"ماهواره دوستی" به زودی پرتاب میشود
اجتماعی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از پرتاب "ماهواره دوستی" در آینده نزدیک خبر داد و از پیشرفت پروژههای ماهوارهای "ظفر"، "ناهید۱" و "ناهید۲" گفت.
تبسم مهر - وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از پرتاب "ماهواره دوستی" در آینده نزدیک خبر داد و از پیشرفت پروژههای ماهوارهای "ظفر"، "ناهید1" و "ناهید2" گفت.
- اخبار اجتماعی -
به گزارش خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران پویا ؛ محمدجواد آذری جهرمی در نخستین همایش ملی «فناوری فضایی و کاربردهای آن» که صبح امروز در دانشگاه علموصنعت برگزار شد، با بیان اینکه در هفته فضایی، آغاز احداث نخستین پارک فناوری فضایی و کسبوکارهای فضاپایه را در مازندران خواهیم داشت، اظهار کرد: در این پارک شرکتهای خصوصی مستقر میشوند و با حمایت دولت به توسعه کسبوکارهای فضاپایه در مناطق مختلف کشور میپردازند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: آزادسازی دادههای ماهوارهای به علاوه توانمندسازی شرکتهای خصوصی با حمایت دولت میتواند این امکان را فراهم کند که این شرکتها به کشاورزان مشاوره دهند تا در چه فصلی چه محصولی و چگونه بکارند و به بیشترین سود برسند.
پرتاب "ماهواره دوستی" بهزودی
وی اشارهای به برنامههای پرتاب ماهواره نیز داشت و گفت: "ماهواره دوستی" دانشگاه صنعتی بهزودی پرتاب میشود.
او افزود: همچنین محققان دانشگاه علموصنعت نیز گفتهاند که "ماهواره ظفر" که قرار است در مدار 500 تا 600 کیلومتری زمین قرار گیرد و طول عمری حدود 2.5 تا سه سال داشته باشد، شهریور سال آینده تحویل داده میشود.
"ماهواره ناهید2" گامی در جهت ایجاد منظومه ماهوارهای در مدار لئو
آذری جهرمی همچنین با بیان اینکه کار "ماهواره ناهید 1" هم به اتمام رسیده و باید فرایند ارسال آن را در دستور کار قرار دهیم، ابراز کرد: طراحی "ماهواره ناهید 2" هم به اتمام رسیده و نمونه پروازی آن به زودی آماده میشود.
وی طول عمر ناهید2 را که ماهوارهای مخابراتی است و خرداد سال آینده قرار است تحویل داده شود را بین دو تا 2.5 سال دانست و گفت: ساخت "ماهواره ناهید2" نخستین گام کشور در جهت ایجاد منظومه ماهوارهای در مدار لئو است.
کشف زمین 70 هکتار زیر کشت خشخاش
آذری جهرمی با بیان اینکه رسالت این همایش پی بردن به کاربردهای فناوری فضایی است، ابراز کرد: در حال حاضر کشور با بحرانهایی چون خشکسالی، کم آبی و لزوم مدیریت منابع آب مواجه است و به گونهای است که باید ما با پدیده خشکسالی سازگار شویم.
وی تصریح کرد: با توجه به پایشی که از دادههای فضایی در بخش کشاورزی داشتیم، متوجه شدیم که در قلب کشور و در زمینی به وسعت 70 هکتار، خشخاش کاشته میشود؛ در حالیکه تا پیش از آن نسبت به نقطه مذکور اطلاعاتی وجود نداشت و همین باعث میشود تا نتوانیم برنامهریزی و تصمیمگیری درست داشته باشیم.
وزیر ارتباطات افزود: ما دادههای به دست آمده از ماهوارهها را در اختیار مسئولان قرار میدهیم تا پیگیریها و تصمیمگیریهای لازم را داشته باشند.
انتهای پیام/