مرکز آمار اعلام کرد؛
افزایش70درصدی تورم تولید محصولات مرغداری/رشد90درصدی تورم گروه مرغ
اقتصادی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - تورم تولیدکننده محصولات مرغداریهای صنعتی کشور در پاییز امسال نسبت به پاییز سال گذشته ۷۰.۲۸ درصد افزایش داشته که بیشترین میزان افزایش مربوط به استانهای گیلان و چهار محال و بختیاری است.
تبسم مهر - تورم تولیدکننده محصولات مرغداریهای صنعتی کشور در پاییز امسال نسبت به پاییز سال گذشته 70.28 درصد افزایش داشته که بیشترین میزان افزایش مربوط به استانهای گیلان و چهار محال و بختیاری است.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مرکز آمار ایران، شاخص کل قیمت تولیدکننده (تورم) محصولات مرغداریهای صنعتی کشور در پاییز سال ١٣٩٧ به عدد ٤٧٠.٥٤ رسید که ٣٢.٧١ درصد نسبت به فصل قبل (تورم فصلی) افزایش و ٧٠.٢٨ درصد نسبت به فصل مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه)، افزایش داشته است. گروه مرغ و تخم مرغ به ترتیب با افزایش ٣٩.٥٦ و ١٨.٢٤ درصدی، افزایش ٣٢.٧١ درصدی شاخص نسبت به فصل قبل را رقم زدهاند. همچنین گروه مرغ و تخم مرغ به ترتیب با ٩٠.٤٢ و ٣٦.٣١ درصد افزایش، موجب افزایش ٧٠.٢٨ درصدی شاخص کل قیمت تولیدکننده محصولات مرغداریهای صنعتی نسبت به فصل مشابه سال قبل شدهاند. درصد تغییر شاخص در چهار فصل منتهی به پاییز ١٣٩٧ نسبت به چهار فصل منتهی به پاییز ١٣٩٦، معادل ٣٣.١٩ درصد (تورم سالانه) بوده است.
شاخص استانی
بررسی شاخص قیمت تولیدکننده محصولات مرغداریهای صنعتی کشور در پاییز ١٣٩٧ نشان می دهد که تمام استانهای کشور نسبت به فصل قبل با افزایش روبه رو بوده و بیشترین میزان افزایش به ترتیب مربوط به استانهای گیلان و چهار محال و بختیاری با ١١٦.٣٢ و ٩٩.٦٦ درصد میباشد. همچنین تمام استانهای کشور نسبت به فصل مشابه سال قبل افزایش داشته اند به طوری که استان گیلان با ٢٧٢.٢٥ درصد افزایش، بیشترین افزایش قیمت را نسبت به فصل مشابه سال قبل تجربه کرده است.
گروههای اصلی
مرغ
در پاییز ١٣٩٧ شاخص گروه مرغ به ٥٢٥.٧٨ واحد رسیده که نسبت به فصل قبل ٣٩.٥٦ درصد افزایش و نسبت به فصل مشابه سال قبل ٩٠.٤٢ درصد افزایش یافته است. همه اقلام این گروه شامل پولت، مرغ گوشتی و جوجه یکروزه به ترتیب ٣١.٩٦، ١٦.٥٩ و ١٢٣ درصد نسبت به فصل قبل افزایش داشتهاند. همچنین پولت و مرغ گوشتی و جوجه یکروزه به ترتیب ٧٩.٤٩، ٥٣.٩٤ و ٢٤٦.٠٥ درصد نسبت به فصل مشابه سال قبل افزایش داشته اند.
تخم مرغ
همچنین در پاییز ١٣٩٧ شاخص گروه تخم مرغ به ٣٥٦.٥٧ واحد رسیده که نسبت به فصل قبل ١٨.٢٤ درصد افزایش و نسبت به فصل مشابه سال قبل ٣٦.٣١ درصد افزایش یافته است. در این گروه تخم مرغ نطفهدار و تخم مرغ خوراکی به ترتیب ٢٩.٢٨ و ٩.٣٠ درصد نسبت به فصل قبل افزایش را نشان میدهد. همچنین اقلام مذکور نسب به فصل مشابه سال قبل به ترتیب ٤٢.٩٩، ٣٠.٤٨ درصد افزایش داشته است.
سایر
این گروه شامل کود میباشد، در پاییز ١٣٩٧ شاخص کود به ٩٥٩.٩٧ واحد رسیده که نسبت به فصل قبل ١٤.١٩ درصد افزایش و نسبت به فصل مشابه سال قبل ٨.٣٧ درصد افزایش یافته است.