آخرین مطالب

/انقلاب اسلامی در چهل سالگی/

تشریح دستاوردهای انقلاب در حوزه پزشکی تولیدمثل/نیاز به فرهنگ‌سازی و تجدیدنظر در برخی قوانین علمی و دانشگاهی

تشریح دستاوردهای انقلاب در حوزه پزشکی تولیدمثل/نیاز به فرهنگ‌سازی و تجدیدنظر در برخی قوانین

  بزرگنمایی:
تبسم مهر - رییس پژوهشگاه رویان با بیان این که در کنار کسب دانش باید فرهنگ‌سازی صورت بگیرد، گفت: گاهی اوقات نیاز به یک سری تجدید نظر در قوانین داریم که خدای‌ناکرده برای محققان دست‌وپاگیر نباشند.

تبسم مهر - دکتر عبدالحسین شاهوردی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره دستاوردهای نظام جمهوری‌اسلامی ایران در چهل‌سالگی انقلاب و در حوزه پزشکی تولیدمثل و سلول‌های بنیادین و زیست‌فناوری گفت: به دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران در این حوزه طی این چهار دهه از زوایای مختلف پرداخته شده است. خود جهاد دانشگاهی یکی از دستاوردهای انقلاب است. نقشی که جهاد دانشگاهی به عهده گرفته این است که پلی باشد میان دانشگاه و جامعه و سعی و تلاشش این باشد که نیازهای جامعه را شناسایی کند و به کمک دانش دانشگاهیان بتواند به آن نیاز پاسخ دهد.
شاهوردی در عین حال به پژوهشگاه رویان اشاره کرد و گفت: این مجموعه توانست در زمینه درمان ناباروری، دانش تولید مثل، دانش سلول‌های بنیادی و سلول درمانی، دانش همانندسازی و تولید حیوانات تراریخت فعالیت‌هایی داشته باشد.
وی افزود: در این سال‌ها در عرصه‌های مهندسی و علوم انسانی فعالیت‌های متعددی در جهاد دانشگاهی انجام شده است. در عرصه علوم پزشکی، ناباروری یکی از مشکلاتی بود که جامعه ما با آن دست به گریبان بود و بیماران برای درمان اغلب به خارج از کشور می‌رفتند اما متخصصان ما توانستند به موقع به این عرصه وارد شوند به‌طوری که امروزه ما می‌بینیم نه تنها بیمار به خارج از کشور نمی‌رود بلکه میزبان تعداد قابل توجهی از بیماران خارجی هم هستیم.

رئیس پژوهشگاه رویان یادآور شد: یکی از بخش‌ها و محورهای اصلی ارائه خدمات درمان ناباروری در کشور پژوهشگاه رویان و مراکز درمان ناباروری جهاد دانشگاهی است که در این عرصه علم و در این تولید دانش، محققان و متخصصان ما حضور فعالی داشتند و هم با انتشار مقالات و مجلات علمی و هم با انتشار کتب در این زمینه توانستند جایگاه خوبی را برای کشور به ارمغان بیاورند. در عرصه ارائه نتایج این تحقیقات که همان درمان بیماری‌های ناباروری بود نیز می‌توان گفت امروز در این عرصه بیماری‌ای نیست که دوستان ما موفق نباشند و نتوانند در آن زمینه خدمات ارائه دهند.
شاهوردی همچنین به آموزش و تربیت نیروی انسانی در پژوهشگاه رویان اشاره کرد و افزود: تجربه ما در بخش ناباروری این امکان و جسارت را به محققان ما داد که به عرصه‌های جدید وارد شوند. ورود به عرصه سلول‌های بنیادی در نتیجه همان کسب دانشی بود که دوستان ما در دانش تولید مثل پیدا کرده بودند؛ اگر آن تجربه و آن کسب دانش در علم تولید مثل نبود واقعاً ورود به این عرصه‌های جدید مثل همانندسازی یا بحث سلول‌های بنیادین امکان‌پذیر نبود.
عضو هیئت‌امنای جهاد دانشگاهی با اشاره به سرمایه‌گذاری دنیا بر سلول‌های بنیادی گفت: امروزه دنیا بر بحث سلول‌های بنیادی دارد سرمایه‌گذاری‌های عجیبی انجام می‌دهد و به دنبال این است که بتواند بیماری‌های صعب‌العلاج را به کمک سلول‌های بنیادی درمان کند و باری را از روی دوش جامعه بردارد. در این زمینه ما نیز تلاش کرده‌ایم همپای دنیا در این عرصه‌ها هم پژوهش‌های خوبی انجام شود و هم پژوهش‌ها را به بالین وارد کنیم؛ هم‌چنین تحقیقات کارآزمایی بالینی خوبی را در بیماری‌های استخوان و غضروف، پوست و چشم به ویژه قرنیه انجام دادیم. در بیماری‌های قلب و عروق هم تجربیات بسیار خوبی را به دست آوردیم و همکاران ما توانستند این دانش را در قالب کارآزمایی بالینی به مردم ارائه دهند. هر چند ابتدای کار هستند اما امیدشان به آینده است که نتایج تحقیقات در بخش بالینی هم همانند بخش حیوانی و بخش آزمایشگاهی بتواند گره‌ای را باز کند و در قالب خدمات جدید و به شکل روتین در خدمت مردم باشد.

به گفته شاهوردی نتایج محققان در پژوهشگاه رویان در قالب شرکت‌های دانش‌بنیانی مانند شرکت دانش بنیان بن یاخته رویان، شرکت سل‌تک فارمد و هم‌چنین شرکت بایوتک وجود دارد. این شرکت‌ها به شکل یک مجموعه دانشی و یک مجموعه حرفه‌ای در تولید سلول یا نگهداری سلول خدمات خود را ارائه دهند.
وی با ابراز امیدواری درباره به سرانجام رسیدن تحقیقاتی که به مرحله کارآزمایی بالینی رسیده گفت: امیدواریم در سال‌های آینده همین تحقیقاتی که اکنون به مرحله کارآزمایی بالینی رسیده یا ابتدای کار هستیم بتوانند به سرانجام برسند و خدماتشان را بعد از طی فرآیند اخذ مجوز از وزارت بهداشت به مردم ارائه دهند. در عرصه علم همانندسازی و حیوانات تراریخت، دوستان و محققان ما کارهای بزرگی را انجام دادند. آن‌ها با تولد رویان‌ها، با تولد حنا، با تولد بزغاله‌های شبیه‌سازی شده و بزغاله‌های تراریخت توانستند کارهای جدیدی را انجام دهند. این دانش فقط در سطح چاپ مقاله و کتاب نیست بلکه این دانش دانشی است که می‌تواند در صنعت دام‌پروری خدمت کند. امروزه همکاران ما این دانش را در صنعت دام‌پروری به خوبی به کار گرفتند و توانستند به عرصه‌های جدید علوم دامی هم وارد شوند. این دانش‌ها پله‌های اولیه است که امیدوار هستیم بتوانند به انتها برسانند و با ارزش افزوده‌ای که ایجاد می‌کنند کارهای جدید و بزرگ‌تر انجام دهند و نتایجش هم برای مردم ملموس باشد.
شاهوردی با اشاره به لزوم فرهنگ سازی در کنار کسب دانش گفت: گاهی اوقات نیاز به یک سری تجدیدنظرها در قوانین و آئین‌نامه‌ها وجود دارد تا خدای‌نکرده قوانین دست‌وپاگیر نباشند. کشورهای دیگر در علوم جدید خیلی سریع در حال سرمایه‌گذاری هستند و در کشور ما هم در این زمینه اتفاقات خوبی افتاده است. در بخش ستادی اتفاقات خوبی افتاده ولی نیاز است که در عرصه‌های سیاست‌گذاری و عرصه‌های قواعد و قوانین، اتفاقات جدیدی بیفتد و برای تولید دانش در عرصه‌های جدید فعالیت‌ها روان‌تر صورت بگیرد تا بتواند به موقع خدماتش را به بازار ارائه کند. این قوانین سخت می‌تواند گاهی زمان را از ما بگیرد.

رئیس پژوهشگاه رویان در پایان با بیان اینکه ورود به عرصه‌های علمی جدید حمایت‌های خاصی را می‌طلبد، گفت: دولت به اندازه توان خود کمک می‌کند. ما بایستی خودمان بتوانیم خیلی از این فرآورده‌ها را در قالب شرکت‌های دانش بنیان و با ارزش افزوده بیشتر ارائه کنیم تا بتوانیم یک برگشت سرمایه داشته باشیم و درنتیجه تحقیقات را حمایت کنیم؛ در عین حال امیدوار هستیم در این زمینه فرهنگ‌سازی شود و خیرین و بنگاه‌های اقتصادی بتوانند وارد این عرصه‌ها شوند. محققان ما در فضای آزمایشگاهی و تولید دانش خیلی مهارت دارند اما هنگامی که می‌خواهند این تجربه را وارد اقتصاد کنند نیاز به ادبیات و فرهنگ جدیدی است. امیدوارم با حضور بنگاه‌های اقتصادی و داشتن نگاه حمایتی آن‌ها ان‌شاالله بتوانیم این ارزش افزوده را برای کشور خود به ارمغان آوریم.
انتهای پیام


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

دوره های پاییزه ی موسسه تبسم مهر

آغاز تولید فیلم کوتاه چوپان با مجری طرحی موسسه فرهنگی هنری تبسم مهرنیکان

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر خطاب به صدابردار سینمای ایران: دست های مهربانت را به گرمی می فشاریم/ تجلیل از یک عمر سخت‌کوشی همسر استاد شاهوردی

ادبیات آذری را جدا از ادبیات فارسی نمی‌دانیم/ حمایت از اصحاب فرهنگ و هنر را وظیفه خود می‌دانیم

مجارستان: ضدحملات اوکراین «حمام خون» به‌راه می‌اندازد

نه بیرانوند از پرسپولیس می‌رود نه بازیکن دیگری/ شرط ماندن یحیی

بدرقه تیم فوتبال نوجوانان با حضور امیر قلعه نویی و عنایتی

اسرائیل با نقص جدی کادر پزشکی و بیمارستانی روبروست

افزایش شمار جان‌باختگان تصادف قطار در هند به 288 نفر

دشمنان تلاش می‌کنند نسل جوان را نسبت به روحانیت بدبین کنند

انتخاب موقت اعضای هیات اجرایی کارگروه هنرمندان انجمن خادمان قرآن

قیمت سکه و طلا 10 خرداد 1402/ ریزش قیمت ادامه دارد

ایران کشوری کاملاً امن و مقصدی مطمئن و جذاب برای گردشگران است

تولید نفت ایران به 2 میلیون و 750 هزار بشکه در روز رسید

ورود منابع، کاهش نرخ ارز را همراه خواهد داشت

سریال ماورایی ده‌نمکی به‌زودی کلید می‌خورد/ در تدارک «رستگاری»

وجود 700 اسیر فلسطینی بیمار در زندان‌های رژیم صهیونیستی

ارائه وام عتبات عالیات به دانشجویان تا سقف 5 میلیون تومان

زلزله 4.8 ریشتری سرخس خراسان رضوی را لرزاند

افزایش رگبار باران در 10 استان کشور

واریز 20 درصد اضافه یارانه کالابرگ سه دهک کم‌درآمد از امروز

ترافیک نیمه‌سنگین در محور چالوس

آماده مقابله با هرگونه تعرض دشمنان به آرمان‌های امام (ره) هستیم

برگزاری دوره های آموزشی بازیگری با حضور استاد ارجمند آقای امید زندگانی

ارتش رژیم صهیونیستی به خودروی زرهی «ایتان »مجهز می‌شود

عالیترین مقام کشور ترکمنستان سه شنبه به تهران می‌آید

مخبر: ایران نگاه ویژه‌ای نسبت به مناسبات خود با عمان دارد

«بازی» ایرانی برگزیده جشنواره ایتالیایی شد

افزایش نرخ تاکسی‌های اینترنتی باید به تصویب شورای شهر برسد

دستگیری ماموران قلابی در تهران

برنامه‌ریزی دستگاه‌ها برای اوقات‌ فراغت جوانان

شناسایی 82 بیمار جدید کرونایی در کشور/ 2 نفر فوت شدند

قیمت سکه و طلا 7 خرداد 1402/سکه به 30میلیون و 600 هزار تومان رسید

تذکر فرمانده نیروی زمینی ارتش به همسایگان شرقی

کوروش زارعی در تدارک یک نمایش میدانی بزرگ/ اجرا در حوزه دفاع مقدس

شرط «یک سال رهن بودن سند خودرو» حذف شد

بانک‌ها اشتیاق به مال‌سازی دارند نه اعطای وام مسکن

سازمان لیگ: سهمیه تماشاگران استقلال و پرسپولیس برابر است

استقلال دست‌بردار داوری نیست/کنایه به پرسپولیس و فشار به فدراسیون

هادی ساعی برترین تکواندوکار المپیک 2008 پکن شد

مهاجم 16 ساله پورتو: الگوی من مهدی طارمی است

هوای تهران آلوده شد/ افزایش شاخص ذرات معلق

درخواست حجت الاسلام قرائتی از رییس جمهور

مهلت ثبت‌نام هنرمندان در سامانه نهضت ملی مسکن تمدید شد

توصیه‌های وزارت حج و عمره عربستان خطاب به میهمانان خانه خدا

انهدام ده‌ها مخفیگاه داعش در 3 استان عراق

یک مرزبان ایرانی در درگیری امروز با طالبان به شهادت رسید

کشف 250 هزار دلار غیرقانونی از یک شرکت خصوصی در سعادت آباد

با دستیاری به نام تاکو؛ تیک تاک با هوش مصنوعی پاسخ جستجوی کاربران را می دهد

رئیسی در دیدار دبیرکل اوپک: اعضای اوپک با تقویت انسجام مانع اختلاف‌اندازی غربی‌ها شوند