ریابکوف: گفتوگوهای روسیه و آمریکا درباره پیمان موشکی پیشرفتی نداشت/ با مسکو نمیتوان با زبان زور صحبت کرد
بین الملل
بزرگنمایی:
تبسم مهر - معاون وزیر خارجه روسیه ضمن بینتیجهخواندن دیدار با همتای آمریکایی خود در پکن و ابراز نگرانی از سرنوشت پیمان موشکی و متعاقب آن امنیت جهانی بعد از خروج واشنگتن از آن، تأکید کرد که با زبان تهدید و زور نمیتوان با روسیه صحبت کرد.
تبسم مهر - معاون وزیر خارجه روسیه ضمن بینتیجهخواندن دیدار با همتای آمریکایی خود در پکن و ابراز نگرانی از سرنوشت پیمان موشکی و متعاقب آن امنیت جهانی بعد از خروج واشنگتن از آن، تأکید کرد که با زبان تهدید و زور نمیتوان با روسیه صحبت کرد.
- اخبار بین الملل -
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «تاس»، "سرگئی ریابکوف" معاون وزیر امور خارجه روسیه صبح امروز بعد از دیدار دوجانبه با "آندریا تامپسون" معاون وزیر خارجه آمریکا در زمینه کنترل تسلیحات و امنیت بینالمللی در حاشیه کنفرانس پنج قدرت هستهای جهان (آمریکا، فرانسه، روسیه، چین و انگلیس) در پکن اعلام کرد که این گفتوگوها نتوانست پیشرفتی در زمینه پیمان نابودی موشکهای دارای برد کوتاه و متوسط بهوجود آورد.
ریابکوف در جمع خبرنگاران گفت: «ما در پکن نیز به رایزنیهای دوجانبه خود ادامه دادیم، ولی متأسفانه هیچ پیشرفتی حاصل نشد. مواضع طرف آمریکایی کاملاً سرسختانه و همراه با تهدید بود. البته ما به همتایان آمریکایی خود گفتیم که تلاش برای تهدید و استفاده از زبان زور در گفتوگو با روسیه غیرممکن است».
بهگفته وی، در حقیقت آمریکا آمادگی گفتوگو با روسیه برای شفافسازی مسائل را ندارد. ریابکوف افزود: «طرف آمریکایی در حال حاضر سعی میکند تا از کنفرانس مطبوعاتی وزارت دفاع روسیه درباره موشکهای جدید انتقاد کند، درحالی که این برخورد گویای آن است که آنها آمادگی بررسی مشکلات و شفافسازی مسائل را ندارند».
معاون وزیر خارجه روسیه تأکید کرد: «مسئولیت این وضعیت بهطور کامل بهعهده مقامات واشنگتن است. آنها مواضعگیری کاملاً غیرسازندهای اتخاذ کرده و با لحنی تند برای روسیه 60 روز ضربالاجل تعیین کردند که در این مدت ما میبایست خواستههای آنها را اجرا میکردیم. درحالی که طرف آمریکایی اصلاً به نگرانیهای روسیه درباره پیمان موشکی توجهی ندارد.
سرگئی ریابکوف تأکید کرد که مسکو عمیقاً نگران سرنوشت پیمان نابودی موشکهای برد کوتاه و متوسط و سرنوشت امنیت اروپایی و بین المللی است. البته مقامات مسکو دست روی دست نگذاشته و همچنان به کار خود برای نجات پیمان موشکی، حتی پس از توقف اجرای تعهدات آمریکا پس از تاریخ دوم فوریه (13 بهمن ماه) ادامه خواهد داد.
مقام نظامی روس: ما پیمان موشکی را نقض نکردهایم
ریابکوف: آمریکا فقط بهدنبال بهانه برای خروج از پیمان موشکی است
ریابکوف: تعیین ضربالاجل آمریکا درباره پیمان موشکی غیرقابل قبول است
ضمن اینکه "الیگ روژکوف" معاون مدیر اداره عدم گسترش و کنترل تسلیحات وزارت خارجه روسیه نیز پیش از این اعلام کرد که هیئت روسی در کنفرانس «قدرت های هستهای» در پکن مسئله دکترین جدید نظامی آمریکا را مطرح کرده است. این دیپلمات روس گفت: «ما نگرانی جدی در رابطه با برخی عرصههای دکترین نظامی آمریکا داریم. این احساس بهوجود میآید که برخی برنامههای نظامی طرف آمریکایی نیم قرن به عقب برگشته و استفاده از سلاح هستهای را بهعنوان ابزاری متعارف برای حلوفصل مسائل نظامی در نظر گرفته است».
روژکوف افزود: «در این رابطه برای ما سؤالات زیادی مطرح شده که فهرستی از آنها را امروز تهیه کرده و امیدواریم همتایان آمریکایی ما در این باره توضیح بدهند».
انتهای پیام/ *