هشدار، مصرف خودسرانه قرص سرماخوردگی ممنوع!/ خطر سکته و مرگ در کمین است
علمی و دانشگاهی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - محققان دریافتند مصرف خودسرانه قرص ضدسرماخورگی در برخی افراد خطرات هولناکی را به دنبال دارد.
تبسم مهر - محققان دریافتند مصرف خودسرانه قرص ضدسرماخورگی در برخی افراد خطرات هولناکی را به دنبال دارد.
به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران ، کارشناسان درجدیدترین پژوهشهای خود دریافتند مصرف بیش از اندازه داروهای ضد سرما خوردگی میتواند زمینه ساز ابتلای افراد به بیماریهای قلبی عروقی شود.
فشارخون بالا با مصرف قرص سرماخوردگی در فصل سرما و زمستان بیشتر افرادی که واکسن آنفلوآنزا تزریق نکرده اند دچار مشکل هایی، چون ابتلا به سرما خوردگی و آنفلوآنزای فصلی میشوند و اولین راهی که به ذهن این بیماران میرسد مصرف قرص سرماخوردگی است.
محققان درموسسه (CardioVascular PinnacleHealth) به تازگی دریافته اند افراد مبتلا به بیماری فشارخون بالا یا بیماری قلبی کنترل نشده نباید به طور خودسرانه به مصرف داروهای ضدسرماخوردگی بپردازند، زیرا میتواند بیماری آنها را تشدید کند.
این افراد افزون بر تزریق واکسن آنفلوآنزا پیش از آغاز فصل سرما باید راهکارهای خود مراقبتی و پیشگیرانه از ابتلا به بیماری سرماخوردگی را بیاموزند تا درصد ابتلا به این بیماری در آنها کاهش یابد.
برخی ترکیبهای به کار رفته در داروهای ضد سرماخوردگی متداول خاصیت ضد انعقاد و ضد التهابی غیر استروئیدی و دارای ترکیب هایی، چون (NSAIDs) هستند که میتوانند سبب افزایش فشارخون شود.
برخی ترکیبهای نام آشنا، چون فنیل افرین دردرمان بیماری سرماخوردگی بسیاراثرگذارهستند، اما میتوانند سبب افزایش فشارخون یا تشدید علامتهای بیماریهای قلبی شوند.
دریک پژوهش پزشکی کارشناسان دریافتند عده زیادی از افراد سالمند دچار بیماریهای قلبی یا فشارخون بالا پس از ابتلا به سرماخوردگی یا آنفلوآنزا و با مصرف داروهای ضد سرماخوردگی به دلیل تشدید علامتهای بیماری به مراکز اورژانس مراجعه کرده اند و این میزان سه برابر حالتی بوده است که آنها از داروهای ضد سرماخوردگی استفاده نکرده اند.
مصرف داروهای ضد سرماخوردگی نباید به طور خودسرانه و برای بازه زمانی بیش از یک هفته باشد، زیرا زمینه ساز فشارخون بالا میشود.
داروهای ضد سرماخوردگی معمولاً دارای ترکیبهای ضد التهابی هستند و با افزایش احتباس مایع در بدن زمینه ساز افزایش فشارخون میشوند به همین دلیل افرادی که سابقه ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی دارند باید درمصرف این داروها احتیاط کنند و در مورد بازه و میزان مصرف حتماً با متخصص مشاوره انجام دهند.
راهکارهای پیشگیری از سرماخوردگی کارشناسان برای جلوگیری از ابتلا به بیماری سرماخوردگی یا آنفلوآنزای فصلی به افراد توصیه میکنند در زمان خروج از منزل و حضور درمراکز پر ازدحام، چون مترو یا اتوبوس حتماً ازماسک استفاده کنند، شستن دستها پیش و پس از صرف غذا، خواب به میزان کافی، تغذیه سالم شامل انواع میوه و سبزیجات تازه، پروتئین حیوانی کم چرب، مصرف لبنیات کم چرب، دانههای آجیل، زیتون و نیز نوشیدن میزان کافی آب و دمنوش هایی، چون چای سبز میتواند سبب تقویت سیستم ایمنی بدن افراد شود.
پوشیدن لباسهای گرم، استفاده از کلاه، دستکش، شال گردن، تعویض به سریع البسه زمانی که دراثرباران یا برف مرطوب شدند همگی میتواند سبب محافظت ازبدن دربرابر ابتلا به سرماخوردگی شود.
در زمانی که یکی از افراد خانواده دچار آنفلوآنزا شده است دیگر اعضا به ویژه سالمندان باید مراقب باشند، استفاده از ماسک، جدا کردن ظرفهای بیمار، استفاده از دستگاههای تصفیه و بخورهوا درمنزل و نیز مصرف میوههای حاوی آنتی اکسیدان، چون مرکبات میتواند خطر ابتلا را کاهش دهد.
کارشناسان به سالمندا توصیه میکنند در زمان ابتلا به سرماخوردگی یا آنفلوآنزا به ویژه اگر سابقه ابتلا به بیماریهای مزمن را دارند از خوددرمانی خودداری و به متخصص مراجعه کنند تا درمان مورد نیاز و داروهای متناسب با وضعیت بدن فرد برای او تجویز شود.
درصورت استمرار تب، سرفه و عطسه مراجعه دوباره به متخصص ضروری است.
منبع: medicalxpress
انتهای پیام/