ایجاد 20 هزار سمن و موسسه خیریه دستاورد 40 ساله انقلاب
اجتماعی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - رییس سازمان امور اجتماعی کشور به گزارش کمی و آماری در خصوص سازمانهای مردم نهاد اشاره کرد و گفت: طبق تحقیقات و آمار و اطلاعات بدست آمده میتوان ادعا کرد که تا زمان پیروزی انقلاب اسلامی حدود ۶۰۰ موسسه خیریه و موسسات حمایتی در کشور وجود داشت؛ اما با تحولات بعد از انقلاب اسلامی، در سال ۹۷ و در آستانه دهه فجر میتوانیم اعلام کنیم که به مرز ۲۰هزار سازمان مردم نهاد و موسسه خیریه رسیدهایم و این رشد بزرگی است و ابعاد مشارکت اجتماعی درکشور را نشان میدهد.
تبسم مهر - به گزارش ایسنا، تقی رستم وندی در گردهمایی بزرگ فعالان مشارکت اجتماعی که به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی با حضور وزیر کشور بعدازظهر امروز برگزار شد با بیان اینکه پنج دستاورد بزرگ برای انقلاب وجود دارد که توجه به این دستاوردها میتواند نقشه راهی برای تبیین آثار و پیامدهای انقلاب اسلامی در 40 سال گذشته باشد، اظهار کرد: یکی از این دستاوردها امنیت پایداری است که طی 40 دهه گذشته در کشور ما محقق شد.
وی ادامه داد: در این چندسال اخیر که تمام منطقه ما درگیر آشوب و جنگ بوده با فداکاری و ایثارگری شهدا و جانبازان ومدافعان حرم شاهد تحقق یک امنیت پایدار در کشور هستیم. دستاورد دوم نیز تحقق استقلال واقعی در 40 سال گذشته بود که ملت ما حدود یک قرن در دوره پادشاهان قاجار و بیش از نیم قرن در دروه پهلوی اول و دوم طعم تحقیر و سرکوب را چشیده بودند و در این 4 دهه به یک استقلال واقعی دست پیدا کردیم.
رئیس سازمان امور اجتماعی کشور اضافه کرد: دستاورد سوم آزادی نسبی در کشور است و این مردم سالاری دینی حاکم در کشور و قدرت بین جناحان سیاسی در کشور چرخشی است و ما گردش نخبگان را طی این چهار دهه گذشته با چشم خودمان مشاهده کردیم.دستاورد چهارم نیز که بایستی آن را از پیامدهای انقلاب در نظر بگیریم نفوذ و اقتدار فراملی جمهوری اسلامی است که امروزه شاهد این هستیم که معادلات منطقه غرب آسیا و برخی از تحولات بین المللی باید با حساب بر روی جمهوری اسلامی حل و فصل شود.
وی تصریح کرد: دستاورد پایانی نیز که با این همایش مرتبط است دستاورد مشارکت اجتماعی است که در همه حوزهها در چهار دهه گذشته محقق شده است.
رستمی وند ادامه داد: در کشور به شکل سنتی و مرسوم مشارکتهای اجتماعی را از دهههای قبل داشتیم. برای مثال در کشور 92 هزار هیئت مذهبی داریم که خودشان مصداقی از مشارکت اجتماعی به شمار میروند. همچنین طی سالهای اخیر پدیده پیاده روی اربعین در کشور وجود دارد که آن نیز نشانه حرکت جمعی به شمار میرود. از طرفی از میان 40 هزار مسجد حدود 24 هزار کانون فرهنگی و هنری در 24 هزار مسجد فعالیت میکنند.
رستم وندی اضافه کرد: 5000 کانون قرآنی در کشور داریم و حدود 6000 مؤسسه فرهنگی و هنری از وزارت ارشاد مجوز گرفتهاند. 3000 انجمن اسلامی در کشور وجود دارد و در مجموع بیش از 130 هزار تشکل اجتماعی به شکل سنتی و مرسوم در کشور فعالند.
به گفته وی، بحث سازمانهای مردم نهاد شیوه جدیدی از ساماندهی اجتماعی است که بعد از انقلاب رشد و گسترش داشت و از اوایل دهه 80 شمسی فراگیرتر شد و از سال 92 شاهد جهش فوقالعاده در حوزه مشارکت اجتماعی هستیم. همچنین از ابتدای انقلاب تا سال 92 حدود 4000 مجوز سازمان مردم نهاد توسط وزارت کشور صادر شده است و از سال 92 تا به امروز حدود 2200 پروانه فعالیت جدید صادر شده است و جمعاً مجوزهایی که وزارت کشور در طول این چهار دهه گذشته برای سازمانهای مردم نهاد صادر کرده بیش از 6200 پروانه فعالیت است.
رئیس سازمان امور اجتماعی کشور اضافه کرد: البته از این 20 هزار سازمان مردم نهاد و مؤسسات خیریه حدود 2100 سازمان مردم نهاد در حوزه جوانان داریم که با توافقی میان وزارت کشور و وزارت ورزش و جوانان تا پایان سال پروانه فعالیت حرفهای این سازمانهای مردم نهاد جوانان صادر خواهد شد.
رستم وندی اظهار کرد: حدود 8700 مؤسسه خیریه با سازمان بهزیستی فعالیت میکند و ناجا هم حدود 2700 مجوز فعالیت صادر کرده است که جمعاً حدود 20 هزار سازمان مردم نهاد و مؤسسه خیریه در کشور فعال هستند که به همراه 130 هزار تشکل اجتماعی به شکل سنتی در کشور فعالیت میکنند و میتوان ادعا کرد که بیش از 150 هزار تشکل مردمی مؤسسه خیریه و تشکلهای اجتماعی در کشور فعال هستند.
وی با بیان اینکه علاوه بر گسترش کمی و عددی باید به بعد کیفی این سازمانهای مردم نهاد نیز توجه کرد گفت: در این 5 سال گذشته شاهد اقدامات فوق العاده ای از جانب سازمانهای مردم نهاد و مؤسسات خیریه بودیم و در همین دو سال اخیر حدود 800 سازمان مردم نهاد و مؤسسه خیریه در حوزه آسیبهای اجتماعی با سازمان امور اجتماعی در اجرای 700 طرح کاهش آسیبها و مداخلات اجتماعی همکاری داشتند.
رستم وندی اظهار کرد: در کشور برخی از تحلیلگران و نویسندگانی هستند که با رویکرد مأیوسانه و ناامیدانه از وضعیت کشور یاد میکنند و آن چیزی که برآیند تحلیل میشود نیز ناامید کننده است؛ اما آن چیزی که در مواجهه با سندها دریافت کردیم جز امید، پویایی، نشاط و تخصص و دانشی که در این 4 دهه در این سازمانها و اقدامات مناسب و گره کشا در حل مشکلات اساسی شکل گرفته، چیزی نبود.
وی در پایان صبحتهایش گفت: سازمانهای مردم نهاد نسبت به آینده امید دارند و همچنین دارای تخصص و دانش لازمند به گونهای که امروز دستگاههای حاکمیتی کاملاً در مراجعه به این سازمانهای مردم نهاد توجیه هستند.
انتهای پیام