آخرین مطالب

اعوانی:

حکمت، برای اولین بار در ایران مطرح شد/ غفلت از حکمت نظری دینی و مذهبی

حکمت، برای اولین بار در ایران مطرح شد/ غفلت از حکمت نظری

  بزرگنمایی:
تبسم مهر - چهره ماندگار فلسفه گفت: فرهنگ ایران مسأله حکمت است. در هیچ کجای کشورهای اسلامی حکمت وجود نداشته است. اولین جایی که حکمت مطرح شده در ایران بوده است.

تبسم مهر - چهره ماندگار فلسفه گفت: فرهنگ ایران مسأله حکمت است. در هیچ کجای کشورهای اسلامی حکمت وجود نداشته است. اولین جایی که حکمت مطرح شده در ایران بوده است.

به گزارش خبرنگار مهر ، نشست تخصصی «گفتمان فلسفی علوم انسانی در 4 دهه پس از انقلاب اسلامی» به همت شورای بررسی متون و کتب علوم انسانی، صبح امروز 11 بهمن ماه در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار شد.
غلامرضا اعوانی در این نشست گفت: فرهنگ ایران مسأله حکمت است. در هیچ کجای کشورهای اسلامی حکمت وجود نداشته است. اولین جایی که حکمت مطرح شده در ایران بوده است. در ادیان غیر ابراهیمی مثل زرتشت فلسفه و دین یک چیز است. یکی از خصایص قرآن جهانی بودن است. قرآن نبوت را جهانی کرده و حکمت را بطن دین قرار داده است. تک تک حکمای ما در پیشبرد حکمت به سمت حکمتی الهی خدمات گسترده ای کرده اند. رئیس مدینه فاضله همان صفات امام یا پیامبر را دارد که این مسأله را در آثار افلاطون نمی‌توانید ببینید. ابن سینا در منطق صدها نوآوری دارد؛ موجهات، قضایای شرطی، زمانیات و ... . الهیات شفا اعم و اخص را وارد جریان کرده است. ابن عربی حکمت انبیا را در قرآن پرداخته است. حکمای ما کارهای بزرگی کرده اند که ما غفلت کرده ایم.
استاد دانشگاه شهید بهشتی افزود: ما از حکمت نظری غفلت داریم. مکتب‌های ما عبارت بوده اند از مکتب خراسان، مکتب اصفهان اول، مراغه، تبریز، شیراز، اصفهان دوم و مکتب تهران. هر کجا مرکز حکومت بوده ما حکمت داشته ایم. مکتب تهران بسیار مهم است که خیلی از حکمای فعلی ما اساتیدی از مکتب تهران داشته اند. بعد از انقلاب 16 تا 20 کلاس آزاد گذاشته ایم. تشکیل کنگره‌های بین المللی را داشته ایم. اولین آن کنگره منطق با شرکت آیت الله جوادی آملی و آیت الله حسن زاده بوده است. کنگره بین المللی کانت با شرکت کانت شناسان ایرانی، فرانسوی، آلمانی و انگلیسی از جمله مترجمین آثار کانت را داشته ایم. همچنین کنگره‌های فلسفی مشترک با قزاقستان و ... .
رئیس سابق موسسه حکمت و فلسفه ایران ادامه داد: برای ترجمه آثار ملاصدرا به زبان‌های اردو،روسی و ... قرارداد داشتیم اما نمی‌دانم چه مشکل حقوقی وجود داشت که محقق نشد. البته برخی آثار مثل اسفار ترجمه شد. امروز در اکثر مجلات بسیار معروف درباره ملاصدرا مقاله می‌نویسند. همچنین تأسیس یک انجمن بین المللی فلسفه اسلامی را داشته ایم که کار هر کسی نیست. 4 ترم به عنوان استاد مطالعات اسلامی دانشگاه پکن دعوت شدم و همه تلاشم در جهت معرفی حکمت اسلامی بوده است. می‌دیدم که آن‌ها خیلی مشتاق اند و خودآموز زبان فارسی برای چینی‌ها و دیگر کشورها دیدم که نوشته اند و این خیلی مهم است.
چهره ماندگار فلسفه همچنین گفت: با آکادمی علوم شوروی مجله اشراق را چاپ کردیم. چاپ 30 کتاب فلسفی با دانشگاه برلین را انجام دادیم. در انگلیس دو شماره مجله فلسفه اسلامی را چاپ کردیم. دنیا الان به حکمت ما احتیاج دارد. چون در غرب، علم و دین و فلسفه از حکمت بریده اند. دوای درد ما حکمت الهی است. کنگره جهانی فلسفه خیلی اهمیت دارد. تمام شاخه‌های علوم انسانی در آن هستند. زمانی که مسئولیت داشتم صحبت کردیم که آن را به ایران بدهند که محقق نشد و بعد از آن هم مسئولیت بنده تمام شد. فرصت هایی برای معرفی فلسفه اسلامی در دنیا وجود دارد که حتماً باید از آن‌ها استفاده کنیم.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

دوره های پاییزه ی موسسه تبسم مهر

آغاز تولید فیلم کوتاه چوپان با مجری طرحی موسسه فرهنگی هنری تبسم مهرنیکان

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر خطاب به صدابردار سینمای ایران: دست های مهربانت را به گرمی می فشاریم/ تجلیل از یک عمر سخت‌کوشی همسر استاد شاهوردی

ادبیات آذری را جدا از ادبیات فارسی نمی‌دانیم/ حمایت از اصحاب فرهنگ و هنر را وظیفه خود می‌دانیم

مجارستان: ضدحملات اوکراین «حمام خون» به‌راه می‌اندازد

نه بیرانوند از پرسپولیس می‌رود نه بازیکن دیگری/ شرط ماندن یحیی

بدرقه تیم فوتبال نوجوانان با حضور امیر قلعه نویی و عنایتی

اسرائیل با نقص جدی کادر پزشکی و بیمارستانی روبروست

افزایش شمار جان‌باختگان تصادف قطار در هند به 288 نفر

دشمنان تلاش می‌کنند نسل جوان را نسبت به روحانیت بدبین کنند

انتخاب موقت اعضای هیات اجرایی کارگروه هنرمندان انجمن خادمان قرآن

قیمت سکه و طلا 10 خرداد 1402/ ریزش قیمت ادامه دارد

ایران کشوری کاملاً امن و مقصدی مطمئن و جذاب برای گردشگران است

تولید نفت ایران به 2 میلیون و 750 هزار بشکه در روز رسید

ورود منابع، کاهش نرخ ارز را همراه خواهد داشت

سریال ماورایی ده‌نمکی به‌زودی کلید می‌خورد/ در تدارک «رستگاری»

وجود 700 اسیر فلسطینی بیمار در زندان‌های رژیم صهیونیستی

ارائه وام عتبات عالیات به دانشجویان تا سقف 5 میلیون تومان

زلزله 4.8 ریشتری سرخس خراسان رضوی را لرزاند

افزایش رگبار باران در 10 استان کشور

واریز 20 درصد اضافه یارانه کالابرگ سه دهک کم‌درآمد از امروز

ترافیک نیمه‌سنگین در محور چالوس

آماده مقابله با هرگونه تعرض دشمنان به آرمان‌های امام (ره) هستیم

برگزاری دوره های آموزشی بازیگری با حضور استاد ارجمند آقای امید زندگانی

ارتش رژیم صهیونیستی به خودروی زرهی «ایتان »مجهز می‌شود

عالیترین مقام کشور ترکمنستان سه شنبه به تهران می‌آید

مخبر: ایران نگاه ویژه‌ای نسبت به مناسبات خود با عمان دارد

«بازی» ایرانی برگزیده جشنواره ایتالیایی شد

افزایش نرخ تاکسی‌های اینترنتی باید به تصویب شورای شهر برسد

دستگیری ماموران قلابی در تهران

برنامه‌ریزی دستگاه‌ها برای اوقات‌ فراغت جوانان

شناسایی 82 بیمار جدید کرونایی در کشور/ 2 نفر فوت شدند

قیمت سکه و طلا 7 خرداد 1402/سکه به 30میلیون و 600 هزار تومان رسید

تذکر فرمانده نیروی زمینی ارتش به همسایگان شرقی

کوروش زارعی در تدارک یک نمایش میدانی بزرگ/ اجرا در حوزه دفاع مقدس

شرط «یک سال رهن بودن سند خودرو» حذف شد

بانک‌ها اشتیاق به مال‌سازی دارند نه اعطای وام مسکن

سازمان لیگ: سهمیه تماشاگران استقلال و پرسپولیس برابر است

استقلال دست‌بردار داوری نیست/کنایه به پرسپولیس و فشار به فدراسیون

هادی ساعی برترین تکواندوکار المپیک 2008 پکن شد

مهاجم 16 ساله پورتو: الگوی من مهدی طارمی است

هوای تهران آلوده شد/ افزایش شاخص ذرات معلق

درخواست حجت الاسلام قرائتی از رییس جمهور

مهلت ثبت‌نام هنرمندان در سامانه نهضت ملی مسکن تمدید شد

توصیه‌های وزارت حج و عمره عربستان خطاب به میهمانان خانه خدا

انهدام ده‌ها مخفیگاه داعش در 3 استان عراق

یک مرزبان ایرانی در درگیری امروز با طالبان به شهادت رسید

کشف 250 هزار دلار غیرقانونی از یک شرکت خصوصی در سعادت آباد

با دستیاری به نام تاکو؛ تیک تاک با هوش مصنوعی پاسخ جستجوی کاربران را می دهد

رئیسی در دیدار دبیرکل اوپک: اعضای اوپک با تقویت انسجام مانع اختلاف‌اندازی غربی‌ها شوند