سال 1985 واحد هیدروکراکینگ با ظرفیت 27 هزار بشکه در روز راهاندازی شد. بعد از افزایش ظرفیتهای برنامهریزیشده، در سال 2015 نیز طی قراردادی ظرفیت از 400 هزار بشکه به 817 هزار بشکه در روز رسید و محصولات پتروشیمی به سبد محصولات تولیدی این مجموعه افزوده شد. در حال حاضر این مجموعه ازنظر خوراک ورودی بهعنوان چهارمین مجموعه نفتی در دنیا شناخته میشود محصولات پالایشی این مجموعه LPG، بنزین، نفتا، سوخت جت، کروسین و گازوئیل است. حجم پروپیلن تولیدی برابر1.1 میلیون تن در سال است که به عنوان خوراک در مجموعه بروج در نزدیکی رویض استفاده میشود. پارازایلن و بنزن نیز به میزان 1.4 و 0.5 میلیون تن در سال توسط این پتروپالایشگاه تولید میشود. برای افزایش ظرفیت نهایی این مجموعه، 10 میلیارد دلار بودجه در نظر گرفته شده است.
انتهای پیام/